25. helmikuuta 2017

Parisuhdehaaste

Muutamassa blogissa, ainakin "Oman katon alla" ja "Kinttupolut" on ollut kiva Parisuhdehaaste. Päätin napata sen itselleni.

Kuinka kauan olette olleet yhdessä?
Ensi kesänä avioliittoa tulee täyteen 17 vuotta ja yhdessä olemme olleet muistaakseni samoihin aikoihin 22 vuotta. Yhteiset vuotemme ovat olleet onnellisia ja täynnä toimintaa.

Miten kauan tunsitte toisenne ennen kuin aloititte seurustelun?
Tunsimme toisemme muutaman kuukauden ajan ennen seurustelun aloittamista. Tapasimme opiskelupaikassamme. Minä olin juuri aloittanut syventävät aineopinnot ja yritin suorittaa niitä työn ohella. Erikoistumisalani pakollisella kurssilla oli viikkottaiset tehtävät, jotka osoittautuivat varsin kinkkisiksi. Yritin ratkoa niitä toisen työssäkäyvän kurssikaverin kanssa. Eräänä viikkona emme kumpikaan saaneet riittävästi tehtäviä tehtyä yrityksestämme huolimatta ja meidän piti etsiä joku jolta voisimme kopioida puuttuvia vastauksia. Ystäväni tunsi Hra Kepposen ja kysyi saisimmeko vastauksia häneltä. Hra Kepponen antoi omat vastauksensa meille ja niin me tutustuimme. Tästä voisin antaa jälkipolville neuvon, että kannattaa katsoa keneltä kopioi tehtävänsä, siinä voi päätyä vaikka naimisiin ;)

Hozugawa-Kudari veneretkellä 26.5.2001

Kuka pyysi ketä ulos? 
Minä olin juuri muuttanut ja Hra Kepponen oli käynyt katsomassa kanssani sohvia ennen muuttoani. Hän kutsui itsensä kylään luokseni katsomaan, miltä sohva näytti asunnossani. Minä ajattelin vierailua sellaisena kaverillisena, Hra Kepposella oli aivan muu agenda.

Kuinka vanhoja olette? 
Olemme syntyneet samana vuonna, Hra Kepposella on jo 46 ja minä täytän kesällä.

Kumman sisaruksia näette/näitte enemmän?
Minulla ei ole sisaruksia, joten näemme Hra Kepposen veljeä enemmän.

Onko teillä yhteisiä lapsia?
Kolme poikaa.

Keskimmäisen ristäisissä, kesällä 2007

Entä lemmikkejä?
Kilpikonna Noppa, mutta se on oikeastaan esikoisemme lemmikki.

Mikä tilanne on teille vaikein pariskuntana?
Sellaisten asioiden, joista emme pidä, hoitaminen. Meillä monet tarpeelliset projektit odottavat tekijäänsä pitkään ja hartaasti. Aika harvoin riitelemme mistään ja 90% niistäkin kerroista riidan syy on ollut joku pikkujuttu. Olemme luonteeltamme hyvin joustavia, emmekä jaksa nostattaa kierroksia pikkujutuista - usein ne kuitataan huumorilla.

Kävittekö samaa koulua?
Emme käyneet, mutta opiskelimme samassa paikassa.

Oletteko kotoisin samasta kylästä?
Emme ole. Minä olen kiertänyt koko pääkaupunkiseudun ja Hra Kepponen puolestaan on asunut suurimman osan lapsuuttaan ja nuoruuttaan Kirkkonummella maaseudun rauhassa.

Kesällä 2014 Lonnan saarella

Kumpi on älykkäämpi?
Kumpikin omasta mielestään ;) Hra Kepponen on matemaattisesti minua lahjakkaampi ja hän on myös kielitaitoisempi. Menikö pisteet nyt hänelle?

Kumpi on herkempi?
Vaikea sanoa. Kumpikaan meistä ei ole erityisen herkkä. On mahdollista, että Hra Kepponen.

