11. helmikuuta 2017

Aleostosrepsahdus

Nykyisin teen ostoksia vain tarpeeseen. Ostan tarpeeseen alesta, jos mahdollista. Mutta en osta mitään heräteostoksia alesta... mutta heikko kohta se löytyy minultakin.

Olimme ystäväni kanssa hiukan puhuneet mahdollisesta toukokuisesta viikonlopusta Amsterdamissa. Olin jo vähän katsellut lentojakin. Katselin lentoja siitä huolimatta, että olen päättänyt elää säästeliäämmin ja matkailla vähemmän. Jäin miettimään asiaa.

Sähköpostiini kilahti tänään matkatoimiston ystävänpäivätarjouskirje. Pitihän sitä vilkaista. Pidän niitä aika vaarattomina, koska niissä on harvoin tarjouksia himoitsemiini kohteisiin. Siellä oli parikin kovaa tarjousta toukokuulle, matkoja jopa puoleen hintaan! Minulla alkoi saman tien poltella ylimääräinen lomaviikkoni.

Soitin heti ystävälleni. Tiedustelin hänen kyvykkyyttään lähteä lomalle. Ajankohta sopisi, mutta ystäväni epäili puolisonsa joustavuutta lastenhoidon suhteen. Noh, senhän voisi ratkaista ottamalla lapsia mukaan. Niinpä olimme alle 10min sopineet kahden naisen ja kolmen pojan reissusta. Puhelun lopuksi ystäväni vielä varmistu, että olikos se Sardinia, mitä lähdetään tavoittelemaan :)

Tein mielestäni aivan loistavan löydön. Toki hotelli voi olla pettymys ja toukokuun säätkin ovat arvaamattomia. Valmismatka eli lennot+hotelli maksaa viideltä 1500€. Hotelli ei kuitenkaan ollut kohteen halvin, ei mikään hieno, mutta oletettavasti ihan toimiva ja lähellä rantaa. Iltaan mennessä hinta oli samalla paketilla noussut jo 500€. Olenkin voinut onnitella itseäni lisää, että olihan se ostettava, kun niin halvalla sai! Ystäväni aikoo vaihtaa työpaikkaakin, mikä toteutuessaan vaikeuttaa yhteistä reissailuamme tulevaisuudessa. Vielä voisi kuluitta peruakin, mutta pojat ovat innoissaan. Pojat ovat myös innoissaan siitä, että reissulla on tarkoitus pitää ainakin pari autoilupäivää saarta kierrellen.

Tulihan varsinainen aleostosrepsahdus. Onneksi ystäväni on yhtä nopea repsahtamaan kuin minä :) Nyt on pakko pysyä poissa kaikista alennusmyynneistä, myös niistä webbimyynneistä.

Minun viikonloppuni menee perhepuuhissa. Tänään olimme keskimmäisen kanssa pokehunttaamassa, koska nyt on käynnissä Ystävänpäiväspesiaali. Oletettavasti sama ohjelma lauantaina. Pokemonien suhteen reissumme ei ollut kovin kummoinen, mikä varmaan johtuu siitä, että päädyimmekin jäälle kävelemään ja ihmettelemään pilviä. Taivas nimittäin näytti siltä, että sieltä tulee tornado.

Vauhtia hiihtäjä tai tornado saavuttaa sinut!

Maallikon tulkintani ilmiöstä on, että Hanasaaren voimalaitokselta on tullut kaunis vesihöyry pilvi, joka on mukavasti jäänyt muun pilvimassan sekaan näyttäen tornadolta.


Pokemon transfer tauko :D

Kävilimme kapean salmen poikki saareen

Mukavaa viikonloppua!


22 kommenttia:

 1. Kuka ostaa alesta mitäkin. Yksi ostaa vaatteita, ja rouva Kepponen ostaa viiden hengen matkan Sardiniaan. :-DD Mutta oli varmasti hyvä ja kannattava ostos, ja nyt on taas jotain mukavaa odotettavaa. :-)

  Mukavaa viikonloppua ja onnea pokehunttaamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostuksen kohteensa jokaisella :D :D Rehellisyyden nimissä minun on kyllä pitänyt ainakin kaksi vuotta ostaa uusi toppatakki, mutta niin paljoa ei ole homma kiinnostanut, että olisin kauppaan saakka viitsinyt ponnistaa. Täytyy varmaan piilottaa tuo villakangastakki tänä keväänä, että saisin homman hoidettua ensi syksynä ;)

   Matkan odottaminen on niin ihanaa. Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että olen jo aiemmin tehnyt harkitun matkaostoksen odotettavaksi ;) nyt on sitten yksi lisää.

