18. heinäkuuta 2014

Särkänniemi

Kesän huvipuistoretki on takana. Olimme Särkänniemen portilla, kun se avattiin ja poistuimme kolme minuuttia ennen sulkemista. Emmekä ehtineet delfiinejä katsomaan :)

Jonoja ei ollut lainkaan eikä ollut kuumakaan. Saimme nimittäin hyvin nopeasti aamulla ensimmäisen sadekuuron niskaamme. Kun hra Kepponen sai varustelua koko jengin sadeviitoilla, huvittelu maistui jälleen. Hauskasti törmäsimme keskimmäisen kaveriin vanhempineen ja osan ajasta laitteisiin kirmasikin sitten neljän pojan kopla.

Suosikkilaitteiksi nousi Jokiseikkailu ja Tukkijoki. Etenkin jälkimmäisessä sadeviitat olivat myös kätevät. Jokiseikkailussa pojat kävivät keskimmäisen laskujen mukaan 10 kertaa. Meistä kukaan ei ole hurjien laitteiden perään. Esikoisen hurjin oli Moto Gee ja keskimmäisen Troika. Olin aivan järkyttynyt siitä, että molempiin laitteisiin olisi 7v keskimmäinen päässyt yksinkin. Minä kävin niissä poikien kanssa ja olin harkinnut Tornadoa yksikseni, mutta en sitten suoriutunut.

Märkiä Kepposia

Oma suosikkini oli ehdottomasti Koiramäki. Siellä pilvipeitekin alkoi repeillä ja pääsimme sadeviitoista eroon. Eläimiä oli mukava katsella ja koko paikka oli rakennettu pieteetillä. Niin suloinen paikka ja ihanat kukkaistutuksetkin! Kahvilat ja kaupat näyttivät kovin houkuttelevilta. Pojat viihtyivät Koiramäessä ja etenkin Kreivi Drakkulan linnassa. Katsoimme myös Koiramäen teatteriesityksen. Vähän jäi sellainen ajatus kytemään, että olisi kiva päästä Koiramäkeen joulun aikaan.

Ajattelin sivistää ennen näytelmää keskimmäistä tuosta kirnusta. Olin 100% varma, että keskimmäinen juuri eskarin päättänyt poika ei todellakaan tunnista kirnua. Väärässä olin. Poikahan tiesi mikä se on mihin sitä käytetään. Hämmentyneenä kysyin, että mistä hän sen tiesi. Noh, ärsyttävä piirretty "actionsarja" Kim Possiblehan kirnun oli nassikalle opettanut :)

Eläinvauvoja Koiramäessä oli useampiakin. Nämä olivat ehdottomasti söpöimmät :)

Pidimme koko perhe kovasti Särkänniemestä. Melkein väittäisin, että kuopuksen ikäselle Särkänniemi tarjoaa enemmän rahalle vastinetta kuin Linnanmäki.

Viikon päästä pitää olla jo töissä. Lomalla aika kuluu aivan liian nopeasti! Aina etukäteen neljä viikkoa tuntuu pitkältä ajalta, mutta niin se vaan menee hetkessä. Haaveenani on edelleen joku kesä pitää lomaa 5 tai peräti 6 viikkoa.

18 kommenttia:

 1. Me käymme Särkänniemessä noin joka toinen vuosi. Viime kesänä kävimme, joten tänä kesänä emme mene. Koiramäki on kiva, se on totta. Ja muutenkin olen tykännyt Särkänniemestä paljon.

  Minä olen ollut jo yli viisi viikkoa lomalla ja loma vielä jatkuu. Ihanaa tämä on ollut ja siltikin välillä tulee olo, että onko loma tarpeeksi pitkä ennen kuin uudet haasteet elämässäni alkavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ajattelin, että mekin voisimme alkaa vuorottelemaan Särkänniemen ja Linnanmäen välillä. Tosin Powerpark on vielä kokonaan koestamatta ja itseänikin kiinnostaisi se.

   Mitä vanhemmaksi tulen sitä lyhyemmältä tuo viiden viikon vuosiloma tuntuu. Nuorempana se riitti mukavasti. Varmaan osittain sen takia, että lomallakin pitää pyöriä ruokahuolto ja riitojenselvittely ja arjen kuormitus perheellisenä on eri luokkaa kuin aikoinaan perheettömänä.

   Poista
 2. Meillä on vielä perinteinen Särkänniemi-retki tekemättä tältä kesältä. Viime kesänä käytiinkin peräti kaksi kertaa. Neiti on vain harmittavasti vielä sentin liian lyhyt 120 cm rajaan ja ollaan odotettu pientä venähdystä, että pääsisi kaikkiin laitteisiin, mihin haluaisi :D Täytyy ehkä laittaa jalkaan paksupohjaiset tennarit tai jotain ja tehdä reissu lähiviikkoina. Tästä meiltähän ei ole Särkkään matkaa kuin muutama kilometri, joten retken voi tehdä vaikka ihan extempore... mitä nyt itselläni vähän vointi vaikuttaa asiaan. Koko kesän, kun olen kuitenkin sairaslomalla ollut ja kesälomakin siintää vielä edessäpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kävi tänä kesänä niin onnekkaasti, että jopa meidän 5v on 120cm, joten pituus ei rajoittanut huvittelua. Rohkeus rajoitti meillä :) Pojat eivät hingu lainkaan hurjiin laitteisiin, eikä minullakaan suurta tarvetta :)

   Toivottavasti vointisi on paranemaan päin ja olet pystynyt jotenkin nauttimaan näistä upeista säistä.

