7. lokakuuta 2017

Toipilasmoikat!

Otin elämäni pisimmän sairausloman tämän toistaiseksi tunnistamattoman virustaudin takia, jos ei lasketa kahta leikkaustani mukaan. Pari viikkoa olen viettänyt enemmän tai vähemmän petipotilaan elämää. Enkä ole kunnossa vieläkään. Muutaman tunnin pystyssä oleminen vie kaikki voimat. Maanantaina pitää kuitenkin palata takaisin työarkeen ja alkaa kauhoa parin viikon rästejä *huh*. Hra Kepponen vaeltaa samanlaisena raatona ja naama harmaana. Pojat ovat jo terveitä ja valitettavan energisiä *huoh*. Sinänsä huojentavaa, keuhkokuumepotilaasta jouduttiin ottamaan paritkin kontrollilabrat ennenkuin arvot olivat palautuneet normaaleiksi. Sivutuotteina oli suurentunutta pernaa ja pahasti kohonneita maksa-arvoja.

Meille ei selvinnyt, että mikä tauti meihin iski. Mikäli kyseessä on kausi-influenssa A, niin kovaa kamaa on tulossa. Jos tautimme oli uutta kausi-influenssaa, niin suosittelen rokottautumista. Kuulemma liian aikaisin sairastettu influessa ei takaa suojaa varsinaiselle influenssasesongille, koska virus on voinut muuttua liikaa. Siksi olen todellakin aikeissa rokotuttaa koko perheeni.

Elämäni on ollut hyvin päiväunivoittoista. En varmaan olisi poistunut kodistamme lainkaan, mutta olen tutustunut koiran omistajan arkeen. Appivanhempien koira on ollut meillä hoidossa kaksi viikkoa. Koira on ulkoilutettava säästä ja kunnosta huolimatta. Parina päivänä tilanne oli se, että kaikilla oli kuumetta, joten koiranulkoilutukseen joutui reilusti 38 kuumeella. Onneksi vanha koirarouva pärjää lyhyilläkin lenkeillä ja jotenkin koira tajusi milloin ulkoiluttaja on tosi huonossa kunnossa ja teki tarpeensa tuohon 50m päähän.

Mistä tiedät olevasi huonossa kunnossa? Kun yli 13v mäyräkoira kävelee niin kovaa, että et millään pysy perässä, keuhkoon pistää ja huimaa

Loppuviikosta jaksoin jo kävellä satoja metrejä ja sattui kivoja säitäkin

Olen kokenut minulle uuden oireen, nimittäin täydellisen ruokahalun menettämisen. Mikään ruoka ei maistu. Ainoastaan vaalea leipä ja luonnonjugurtti menevät joten kuten. Kaikki maistuu niin pahalta. Syön etäpäivänä lounaaksi keittoja ja silloin ne tuntuvat niin pieniltä ja kevyiltä. Nyt sairauden aikana mikrokeittoannokset ovat tuntuneet pohjattoman isoilta ja maistuneet kamalilta. Tämä oire saisi jäädä useammaksi kuukaudeksi!

Syyskuu meni ohitse ihan huomaamatta. Väliin jäi monta kivaa ja odotettua juttua. Näyttää siltä, että väliin tulee vielä jäämään kaikenlaista, koska näin heikolla yleiskunnolla en vaan jaksa.  Huomiseksi minulla ja Hra Kepposella on liput Cirque du Soleiliin. Todellakin tekisi mieli jäädä kotiin lepäilemään, mutta liput olivat sen verran tyyriit, että aion raahautua paikalle. Ehkä Cirque du Soleil nostaa minut uuteen nousuun.

Mukavaa viikonloppua!


24 kommenttia:

  1. Kuulostaa aivan kamalalta taudilta! En ole tainnut koskaan ennen kuulla, että influenssa vetäisi noin ketoon. :-(

    Yritä nyt kuitenkin ottaa iisisti vielä jonkin aikaa, ettei tule mitään jälkiseuraamuksia. Mukavaa Cirque du Soleil -päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, että mikä meihin iski, mutta voima oli aikamoinen. Jos oli influenssaa, niin en enää yhtään ihmettele, että tällainen tauti tappaa pitkäaikaissairaita ja muita heikkokuntoisia :(

      Täytyy ottaa vielä iisisti.

      Poista
  2. Onneksi olet paranemaan päin <3 Cirqueen meillä oli liput, jo tammikuussa ostetut - mutta emme täältä pohjoisesta nyt päässeetkään, onneksi sain liput kuitenkin myytyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tauti on onneksi selätetty ja eiköhän ne voimatkin pikkuhiljaa palaudu. Harmi, ettette päässeet Cirqueen, mutta onneksi sait liput myytyä.

      Poista
  3. Kuulostaa kyllä aikamoiselta taudilta. Kun minulla oli keuhkokuume muutama vuosi sitten, silloin olin sänkypotilaana lähes kolme viikkoa enkä syönyt juuri mitään, vain tyyliin yhden viilin päivässä. Se oli kamalaa.