   Poista
 2. Onnittelut hyvästä löydöstä! Ihan mahtista!! Ja se on ihan parhautta, että on jotain superkivaa mitä odottaa :)

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loman ja matkan odottaminen on ihanaa :) Aika usein sitä tulee mitoitettua omaa jaksamista arjessa viikonloppujen ja lomien mukaan tyyliin "vielä jaksaa 4 viikkoa lomaan, enää 2 päivää viikonloppuun".

   Kiitos samoin - ihanaa viikonloppua! Toivottavasti aurinko paistaisi tänäänkin, valoenergia tekisi niin hyvää.

   Poista
 3. Oi mikä ostos, mahtavaa. Matkakuume on kyllä niin valtava että olisi niin huikeaa lähteä jonnekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinainen alesortuminen meikäläiseltä :)

   Minua riivaa jatkuva matkakuume ja yleensä silmäilen kaikki tarjoukset lävitse. Se on töissä jo yleinen vitsi, että jos joku miettii milloin kannattaisi matkustaa kohteeseen ja mitä lennot maksavat, hänelle suositellaan hakukoneiden sijasta meikäläistä. Sitten on toinen työkaveri, joka on erikoistunut huoneistojen vuokrahintoihin :D

   Poista
 4. Ihailtavaa spontaaniutta! Voi kun mieleni tekisi myös reissuun. Mies matkustaa työn puolesta niin paljon, ettei häntä helpolla saa houkuteltua ulkomaanreissuille ja ei oikein ystäväpiirissäkään ole reissuinnokkaita. Mukavaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme yhtä spontaaneja ystävän kanssa ja se on hienoa, että olemme löytäneet toisemme! Viime syksynä tuli kymmenen vuotta täyteen ensimmäisestä yhteisestä matkastamme. Olemme matkustaneet paljon kahdestaan, mutta myös molempien perheiden kanssa ja erilaisilla perhekokoonpanoilla. Onpa mukana ollut kerran ystäväni äiti ja toisen kerran siskonpoikakin.

   Minä olen onnekkaassa tilanteessa, että minulla on myös toinenkin ystävä, jonka kanssa olemme tehneet vuosittaisen viikonloppureissun. Puolison kanssa kahdestaan emme pääse enää mihinkään, koska anoppi sairastui ja lastenhoitajamme puoliso on vakavasti sairaana.

   Minun mies ei ole yhtä innostunut matkailusta kuin minä. Hänen lempityylinsä on rantalöhöloma, jolla ollaan mahdollisimman rennosti ja maksimissaan kerran vuodessa.

   Oletko ikinä harkinnut lomamatkaa yksin? Minä olen reissannut todella paljon työn puolesta itsekseni ja pitänyt joskus myös lomapäiviä työreissun yhteydessä itsekseni. Nykyisin on myös paljon mukavan oloisia kiertomatkoja, joille voisi hyvin osallistua yksinkin. Minä nimittäin ehdin jo myös hiukan haaveilla Portugalin kiertomatkasta syksylle yksikseni matkatoimiston valmiilla kiertomatkalla.

   Poista
 5. Kyllä kannatti repsahtaa! Mielettömän edullisesti saitte kyllä reissun. Oliskohan siellä vielä meille jotain hyviä matkoja kevääksi tai kesäksi? Syksy on jo plakkarissa, mutta kevät on aivan tyhjää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväälle saa yleensä aina tarjousmatkoja ja sitten koulun alkamisen jälkeen tulee seuraava tarjousrysäys. Kesähän on vähän sellainen sesonkin, että tarjouksia ei juuri ole ja äkkilähtöjen saatavuus ja hinnat riippuvat Suomen säistä. Yhtenä kesänä, kun heinäkuun päivälämpö oli +10 astetta selasin kaiken tarjonnan ja 3000€ olisin saanut perheen Bulgariaan vaatimattomaan majoitukseen. Ystäväni piti minua hulluna, kun en ostanut sitä :D

   Keväällä pääsee yleensä edullisesti Kreetalle ja Turkkiin, satunnaisesti myös Rhodokselle. Tuilla (entinen Finmatkat) on nytkin ihan asiallisen näköisiä paketteja tarjouksessa, halvimmat ovat 730€ kahdelta aikuiselta. Tuolla hinnalla saa parhaimmillaan neljän tähden hotellinkin.

