22. tammikuuta 2015

Hetkessä: Brunssi Töölönrannassa

Viime sunnuntaina vietimme Haltiakummin kanssa askartelupäivää - tai no, oikeastaan se oli enemmän brunssipäivä ;) Menimme herkuttelemaan Töölönrantaan. Brunssi käsitti alkuruokabuffeen, pöytiin tarjoillun lämpimän ruuan ja jälkiruokabuffeen.

Alkuruokabuffet
Vihersalaattia ja mustaherukkavinegretteä
Endiivi-homejuustosalaattia
Katkarapuja Skagen
Omenaista perunasalaattia
Sillejä ja silakoita Töölönrannan tapaan
Lämminsavulohta ja Remoulade- kastiketta
Pikkublinejä, punasipulia ja smetanaa
Bratwurstia ja talon sinappia
Paprikamunakokkelia
Keitettyjä perunoita ja tillivoisulaa
Töölönrannan leipää ja kirnuvoita


Alhalla vasemmalta endiivi-homejuustosalaatti ja katkarapuja Skagen
Ylhäällä vasemmalta vihersalaatti ja perunasalaatti


Salaatit olivat kaikki erinomaisia, samoin katkarapu Skagen ja savulohi. Savulohen remouladekastike oli hyvää, mutta minusta siinä oli liikaa kapriksia ollakseen täydellistä. Itse en syö sillejä enkä silakoita, enkä jaksanut maistaa munakokkelia tai makkaroita. Blinit jakoivat mielipiteemme. Haltiakummi ei pitänyt niiden rapeasta kuoresta, minullekin se oli yllätys, mutta ei haitannut makuelämystä. Upotinhan blinit smetanan, punasipulin, savulohen ja katkarapujen tuhdin kerroksen alle :)

Pienet alkupalat :)

Pääruuat vaihtuvat ilmeisesti viikottain. Me molemmat valitsimme hiillostettua nieriää fenkolipyreellä. Se oli todella hyvää! Hauska yllätys oli se, että fenkolipyree oli mustaa. Se oli maustettu mustekalan musteella. Harvoin brunsseissa käy niin, että pääruoka on paras osa. Nyt kävi niin.

pääruoka

Jälkiruokabuffet
Valkosuklaapannacotta ja hillottua kirsikkaa
Lämmin omenahyve ja kinuskia
Punajuuri-mascarponekakkua
Suomalaisia juustoja

Vasemmalla omenahyve, oikealla pannacotta ja sen takana punajuuri-mascarponekakku
Kattauksesta puuttui hillotut kirsikat, jotka jäivät sitten maistamatta :(

Jälkiruuatkin hävisivät kirkkaasti päärualle. Jälkkärit olivat perushyviä, paras minusta oli omenhyve ja kinuskikastike.


Brunssi on toteutettu laadukkaasti. Alkuruuat ovat hyvin kalavoittoisia, joten en veisi sinne kala-allergikkoa. Alkuruuista puuttu kokonaan aamiaistyyliset vaihtoehdot lukuunottamatta munakokkelia ja bratwursteja. Se on tietysti makukysymys, että mitä odottaa brunssilta. Töölönranta muistuttaa minusta enemään lounasbuffeeta. Noutopöytien täyttö oli ripeää. 

Miljööltään Töölönranta on viehättävä. Sali on skandinaavisen tyylikkäästi sisustettu ja isoista ikkunoista voi ihailla Töölönlahden näkymää. Jopa lumettona tammikuisena sunnuntaina Töölönlahti näyttää hyvältä. Olimme paikalla jo hiukan ennen ovien avautumista, joten vältimme täysin jonottelun. Poistuessamme jälkiruokapöytään kiermurteli pitkä jono, en tiedä olisiko se latistanut meidän tunnelmaamme. Laatu ja puitteet näkyvät hinnassa. Hinnaltaan brunssi kuuluu kaupungin kalliiden brunssien luokkaan. Minusta Töölönrannassa saa rahoilleen vastinetta. 

Paikalla oli yllättävän paljon lapsiperheitä. Lastenlistaa tai viihdykettä ei ole tarjolla. Paikalla olleet lapset käyttäytyivät hienosti. Itse voisin viedä esikoisen 10v Töölönrantaan ja hän todennäköisesti nauttisi brunssista. Pikkuveljillä ei ole vielä vuosiin mitään asiaan Töölönrantaan, menussa ei ole heille mitään muuta syötävää kuin vihersalaatti ja perunat. Siksi lasten kanssa suosin enemmän aamiaismaisia brunsseja, joissa on leipää, croissantteja, karjalanpiirakoita, leikkeleitä ja lettuja/pannareita tai hedelmiä.


Brunssin jälkeen otimme Haltiakummin kanssa suloiset pikku päikkärit ja sitten hiukan askartelimme. Ihana sunnuntai!