Missä käytte yhdessä eniten syömässä ulkona?
Meillä ei ole sellaista kahdenkeskistä lempipaikkaa. Tykätään vaihdella paikkaa ja kovin usein emme pääse syömään kahdestaan. Lempipaikkoja on Santa Fe ja Yume. Perheen yhteinen lemppari on trattoria Il Faro.

Mikä on kauimmaisin paikka, jonne olette yhdessä matkustaneet?
Tämä vähän riippuu, että miten lasketaan :D Suomesta katsottuna Uuden-Seelannin kierros on toki ollut kaukaisin paikka. Mutta lähdimme reissuun silloisesta kotikaupungistamme Tokiosta, joten matka oli alle 12t ja etäisyys 8800km. Puolestaan matka Helsingistä Meksikon vei yli 13 tuntia ja välimatka on yli 9000km. Me emme ole kaukomatkailijoita, inhoamme pitkiä lentoja ja minä kärsin jetlagista.

Kummalla on hullummat eksät?
Kummallakaan ei ole hullua eksää eikä muutenkaan olla missään tekemisissä eksien kanssa. Asumme aivan eripuolella pääkaupunkiseutua kuin nuoruudessamme, joten edes vahingossa ei tule törmäiltyä eksiin. Minulla on ainakin 15 vuotta edellisestä samaan paikaan sattumalta osumisesta.

My Tarzan ;) Hra Kepponen puussa
Ystävien kanssa Uudessa-Seelannissa keväällä 2001, ollaan panostettu erilaisiin matkakuviin :D

Kummalla on pahempi temperamentti?
Minulla. Kiihdyn nollasta sataan tosi nopeasti ja olen suutuspäissäni hyvin teräväkielinen. En tosin suutu kovin usein. Hra Kepponen on vielä pitkäpinnaisempi, mutta vähän samanoloinen kuin minä suuttuessaan. Tosin Hra Kepponen osaa mököttää. Minä en pysty siihen lainkaan.

Kumpi laittaa ruoan?
Nykyisin molemmat ja viime aikoina Hra Kepponen on laittanut jopa enemmän ruokaa. Hra Kepposen ruuanlaitto sai megabuustin tammikuussa 2012, jolloin minulta leikattiin nielurisat. Olin todella kipeä, enkä tehnyt kahteen viikkoon mitään. Olin tehnyt Hra Kepposelle valmiiksi muutaman perusohjeen ja niiden mukaan hän kokkaili lapsille. Siihen saakka keittiö oli ollut eniten minun valtakuntaani. Kun huomasin vallan siirtyneen hyviin käsiin, luovutin mielelläni siitä puolet pois. Minä hoidan edelleen uusien ruokien kokeilut ja grillaaminen puolestaan on aivan Hra Kepposen valtakuntaa. Muu jaetaan.

Kokkikurssilla Hua Hinissa tammikuussa 1998

Kumpi on sosiaalisempi?
Minä. Hra Kepponen on hyvin sosiaalinen, kun hänet sellaiseen tilanteeseen laitetaan, mutta hän ei niitä tilanteita kaipaa. Minä taas puolestani kaipaan ystävieni ja muiden läheisten seuraa.

Kumpi on siisteysintoilija?
Siisteys on meidän kompastuskivemme. Kumpikaan ei todellakaan ole siisteysintoilija. Perheemme kaipaisi sellaista ;)

Kumpi on itsepäisempi?
Olemme molemmat perusluonteeltamme aika joustavia eikä meille oli niin tarkkaa, että kuka päättää ja miten tehdään. Se on yksi meidän vahvuuksistamme parina. Minusta tähän on silti helppo vastata: itsepäisempi on Hra Kepponen.

Kumpi vie suuremman osan sängystä?
Varmaan menee 50-50. Mutta minulle taas on todella tarkkaa, että kummalla puolella sänkyä nukun :)

Vapunpäivän piknik Ulliksella 2016

Kumpi herää aikaisemmin?
Hra Kepponen. Hänen vastuullaan on poikien herättäminen arkiaamuisin. Minä olen toivottoman aamu-uninen.

