8. tammikuuta 2015

Vuoden ensimmäinen työpäivä

Keskiviikkona minulla oli vuoden ensimmäinen työpäivä. Voi kuinka olisin halunnut jatkaa lomailua vielä päivän, koska keskiviikon sää olisi ollut täydellinen ulkoiluun. Kotona olisin saattanut menettää mitä komeimman auringonnousun, mutta toimistolla on ikkunat itään, joten puolensa oli työpäivälläkin ;) Taivaanranta hehkui oranssina, näytti melkein sitä kuin jossain olisi ollut jättimäinen tulipalo.

Missä palaa?

Päätin siirtyä pohjakerroksesta neljänteen kerrokseen ihailemaan auringonnousua korkeammalta. Hörpin työkaverini kanssa kahvia ja ihailin valoshowta. Upea auringonnousu!


Kahvien jälkeen huomasin, että joku työkaveri oli jättänyt pöydälle yhden suosikkidekkaristini kirjan otettavaksi. Kuinka sattuikaan hyvin, se oli minulla lukematta. Heti nappasin mukaani.

Voihan tämä kuulostaa hiukan laimealta kirjoitettuna, mutta työvuoteni alkoi siis erinomaisesti. Kahvia, kahviseuraa, kiireetön hetki, komea auringonnousu ja kierrätyskirja. Nykyisessä työelämässä ei paljoa enempää voi toivoa. Tässä oli jo kohdallaan työsuhde-etu (=ilmainen kahvi), tauko ja työyhteisö ja sitten bonuksena aurinko ja kirja :D Tai voihan sitä palkankorotusta tietenkin toivoa, mutta meillä päin ei tuollaiset toiveet ole vuosikausiin toteutuneet.

Kiitos tuntematon työkaverini kirjasta!

16 kommenttia:

 1. Kuullostaa hyvältä alulta vuodelle! Ja tosi kiva kirjakiertoon-idea:)
  Munkin vuosi on alkanut hyvin,pari ryttyä,mutta päätin suoristaa ne omalla asenteellani - tästä vuodesta tehdään hyvä! Sullakin vaikuttaisi olevan asenne kohdallaan,peukut sille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että vuotesi on alkanut hyvin. Rytyt suoraksi ja hymyä huulee :)
   Pitäisi varmaan minunkin ilahduttaa jotain muuta kirjanystävää, pokkareita lojuu ihan tyhjän panttina.

   Poista
 2. Olipas kiva alku työpäivälle ja -vuodelle. :-) Ja upea auringonnousu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ollutkin :) Hyvä viikko muutenkin, kun työpäiviä oli vaan kolme :D

   Poista
 3. Tänään ja eilen oli niin huikean kauniina taivas. Aivan mahtavaa ja ilahduttavaa kirjojen kierrättäminen. <3

  Kirpsakkaa loppuviikkoa rva Kepponen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli eilen upea taivas, tänä aamuna satoi isoja räntähiutaleita. Kivannäköisiähän nekin, kun voi ikkunan takaa katsella :)
   Mukavaa loppuviikkoa takaisinpäin!

   Poista
 4. Onpa upea taivaanranta! Säkenöivä alku työvuodelle ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hieno auringonnousu. Voi kun tulisi lisää tuollaisia :)

   Poista
 5. Kyllä komisarius Brunetti pelastaa päivän kuin päivän! Noin kauniista auringonnoususta puhumattakaan...
  Itse luin nyt syksyn mittaan kutakuinkin järjestyksessä kaikki Brunetit, maukas kokemus, ihania ruokia ja juomia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen lukenut vuosia Leonin dekkareita, melkein sitä mukaa kun niitä ilmestyy. Rakastan Venetsiaa ja ruokaa ja nautin Leonin ajoittain kärjekkäästä ja osuvasta yhteiskuntakritiikistä. Mikä parasta, dekkareita ilman suurempaa väkivaltaa :)

   Mitä vanhemmaksi tulen, sitä suurempi merkitys on auringolla. Saisvat kehitellä jedes onkun hyvän aurinkosimulaattorin meille pohjoisen raukoille :D

   Poista
 6. Huikea kuva!! Onhan siinä työhönpaluussa tosiaan puolensa, vaikka aina työhönpaluu on tauon jälkeen yhtä kamalaa.

  Muita positiivisia puolia
  - valmiit herkkulounaat
  - kivat työkamut
  - arkirytmi

  Tsemppiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olisin voinut pitää yhden lomapäivän lisää, niin olisin päässyt rinteeseen. Muuten oli ihan sellainen fiilis, että arjen alkaminen on ihan ok juttu. Loma tuntui pitkältä ja loppua kohden alkoi tuntua, että olen jo löhönnyt riittävästi. Me emme tehneet joululomalla juuri mitään kodin ulkopuolella, joten se varmaan sai fiiliksen, että sohvalta oli kiva ponnistaa takaisin eloon :) Sellainenkin fiilis on mahdollinen :D

   Valmiit lounaat ovat kyllä hyvä homma. Meillä joululomalla onneksi siirryttiin brunssi+lämmin ruoka+iltapala yhdistelmään, joten selvisimme vähemmällä kokkauksella. Muuten se jatkuva ruuanlaitto ja tiskien hoitaminen alkaa nyppimään.

   Mukavaa perjantaita!

   Poista
 7. Upean auringonnousun olet vanginnut meidänkin iloksemme :) Pitkän loman jälkeen arkeen palaaminen tuntuu ihan hyvältä, vaikka lyhythän tämä ensimmäinen viikko oli, pehmeä lasku :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaa ottaessani totesin, että olisipa järjestelmäkamera mukana ja olisin viereisen talon ylimmässä kerroksessa :) Onneksi kännykällä saa sentään jonkinlaisen muiston talteen.

   Tämä viikko on ollut ihanan lyhyt, helpottaa arkeen sopeutumista.

   Poista
 8. Olipa hyvä vuoden alku töissä! Aivan mahtavan kaunis auringonnousu. Osaan hyvin asettua tilanteeseen, pitkästä tauosta huolimatta. Ai nykyään on palautuneet ilmaiset kahvitkin, wau!

  Todella hyvää alkanutta työvuottakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan mahtava auringonnousu.
   Töissä on ollut paljon kaikenlaista positiivista. Hyvä työhyvinvointiluentosarja, jossa käsiteltiin myös ravintoa, unta. Toimistotarvikkeitakin tuli :)

   Sinulle toivon vuodelle paljon työtilaisuuksia!

   Poista