16. tammikuuta 2015

Lisää säilytystilaa

Tänä vuonna tavoitteenani on vähentää tavaraa ja tehostaa säilyttämistä. Tämä on ihan jokavuotinen tavoite, kuten laihdutus :) Syksyllä lähti kolme Ikean kassillista lasten kamaa kiertoon ja kohta on taas kaksi lisää kerättynä. Silti säilytystilat ovat jatkuvasti piukassa.

Viime vuoden puolella säilytystilan määrä kotonamme kasvoi rutkasti. Haimme sopivaa kalustetta erittäin pitkään ja olin jo luopunut toivosta. Meillä on kylpyhuoneessa "tyhjä" tila, jossa meillä oli alunperin kaksi pientä tuolia ja pöytä. Siinä oli kiva saunomisen lomassa istua ja nauttia vaikkapa saunasiideriä. Lasten syntymän jälkeen ei niillä tuoleilla ole joudettu istumaan ja tila muuttui vähitellen epämääräiseksi romuryteiköksi. Päätimme ottaa tilan säilytyskäyttöön.

Sopivien kaappien hankkiminen osoittautui vaikeaksi. Ikeasta olisi saanut kelvollisen näköisen, kosteaan tilaan sopivan kaapin edullisesti. Harmillisesti Ikean kaappien syvyys oli liian pieni. Niihin ei olisi mahtunut riittävän paljon tavaraa ja kylpyhuoneen vapaata tilaa ei olisi saanut optimaalisesti hyödynnettyä. Aloimme kartoittamaan rautakauppojen tarjontaa. Yllättävän vähän oli saatavilla sopivia täyskorkeita kostean tilan kaappeja. Muutama ruma ja kallis malli löytyi.

Viimeisenä oljenkortena kävin tutustumassa kotimaisen liukuovikaapistojen valmistajan Inarian mallistoon. Heillä on muutaman vuoden ajan ollut myynnissä myös kylpyhuonekalusteita. Myymälästä ei osattu heti vahvistaa, että saisiko kylpyhuonemateriaalista valmistettua myös täyskorkean kaapiston, mutta sieltä luvattiin ottaa yhteyttä. Sain soiton, että mikäli kaapiston voi toteuttaa ilman taustalevyä, se on mahdollista. Myyjä tuli ottamaan mitat ja kävimme liikkeessä valitsemassa mieluisat ovet ja tilaus menemään. Otimme kaapistolle asennuspalvelun.

Etukäteen jännitin, että pilaako kaapisto itselleni todella mieluisan kylpyhuoneen. Tuleeko siitä ahdas? Hetkeäkään ei ole tarvinnut katua.

Ovet ovat lasia, jossa on vuorotellen maitolasi ja opaalilasi.

Kaapisto on niin syvä, että se nielee suuren määrän tavaraa sisäänsä. Oikealle puolelle mahtuu kaikki perheen monot, kypärät, luistimet ja lakanat. Ja vielä on romuhyllykin :) Kaapiston vasemmalle puolelle hankimme Elfan meshkorit halvimman hinnan tarjonneesta webbikaupasta. Meillä on ollut useamman vuoden Elfan meshkorit lastenhuoneiden liukuovikaappien sisällä. Samanlainen oman runkonsa varassa seisova Elfa on tämänkin kaapin sisällä. Meshkorit ovat olleet todella kätevät, paljon paremmat meille kuin tavalliset Elfakorit. Mesh-korit ovat niin tiheäsilmäiset, että niissä voi säilyttää vaikka legoja. Tai jos laitat sinne t-paita pinon, alimpaan ei painaudu ristikkokuviota.


Ikeaan verrattuna kustannus oli moninkertainen. Valitsemamme kaapisto oli kuitenkin halvempi kuin halvimman tarjouksen tehneen Bauhaussin tarjous ja ulkonäöltään ja toimivuudeltaan aivan eri luokkaa. Itselleni oli yllätys, että mittatilaustuote oli kuitenkin hinnaltaan aivan kilpailukykyinen muiden kuin Ikean kanssa. Saimme meidän mielestämme kauneimman ja toimivimman ratkaisun tilaan.