20 kommenttia:

  1. Voi mikä luksuspäivä! Ensin herkullinen brunssi ja sitten laatuaikaa ystävän kanssa. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo sunnuntai oli tosiaan luksuspäivä :) Itselläni tammikuu on usein sellainen tylsä kuu, nyt se sai piristettä kummasti, kun ensin piti miettiä, että missä söisi brunssi ja sitten vajaa viikkoa tuijottaa etukäteen ruokalistaa :D ja sitten vielä pienet askartelut päälle.

      Poista
  2. Ah, kyllä vesi on kielellä, kun noita herkkuja lueskelen..... Nammm!!

    VastaaPoista
  3. Oi, oi tällaisia ruokapostauksia tähän aikaan illasta ei pitäisi katsella, nälkä tulee :)))
    Sinulla on ollut aivan mahtava päivä ystävän kanssa, päikkäritkin saitte yhdessä ottaa, ihanaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli hieno päivä ystäväni kanssa :)

      Päikkärijärjestelyt tuntuivat ensin kovin vaatimattomilta. Olin haaveillut, kuinka pötkötämme parisängyllä, mutta omat pojat ja naapurin lapset olivatkin pelaamassa pleikkaa makuuhuoneessa. Jouduimme lastenhuoneeseen. Minä kömmin kerrossängyn alapedille, ystävälle oli onneksi ihan oikea sänky. Hyvin nukutti kerrossängyssäkin :D

      Poista
  4. Oumaigaad mikä virhe oli tulla lukemaan tämä postaus näin iltakymmeneltä. Olen koittanut tehdä itseni kanssa sopimuksen, että enää kymmenen jälkeen en syöpöttelisi. Ja nyt tuli nälkä! Kerran olen käynyt Töölönrannan brunssilla ja se oli maukas kokemus. Näemmä laatu on edelleen kohdillaan :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokakuvat ovat varsin petollisia, itselleni pahinta on pullakuvat :) Pahimmillaan tulee aivan pakottava tarve leipoa :)
      Töölönranta oli hyvä. Tosin meistä molemmista Kirkkonummen BistroOmatin brunssi oli vielä parempi :)

      Poista
  5. ohhoh, olipas siinä brunssi poikineen! saako udella hintaa..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hinta oli 32,50€, ei sisällä mitään juomia. Töölönrannassa on brunssilla kuohuviini tarjouksessa 3,50€ lasi.

      Vertailun vuoksi kaupungin ehkä paras aamiaismainen brunssi Fazerilla maksaa 20€, johon taas kuuluu mehua, kahvia ja teetä, mutta ei mitään varsinaista lämmintä ruokaa.

      Poista
  6. voi apua! Luin tämän postauksen ensimmäisen kerran siinä vaiheessa kun päivällinen (halpa-helppo-nopee) odotteli uunissa valmistumistaan ja olin nälkäkuolon partaalla.
    Päästä huippasi pelkkä ruuan ulkonäkö...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän sama vika, ajattelin tänään etäpäivänä syödä pelkän puuron ja keiton ja kohta en pysty vastaamaa yhteenkään viestiin, kun ruokakuvat vilahtaa ohitse ja mahani alkaa mouruamaan kuin työkone :D

      Poista
  7. Oi, mikä herkullinen ja ihana päivä. Oletpa hienosti kuvannut nuo erilaiset tarjoilut. Ruhtinaallinen brunssi! Ja kaikki niin hienosti tarjolla.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva päivä ja hyvä brunssi :)
      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  8. Mahtavan kuuloinen päivä! Ei pitäisi nälissään lukea tällaisia postauksia. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivä oli mitä parhain :) Tuossa jo ehdinkin todeta, että alkaa olla vaikeuksia vastata kommentteihin, kun oma vatsani alkaa murista ruokakuvien kohdalla :D

      Poista
  9. Vitsi miten herkulliselta kuullosti tuo brunssi ja hintakin ihan kohtuullinen! Ja Töölönranta on miljöönä mitä kaunein. Pistän ehdottomasti korvan taakse!

    Ps. Näitä ruoka-juttuja on ihana lukea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että ruokajutut kiinnostaa :) Syöminen on ihan mun ydinosaamista :D Vaikka minun pitäisi vaihtaa osaamisen kohdetta vielä kun edes tämän hetkiset farkut menevt jalkaan.

      Minusta Töölönranta antoi hyvin vastinetta rahalle, kun puut ovat lehdessä niin siellä on varmaan ihanaa puhumattakaan siitä, jos voisi istua terassilla brunssilla :)

      Poista
  10. Töölönrannan brunssi on todella hyvä, tykkään kovasti. Siellä vietimme vaarinikin hautajaiset. Vaarille kunniaa vaarin ja myös minun kotikaduilta. Eli Töölönranta on minun lapsuudenjuttuja ja myös aikuisiän. Kivaa että olitte siellä.

    Herkullista viikonloppua. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Töölönranta on kaunista aluetta ja ihana olisi syödä brunssia hyvällä säällä ulkoterassilla. Töölö on kyllä kivaa seutua.

      Mukavaa viikonloppua sinulle Tiia!

      Poista