3. heinäkuuta 2014

Pikkuritarit

Palaan vielä mukavaan viikonloppuumme Turussa. Lauantai oli ihanan aurinkoinen, sunnuntai puolestaan sateinen ja viileä. Niinpä päädyimme sunnuntaina vierailemaan Turun linnassa. Kaksi vuotta sitten tehdystä Turun linnan retkestä oli jäänyt hyvät muistot meille kaikille, joten vuorossa oli toiveuusinta. Ehkä seuraavalla Turun vierailulla pääsemme Merikeskus Forum Marinumiin tai kesäteatteriin saakka.


Hra Kepponen meni keskimmäisen ja kuopuksen kanssa pikkuritareiden kierrokselle. Kaksi vuotta sitten olimme pikkuritarikierroksella koko perhe ja pidimme siitä paljon. Tänäkin vuonna pojat olivat viihtyneet ja käyttäytyneet erinomaisesti. Opas kiertoo kivasti lapsille historiasta ja keskiaikaisen linnan kapeita käytäviä on jännittävä kulkea! Käytävät olivat myös kohta 10-vuotiaastakin jännittävät. Harmillisesti linnan askartelupaja oli suljettu.

Pikkuritareiden kierros huipentuu siihen, että Itämaan kuningas lyö miekallaan osallistujat Turun linnan pikkuritareiksi. Salissa on kypäriä, miekkoja ja kilpiä soviteltuvaksi pikkuritareille. Myös linnanneidon vaatteita pääsee kokeilemaan.

Keskimmäisestä tulee Turun linnan pikkuritari

Esikoinen ja minä menimme aikuisten keskiajan Turun linna kierrokselle. Sen jälkeen kiersimme vielä renesanssi- ja esilinnakierrokset. Esikoisemme oli hyvää museoseuraa! Kaikkiaan vietimme 3,5 tuntia kierrellen linnaa. Oma suosikkini on edelleen esilinnan tyylihuoneet. 

Taitaa olla esilinnasta otettu keittiökuva

Yksi tyylihuoneista

Tyylihuone

Aivan huippu oli myös nukkekotimaiseen tyyliin sisätiloiltaan toteutettu esilinnan pienoismalli. Alla kolme kuvaa tuosta pienoismallista:
Niin mieluisa oli linnareissu, että kuopus yritti livahtaa vielä kerran sovittelemaan kypäriä, kun kotiinlähdön aika koitti.

13 kommenttia:

 1. Näyttää kivalta reissulta! Itse olen käynyt paikassa joskus ala-asteen luokkaretkellä, ja minulle jäi myös hyvät muistot paikasta; se jaksoi todella kiinnostaa pienempääkin vierailijaa. Turun linna on siitä mukava, että siellä on oikeasti muutakin nähtävää, kuin pelkät kolkot seinät, joita muissa suomalaisissa linnoissa kovin usein tarjoillaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turun linna on kiva kohde sekä aikuisille että lapsille ja siellä on tosiaankin nähtävää. Minä olen käynyt todella vähän muissa suomalaisissa linnoissa, joten olen välttynyt pelkältä seinäshowlta. Täytyykin pitää varani, ettei tule valittua sellaista kohdetta pojille, voi tulla paha retki eripura. Viime kesänä kävin itse Raaseporin linnan raunioilla ja ihan magee paikka sekin oli. Tosin nopeasti katsottu.

   Poista
 2. Juuri eilen illalla suunnittelimme miehen kanssa tulevaa Turun reissuamme. Pikkuritarikierros taitaa kuulua meidänkin ohjelmaan. Pojat eivät ole käyneet Turussa koskaan, itse olen tehnyt useammankin koulutusreissun sinne. Täytyy vielä tänään kuulostella poikien toiveita reissun suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turku on minusta kiva matkakohde. Meillä oli tiukka valinta Turun linnan, Forum Marinumin ja kesäteatterin välillä. Jos olisimme olleet vielä yhden päivän lisää olisi ohjelmaan päätynyt myös uiminen kylpylähotelli Caribiassa.

   Poista
  2. Meillä reissuun kuuluu ainakin Kupittaan seikkailupuisto, uiminen Caribiassa ja Turun linnan pikkuritarikierros. Lisäksi käydään Naantalissa Väskin saarella ja paluumatkalla Salossa kuopuksen kummien luona. Ehkä myös miehen ystävän luona Sauvossa.

   Poista
  3. Kupittaan seikkailupuisto ja Väski ovat meilläkin tulevaisuuden retkikohdelistalla. Minun oli tarkoituksena olla vielä tämä viikko töissä ja siksi tuo Turun reissu oli suunniteltu vain viikonlopun mittaiseksi. Työnantaja sitten päätti, että loma olisi syytä aloittaa aiemmin. Jos olisin tiennyt tuon aikaisemmin, niin olisin suunnitellut useamman yön reissun. Turku ja Naantali ovat kivaa lomaseutua! Me lähdemme seuraavaksi testaamaan Vaasaa. Aivan uusi paikka koko perheelle :)

   Poista
 3. No onpa kivasti huomioitu lapset ja lapsiperheet. Ehdottomasti tutustumisenarvoinen kohde siis! Harmi vaan, että meillä taitaa tänä kesänä jäädä reissailut väliin. Onneksi ehdittiin keväällä edes pienimuotoinen Helsinginreissu tehdä. Tämä on nyt sitten tälläinen kesä.

  VastaaPoista
 4. Pikkuritarikierroksen opastuskin on hyvä. Minusta on hienoa, että lapsiin panostetaan. Toinen vastaava on Suomenlinna, jossa on lapsille upeita seikkailukierroksia.

  Harmi, ettei kesäretkeily onnistu. Toivottavasti hyvä sää on tavoittanut tiedät ja pääsette nauttimaan siitä!

  VastaaPoista
 5. Ei hitsit, ei tänään osu Lumialla nettiä käyttäessä sormi lainkaan oikeaan vastaa-näppäimeen :( Meni sekä Terhin että Katin vastauksen väärään kohtaan. Mutta minä kiistän lukulasien tarpeen, en todellakaan ole niin vanha :D

  VastaaPoista
 6. Kuulostipa mukavalta!! Mä luin pitkään "esiliina" ja Ihmettelin...kunnes tajusin. Blondit on ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivat kierrokset sekä aikuisille että lapsille :) Olisi ihan hyvin voinut lukeakin, että esiliina. Elän edelleen oikolukuohjelmatonta aikaa ja omat aivot lukevat tekstin niinkuin sen tarkoitin :D

   Poista
 7. Hih, meidänkin tytöt 19-23v on joskus lyöty siellä ritareiksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin on siis pikkuritarikonsepti palvellut jo vuosien ajan :)

   Poista