Tänä keväänä on tarkoituksena uusia keskimmäisen ja kuopuksen yhteisen huoneen kaikki säilytysratkaisut.

18 kommenttia:

 1. Kivan näköinen kaapisto. Nuo ristikko painannat eivät kyllä ole haluttuja paitakuvioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ne ristikkokuviot selässä ja korin rei'istä roikkuvat vyöt ja kadonneet sukkaparit olivat aamun pieniä suureksi kasvaneita ärsytyksen aiheita.

   Poista
 2. Tosi hyvän näköinen ratkaisu! Ja onhan se mittatilaus sitten aina just eikä melkein. Ei se halvin aina ole välttämättä paras, joten ei varmastikaan tarvitse pientä (?) ylimääräistä satsausta katua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai siis tarkoitin, että halvin ei yleensäkään ole se paras... :D Well, pointti varmaan tuli selväksi.

   Poista
  2. Itse ensin mietin, että kannaatko kylpyhuoneeseen ostaan kalliihko kaapisto, mutta kyllä kannatti :) Etenkin kun rumempi ilman liukuovia oleva kaapisto olisi maksanut enemmän ja vetänyt huomattavasti vähemmän tavaraa sisäänsä! Eikä mennyt nätti kylppärikään pilalle.

   Sen olen lisäksi huomannut meillä, että ei kannata ostaa mitään edullista sillä mielellä, että se on väliaikainen ratkaisu. Kun kukaan ei harrasta sisustamista, niin väliaikaisesta tulee aina pitkäaikaista :D

   Poista
 3. Todella hieno systeemi! Tiedätkö käykö nuo mesh-korit muihin kuin elfan hyllynkannattimiin? Tuli heti mieleen, että tulisipa hyvä legojen säilytystila pojan huoneen kaapistoon, jos vain korit sopisivat olemassa oleviin kiskoihin☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä osaa sanoa, että sopiiko Elfat muihin kiskoihin. Meillä on vaatehuoneessa jonkun toisen valmistajan korijärjestelmä (oisko ollut Norscan tai joku vastaava), voin yrittää muistaa katsoa, että sopisiko meshkorit niihin kannattimiin. Ihan loppuun saakka sitä ei pysty varmistamaan, koska meidän meshkorit ovat leveämmät kuin vaatehuoneen korit.

   Meillä on noita mesh-koreja kiinnitetty ilman tukikehikkoa myös suoraan vaatekaapin seiniin. Elfalta saa sellaisia erillisiä kiinnityskiskoja. Korit ovat kapeassa kaapissa ja niissä on sukia yms. Ainakin siinä tarkoituksessa irtokiskokorit ovat toimineet jo vuosia.

   Poista
 4. Aivan mahtava! Kyllä vaan hyvät säiytystilat ovat kaiken sen arvoisia. Liian ahtaalla mitään ei vaan löydä.

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asuntomme on vähän liian pieni tarpeisiimme :( Koska olemme kuitenkin tehneet päätöksen yrittää mahduttautua tähän, niin on pakko satsata tavaran karsimiseen ja säilytykseen. Etenkin tuo karsimispuoli on ihan must, kun jostain sitä kamaa vaan ilmaantuu lisää. Koska kierrätän lasten vaatteet ja urheilukamppeet, niin sekin pelkästään vie aika lailla tilaa.

   Kiitos samoin - mukavaa viikonloppua!

   Poista
 5. Kivan näköinen kaappi. Ja on tosi järkevää kerralla hankkia tarpeeksi suuri, säilytystilaa ei ole koskaan liikaa. Kateellisena luin säilytystilasta luistimille ynnä muille sellaisille. Just olen itse tuskaillut monojen ja luistinten kanssa. Meillä on niin järkyttävän pieni eteinen, että saa kyllä mielikuvitusta käyttää kaiken mahduttamiseen siististi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on neliön tuulikaappi :( Se on aikamoinen näky, kun viisin henkeä vetää siinä aamuisin ulkovaatteita päälle. Onneksi siinä vieressä on kodinhoitotila.