   Poista
 3. Me emme ole käyneet Särkänniemessä ainakaan 4:ään kesään ja mielestäni siellä on melkein paremmat hurjat laitteet kuin Lintsillä. Taitaa Särkänniemi jäädä ensi kesään, koska Lintsin keikka on jo suunniteltu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on sekä Lintsistä että Särkästä ne hurjimmat laitteet kokonaan koestamassa :) Nuorempana piti käydä kaikki lävitse, mutta tuli vissiin liian monen vuoden tauko hurjempiin laitteisiin enkä ole saanut putkea enää auki.

   Poista
 4. En tiedä kumpi on pahempi, se että keskimmäisen yleissivistys on peräisin Kim Possiblesta, vaiko se että tiesin heti mistä sarjan jaksosta tieto oli peräisin...

  - Herra Kepponen

  VastaaPoista
 5. Mä mä unohdan aina käydä katsomassa noi eläimet ja koiranpennut ;)

  VastaaPoista
 6. Me ei olla käyty särkässä pariin vuoteen vaikka ihan seuduilla asutaan. Lasten kanssa on sovittu että yski huvipuisto per kesä käydään ja nyt on tullut käytyä reissuilla sitten nekin. Ensi kesänä mennään kyllä tuonne, mulla on toi koiramäkikin näkemättä!
  Kyllä lomailu on mukavaa, mutta ainahan se loppuu aivan liian pian...
  Kauniita kesäpäiviä sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen myös yksipuolisesti sopinut lasten kanssa, että yksi huvipuisto per kesä. Joten meillä on sama juttu, että lapset eivät ole kahteen kesään käyneet Linnanmäellä, vaikka asutaan seudulla :)

   Kannattaa tsekata Koiramäki.

   Poista
 7. Ihanat kuvat- teillä oli ilmiselvästi hauskaa! Mulla työhönpaluu jo tällä viikolla, asenne tsekkaus tarpeen sen verran paljon oli eilen angstia ilmassa ;)

  Nauti lomasta loppuun asti täysillä!! Ilmat ovat ainakin NIIN kohdillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva päivä :)
   Tsemppiä töiden aloitukseen!
   Minullakin alkaa perjantaina työt. Ihan kesken loppuu loma taas :(

   Poista
 8. Siis mitä, tukkijoessa sadeviitat niskassa!! :D :D Ihan mammaria, itse kiersin kerran teininä tukkijokea niin monta kertaa, että kaupungin bussi ei meinannut huolia meitä kyytiin, kun oltiin alusvaatteita myöten ihan uitettuja koiria :) Särkkä on kyllä henk.koht. suosikkejani linjalla Lintsi-Särkkä-Power Park, mutta toki itselläni on niin vahvat hyvät lapsuusmuistot Särkästä, että se saa jo senkin takia erityispaikan. Teillä on vaikuttanut olleen kiva reissu, vaikka hurjimmat laitteet ei listalle kuulunutkaan. Ja todella suosittelen Koiramäkeä joulun aikaan, itselleni se oli tosi positiivinen yllätys viime jouluna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei me nyt niitä sadeviittoja sentään käyty Tukkijokea varten erikseen riisumaan :D

   Kiva reissu oli, vaikka tosiaankin hurjimmat laitteet jäivät väliin. En mitenkään voi kuvitella itseäni esimerkiksi siihen Half pipeen, Tornado olisi kyllä voinut mennäkin.

   Poista
 9. Voi iih, mitä ihania pentuja (siis ne koirat :D)
  Koiramäen talossa oli lapsena mun lempparikirja, koska asuttiin itsekin vanhalla maatilalla, niin se oli "vähän kuin kotoa" kirjoitettu. Nyt kyllä kiinnostaisi tuo koiramäki, vaikkapa veljentytön kanssa, joka alkaa olla siinä iässä, että koiramäki voisi upota. Pitääpä laittaa harkintaan.
  Särkänniemessä on kyllä paljon uusia kivoja juttuja, viime käynnistä taitaakin olla jo 7 vuotta aikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiramäki oli niin kiva, että se ei vaadi välttämättä edes alibia (=lasta) mukaan :D Mutta kivahan tuollaisella retkellä olisi veljentyttöä ilahduttaa. Anoppini kertoi myös, että Koiramäen kahvilat ovat oikein hyviä.

   Oletko muuten käynyt testaamassa korealaisia huvipuistoja?

   Poista