    Mukavaa Cirque du Soleil - esitystä, uskon sen olevan hieno. Käytiin poikien kanssa katsomassa kun he edellisen kerran olivat Suomessa. Ja paranemista, toivottavasti pian olet täysissä voimissa taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keuhkokuume vetää varmasti aikuisen huonoon kuntoon, kolme viikkoa meni meidän keskimmäiselläkin tautia potiessa. Raju oli tuo virustautikin.

      Minäkin kävin katsomassa muutama vuosi sitten Cirque du Soleilin ja tykkäsin tosi paljon.

      Poista
  4. Hui, onneksi olette jo toipumassa. Kerran kävi köpelösti eli en matkan vuoksi ollut maassa influenssarokotusten aikaan. Tietysti juuri sinä vuonna taudin sain. Viisi viikkoa kovassa kuumeessa ja kuudes tipassa sairaalassa. Kaikki lihakset lähtivät noin peilikuvan perusteella. Sen jälkeen olen ottanut rokotuksen joka vuosi. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas influenssa koetellut sinua todella rankasti. Hirveää :(

      Minä olen ottanut aika harvakseltaan noita influenssarokotuksia, koska olemme useinpina vuoina välttyneet siltä kokonaan ja olen joskus saanut oireita rokotuksesta. Viime vuonna meillä taisi olla influenssa, mutta se ei ollut mitään verrattuna tähän. Nyt oli tosiaan niin kova tauti, että meidän perhe rokotetaan.

      Poista
  5. Oi kauhea mikä taiti teillä onkaan ollut.
    Itselläni oli kerran influenssa enkä päässyt omin avoin edes vessaan, saati että olisin päässyt koiran kanssa ulos. Jouduin soittamaan miehen salilta kotia etten joudu pissaamaan sohvalle, oli kyllä ihan kamala tauti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa ollut raju influenssa sinullakin :(

      Jos meidän tauti oli influenssaa, niin en yhtään ihmettele enää, että influenssa aiheuttaa kuolemia.

      Poista
  6. No onpas tauti ☹️ Itse en ole tavannut ottaa rokotteita, kun olen niistä tullut todella kipeäksi, mutta nyt taidan muuttaa mieltäni. Tosin tuon ruokahaluttomuuden voisin minäkin ottaa oheistautina.

    Toivottavasti pian olette kaikki kunnossa 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä on ottanut influnsarokotteita aika harvoin. Kerran sain sellaisen pikkuflunssan ja sen seurauksena meni pari kuukautta niin, että jaksoin juuri ja juuri käydä töissä ja lopun aikaa nukuin ja iltaisin oli pientä lämpöä. Nyt oli niin raju tauti, että olen jo itselleni varannut rokotusajan. Toivottavasti ehdin parantua ennen sitä.

      Poista
  7. Voi ikävä! Paranemisia teille sinne että jaksatte palata normaaliarkeen!

    VastaaPoista
  8. No jopa on ollut tauti! Pikaista paranemista koko Kepposten klaanille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Olihan aikamoinen virus. Toivottavasti tällainen ei niittaa epidemiana suomalaisia.

      Poista
  9. Toivottavasti Cirque nosti olotilaa edes hieman pirteämmäksi. Olen kuulut siitä kovasti kehuja. Flunssat sucks, toivottavasti teidän perheen flunssat olivat nyt tässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinasin jättää koko Cirquen väliin, kun olo oli niin nuutunut. Hra Kepponen sitten pakotti minut matkaan ja oli hyvä, että lähdin. Olihan se hieno kokemus, ensimmäinen kerta oli ehkä vaikuttavampi kuitenkin.
      Mukavaa viikkoa!

      Poista
  10. kuulostaa hurjalta taudilta; ottakaapa vielä toipilasaikakin rauhallisesti, ettei tule takapakkeja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kova tauti ja aikuisilla toipuminen tuntuu vievän tosi pitkään. En todellakaan tiedä, että kuinka jaksan tämän viikon lävitse. Meillä on nyt aikuisilla nukkumaanmenoaika klo 22, eilenkin lapset herättivät meidät kahdesti, kun eivät saaneet heti unta ja me Hra Kepposen kanssa kuorsasimme välittömästi.

      Mukavaa viikkoa!

      Poista
  11. Karsean kuuloinen tauti :( Toivottavasti tokenette pian ja Cirque antaa uutta puhtia! Tsemppiä viikkoon ja ota iisisti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tauti oli kyllä raju pläjäys. Lapset olivat meillä aikuisia sairaampia, mutta toipuivat paljon aikuisia nopeammin. Yritämme ottaa Hra Kepposen kanssa mahdollisimman rennosti.

      Mukavaa viikkoa!

      Poista
  12. Voi mikä tauti..ikävä että tuollainen on siellä jyllännyt:( On kyllä kovia tuollaiset taudit niin pienille kuin isoillekkin..voimien keräilyyn menee varmasti tovi, tsemppiä kovasti ja toivotaan ettei tuollaisia enää ikinäkoskaan tulisi! Leppoisaa alkanutta viikkoa sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä Päde!
      Oli kyllä varsin rankka virustauti, toivottavasti tällä sairastelulla pärjäisi läpi alkavan virussesongin. Kiintiö on täynnä, meidän keskimmäinen oli 3 viikkoa poissa koulusta ja menee syyslomasta osa vieläkin rästien tekemiseen.

      Mukavaa viikkoa!

      Poista