Missä ensimmäiset treffinne olivat?
Hra Kepponen oli ehkä sitä mieltä, että kun hän tuli kylään luokseni ne olivat treffit. Minä taas en osaa sanoa, että mitkä sitten olisivat olleet ne ensimmäiset treffit.

Kummalla on suurempi perhe?
Hra Kepposella, koska hänellä on veli. Minulla ei ole sisaruksia.

Saatko usein kukkia?
Pari kertaa vuodessa. Hra Kepponen on hyvä ostamaan lahjoja. Olen saanut häneltä vuosien varrella todella mieluisia lahkoja. Minä olen kehno lahjan antaja.


Mukavaa viikonloppua! 
21 kommenttia:

 1. Aivan ihana parisuhde postaus, tämän haluan kyllä napata itsellenikin.
  Ihana yhteinen taiva teillä. Meillä ehdottomasti siivousintoisempi olen minä ja vaikka molemmat ollaan sosiaalisia niin siinä voiton ehdottomasti vie mieheni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kannattaa napata haaste, minusta ainakin tämän kirjoittaminen oli todella mukavaa ja tuli samalla selattua hiukan todella vanhoja paperikuviakin :)

   Ihan hirmuisen nopeasti vuodet ovat menneet. Tuntuu hurjalta, että ihan kohta olemme olleet yli puolet elämästämme yhdessä.

   Poista
 2. Kiva oli lukea teidän parisuhteesta ja sen synnystä. Vaikutatte ihanan rennoikta ja tosi mukavilta tyypeiltä. Ja pitkä yhteinen taival teillä ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Meillä rentous on suhteen hyvä puoli, mutta myös välillä se akilleen kantapää. Kumpaakaan ei kiinnosta tietyt (rutiini)hommat ja niihin pitää suorastaan henkisesti ruoskia itsensä, että joskus saisi homman aloitettua. Järjestelmällinen isäni aina välillä huokailee, että miten on mahdollista, että hänen tyttärestään tuli näin boheemi :D :D

   Poista
 3. Tämä on minullakin työn alla, ehkäpä jo huomenna saan loppuun😄. Kivat vastaukset sinulla ja teidän suhde kuullostaa erittäin ihanalta ja toimivalta ja pitkä matka on teilläkin takana😍. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meidän persoonallisuutemme käyvät hyvin yhteen Hra Kepposen kanssa ja jaamme samanlaiset arvot ja huumorintajun. Meillä on ollut myös onnea matkassa, koska olemme välttyneet vakavilta, suhdetta koettelevilta vastoinkäymisiltä ainakin toistaiseksi. Tokihan kaikenlaista pienempää osuu näin pitkään parisuhteeseen.

   Jään odottelemaan sinun vaustauksia :)

   Poista
 4. Olipa kiva postaus! Näitä on aina niin mukavaa lukea. Mukavaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 5. Olipa ihana lukea tätä! Ootte työ vaan niin suloisia. <3

  Vai että sohvaa katsomaan, tämä olikin ihan uusi. :-DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu :)
   Innovatiivisuus kunniaan :) Ensimmäinen ja ainoa kerta, kun mies on saanut omasta mielestään treffit sovittua sohvan varjolla :D

   Poista
 6. Ihanat vastaukset - näistä parisuhdepostauksista tulee kaikista hyvälle mielelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minusta näitä parisuhdepostauksia on kiva lukea. Niin ja kiva oli kirjoittakin ;)

   Poista
 7. Te onnekkaat söpöläiset. Ihana kertomus. Voisin lukea tästä loputtomiin

  VastaaPoista
 8. Tämä oli kiva postaus! Tehän olette reissanneet vaikka missä!

  VastaaPoista
 9. Tämä oli kiva postaus! Tehän olette reissanneet vaikka missä!

  VastaaPoista