   Poista
 6. Loistava repsahdus! :D Kuulostaa kyllä siltä, että saitte todella edullisen matkan viidelle hengelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä pitää repsahtaa :D vaikka olisi jo niitä vakaasti harkitenkin tehtyjä lomasuunnitelmia odottamassa.

   Tripadvisorin mukaan kolmen tähden hotellimme vaikuttaa hyvinkin asuttavalta. Ainoa oikea moite osalla kommentoijista on ollut -kääks-kovat patjat. Olen jo miettinyt, että mitkä pehmustetut housut kehittelen helposti kipeytyvälle lonkalleni :D :D

   Poista
 7. No kyllä tuollainen repsahdus kannattaa, paljon parempi kuin joku alepusero, joka ei kotona enää näytäkään yhtään kivalle, kuten usein käy. Ja mikä hinta viideltä, minäkin olisin tuolla hinnalla repsahtanut😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulihan repsahdettua oikein kunnolla :D Nyt vaan pidän peukkuja säiden ja hotellin suhteen, että kaikki suosisivat matkaamme. Hinta oli kyllä minustakin todella kohdallaan ja oikeastaan todella kiva lähteä reissuun lasten kanssa, joilla on seuraa toisistaan. Yleensä en lämpene yhtään lomalla kokkaamiselle, mutta nyt sekään ei tunnu mitenkään huonolta vaihtoehdolta. Voidaan syödä ajoittain myös huoneistolla, pojat voivat pelailla ja äidit kokkaavat jonkun hyvän viinipullon siivittämänä :)

   Poista
 8. Minä ostan usein lennot Norweigianilta jopa 25e suunta ja majoituksen air bnb halvimmillaan 45e yö. Matkustaminen ei aina ole kallista, toki jos haluaa oikein laatua ja tähtiä niin sit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen myös ostanut Norwegianilta lentoja ja vielä enemmän kytännyt niitä kuin ostanut :) Olen ostanut pitkän viikonlopun menopaluut Lontooseen sekä Pariisiin satasella. Norwegianin tulo markkinoille on ainakin puolittanut hinnat ellei peräti ajanut kolmasosaan noilla reiteillä. Halvin minulle sopinut Norwegiankin lento olisi ollut noin 75€ ja sillä olisi saanut menopaluun Bulgariaan sesonkiaikaan. Silloin olisi 5 henkeä päässyt reissuun tonnilla, mutta perhe ei lämmennyt :(

   Airbnb:tä en ole vielä kokeillut. Viime kesänä vuokrasin yksityiseltä Booking.comin kautta huoneiston Riikassa ja silloin katselin myös Airbnb:tä. Kokonaisissa huoneistoissa viidelle keskustassa ei ollut juurikaan hintaeroa Booking.com ja Airbnb välillä. Varmaan pitää vielä joskus kokeilla myös Airbnb.

   Se on totta, että reissuun voi päästä hyvinkin edullisesti.

   Poista
 9. Ihan mieletön "tornadokuva"!!
  Meillä Suomessa saattaa tosiaan talvellakin tornadot säikäyttää :D
  Kiva reissu tiedossa. Ei paha hinta.

  Sinä, kun olet kova reissaamaan, niin olihan sinulla tiedossa se juttu, että kantsii poistaa cookiekset eli tyhjentää välimuisti/selainhistoria, kun katselee matkojen hintoja? Tai selailla sivuja incognito-sivujen kautta? Joillakin sivustoilla on sellainen kikka, että niille jää muistiin, että koneeltasi on katseltu matkoja ja kun menet seuraavan kerran sivuille, niin hinnat ovatkin yllättäen nousseet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pilvimuodostelma muistutti hurjasti tornadoa, tuon lähemmäksi en haluaisi sellaista päästäkään ;)

   Olen tietoinen tuosta, että osalla firmoista on hyvinkin dynaaminen hinnoittelu, joka saattaa vaihtua jopa sen perusteella, että monettako kertaa käyt sivuilla. Minä yleensä selaan matkoja tyhjentämättä historiaa ja cookieseja, mutta sitten kun alan lähestyä tilausvaihetta, niin avaan vielä toisen ikkunan incognitona juurikin tarkastaakseni, että onko hinnassa eroa :) Huhut väittävät, että Norwegianilla olisi tuollaisia hintaeroja, mutta minulla niitä ei ole vielä tullut vastaan.

   Poista
 10. Vau, tosi upea aurinkoinen päiväretki jäälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun aurinko näyttäytyy Helsingissäkin ja jää vielä kantaa :)

   Poista