   Olin kyllä varsin onnellinen, kun sain monot, luistimet ja kypärät pois kodinhoitotilasta. Meillä on 5 pyöräilykypärää, kohta 5 laskettelukypärää ja vielä 3 lätkäkypärää. Erilaisia monoja saman verran. Välillä tavaramäärä ahdistaa. Mutta toivottavasti tämän vuoden aikana saan hommaan ryhtiä ja järjestystä. Ainakin nyt on hyvä alku :)

   Poista
  2. Meilläkin liian pieni koti ja luistimet & kypärät säilytetään lasitetulla parvekkeella, joka on varsinainen romuvarasto talvella.... Kesäksi sitten tyhjennetään ja oleillaan sielläkin. Ei tosiaan paras mahdollinen ratkaisu, mutta näillä mennään.

   Poista
  3. Meillä on lasitetulla parvekkeella talvisin lasten fillarit :D

   Poista
  4. Onneksi meillä on fillareille taloyhtiön pyöräkellari!

   Poista
 6. Meillä sama, asunnon vaihto ei ole realistinen vaihtoehto, joten tavaramäärän kurissa pitäminen on ainoa keino selvitä. Työtä se kyllä teettää, ja nimenomaan minulla. En ollut kuullutkaan mesh-koreista. Nuo rungot vois tosiaan olla helppo keino sisustaa uudelleen vanha kaappi. Kiitos siis tästäkin vinkistä!

  Tarmotar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun olen pitänyt vähintään kerran vuodessa kirpparipöytää olen ollut aivan järkyttynyt, että kuinka paljon vuodessa lapsilta jää vaatetta, leluja ym. pieneksi tai pois käytöstä. Melkein kaksi kertaa vuodessa pitäisi perata. Ja joskus ne omatkin kamppeet :D Töitähän se tosiaan teetättää. Minulla ei anna luonto periksi nakata mitään käyttökelpoista roskikseen, niin pitäisi aina vielä löytää sopiva kierrätyspaikkakin.

   Meshkorit ovat olleet tosi kätevät, kun niissä voi säilyttä mitä vaan legoista vaatteisiin.

   Poista
 7. No on hieno ja tyylikäs kaappi! Kyllä tuommoisen ottaisi kylppäriinsä koska tahansa.

  Meillä kylppäri muuttui radikaalisti reilun vuoden takaisen kylppäriremontin jälkeen. Aiemmin kylppärissä oli suihkukaappi, joten muu sisustus oli aika vapaata, kun ei vettä roiskunut, mutta nyt on avoin suihku ja suihkuseinä, joten vettähän roiskuu. En ole ratkaisuun oikein tyytyväinen, vaikka ei tuo aiempi ratkaisukaan oikein miellyttänyt (vanhemmillani esim. oli vaikeuksia suihkutella siellä ahtaassa kaapissa). Ja nyt (jostakin syystä) muistin, että unohdin lotota. Perkule.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Meillä on yläkerrassa suihkukaappi. Se oli minusta aivan loistava keksintö marraskuuhun 2014 saakka. Lapset saivat suihkia siellä ilman, että joka paikka oli märkä.

   Suihkukaappimme on irti lattiasta ja sieltä menee poistoputki lattiakaivoon. Jostain mystisestä syystä lattikaivo ei vetänytkään. Siellä kun olet ilman rilliejä huuruisten ovien takana ja vesi menee pois suihkukaapista eipä sitä osaa arvatakaan, että lattialla on vedenpaisumus. Vesi tuli kylppäristä kynnyksen yli ja hulahti suoraan rakenteisiin. Vielä en ole saanut aikaiseksi räjäyttää yläkerran suihkukaappia pois, mutta suunnitelmissa on. Kepposkodossa ollaan siis sitä mieltä, että paha suihkukaappi, hyvä märkä kylppäri :)

   Poista