23. heinäkuuta 2014

Kesäpuuhia eli telttaa, rantaa ja huumoria

Ensimmäistä kertaa tänä kesänä ehdimme lähirannalle uimaan. Kyllä on merivesikin lämmintä! Kesken uinnin rannanomistajat lapsineen saapuivat paikalle. Heitä ei tuntunut häiritsevän se, että rannalla oli muutamia kymmeniä auringonpalvojia.

Omistajat saapuvat

Omistajia häiritsi se, että muutama auringonpalvoja oli erehtynyt levittämään alustansa omistajien kulmaan. Siinä oli selvästi omistajille varatut neliöt. Aika tehokkaasti omistajat häätivät tunkeilijat kauemmaksi samoin kuin liian innokkaat kuvaajat.

Valokuvaaminen kielletty! Häivy paparazzi!

Rannan vakikävijärouvat tiesivät kertoa, että omistajien kulmauksessa voi oleskella, jos on eväsleipiä mukana ja on valmis niitä jakamaan omistajaperheen kanssa.

***
Naapureilla on teltta pihalla, mikä sai aikaan meillä todella korkean telttakuumeen. Tylsä äiti ei haluaisi yhtään lisää säilytettävää rojua ja on sitä mieltä, että kesäbudjetti poikien hankintoihin on tasan 0€. Sitten selvisi, että halvat teltat ovat nykyisin niin halpoja, että koululaiset pystyvät ostamaan niitä taskurahoillaan. 

Niinpä pihallamme on Keppos-Campign.


Molemmat teltat ovat Jyskistä. Ei noilla varmaan sateessa telttailla, mutta kotipiha käyttöön sopivat hyvin, etenkin hinnaltaan. Sininen 3-hengen teltta maksoi 23€.

Ensimmäinen telttayö on jo takana. Kuopus-raukka heräsi keskellä yötä, kuten hänellä joskus on tapana, ja huusi täysillä hysteerisesti. Huuto kuului sisälle saakka. Kävin hakemassa pojan sisälle. Hämmennykseni oli aikamoinen, kun tajusin, että sekä esikoinen että keskimmäinen nukkuivat läpi huudon. Ulkona todellakin nukuttaa paremmin :)

***
Katselin kuopuksen kanssa valokuvia, joita otin ystävieni kanssa Fiskarsista. Normisetin lisäksi otimme myös muutamat typerät poseeraukset irvistyksineen. Kuopuksen mielestä irvistelykuvat olivat erityisen hauskoja. Hänellä oli myös näkemystä huumorini parantamiseen.

Kuopus: "Äiti, nuo irvistelykuvat ovat hauskoja, mutta haluatko kuulla, mikä olisi vielä hauskempaa?"
Minä: No mikä?
Kuopus: "Laskekaa housut alas ja pyllistäkää. Äiti, kaikkein hauskinta on paljas pylly!" 

Jotenkin minusta tuntuu, että minut on tuomittu olemaan vähemmän hauska...

10 kommenttia:

 1. Joutsenet on kauniita, mutta ovat kyllä vähän ärstäköitä, jos liian lähelle tullaan reviiriä ;) Ihania kuvia saitte ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehdessä oli juttu, että joutsenperhe oli tyhjentänyt muistaakseni Naantalissa kokonaisen uimarannan. Olivat olleet niin vihaisia. Tämä meidän kotilahden joutsenpariskunta on aika joustava, kun muut saavat kuitenkin olla rannalla :) Joskus olen kuvannut pariskuntaa isojen lasten kanssa hyvin läheltä, eivätkä silloin olleet moksiskaan.

   Poista
 2. Olikohan toi se ranta jonka luulen sen olevan ;)? Varsin omistushaluinen rannanomistaja.

  Sun pojilla on loistava huumorintaju - äitinsä poikia ;)!!

  Nauttimista ja kesäriemua loppuviikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan tiedät rannan :) Tämä ei ole se missä on avantouintipaikka talvisin vaan sitä vastapäätä :) Useinmiten käydään siellä, kun ollaan vähän laiskoja. Pojat kävelevät sieltä takaisin uikkareissa ja suoraan suihkuun.

   Toi meidän nuorimmainen poika on huumorintajuinen. Heitin ihan pokkana jonkun sarkastisen letkauksen. Vanhin oli jo aloittamassa jonkun "epää"-vinkunan, keskimmäinen kysyi että mitä sä oikein sanoit ja kuopus se vaan nauroi :D Toivoa sopii, että hänen huumorinsa tulee laajentumaan myös navan yläpuolisiin juttuihin!

   Poista
 3. Voisi mennä aamukahvit rinnuksille, kun olisi peppukuvia tarjolla aamutuimaan :)
  No ei ollut teltat hinnalla pilattu. Meilläkin välillä huudetaan yöllä ja seistään sängyllä, kun nähdään unia hämpeistä tai rotista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltalukijat voisivat puolestaan nähdä painajaisia, jos meikäläisen ahteri levähtäisi ruudun täydeltä näkyviin illan viimeisinä tunteina :D

   Meillä lapsilla tuntuu olevan kausia, jolloin he näkevät usein painajaisia. Esikoinen nukkuu yleensä hyvin, mutta puhuu unissaan :)

   Poista
 4. Kiitos illan huumoripläjäyksestä :D Nyt on hyvä mennä nukkumaan, kun on suu messingillä... vaikka pitäydyn nyt kans sitten kuitenkin olemaan vähemmän hauska :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä :)
   Vähemmän hauskana oleminen on ihan hyvä valinta ;) Tosin löytyyhän niitä aikuisiakin miehiä, jotka jakavat kuopuksemme näkemyksen huumorista :D

   Poista
 5. Kerrassaan hauska tuo Keppos-Camping!

  VastaaPoista