30. lokakuuta 2013

Valinnan vaikeutta takkiostoksilla


Olen viettänyt talvivarusteiden hankintaviikkoja. Taidan kohta tarvita personal shopperin, niin vastenmieliseksi alkaa muodostua nämä pakko-löytää-tietty-vaate-ostoskeikat. Parin viikon takaisten pakkasten kannustamana olin pakotettu hankkimaan itselleni uuden talvitakin.

Käytettävissä olevan ajan ja voimien puitteissa valitsin strategiaksi yhden pysäyksen ostoreissun. Eli lähikauppakeskukseen ja vain yhteen kauppaan siellä ja myyjä auttamaan. Hyvin nopeasti sopivat lyhyet tai puolipitkät villakangastakit oli karsittu kahteen malliin. Luulisi olevan valinnan sen jälkeen helppoa!

Ensimmäinen vaihtoehto oli suhteellisen slimmi ja jotenkin trendikkäämpi malli, toispuoleisella kauluksella ja hyvin isoilla napeilla. Toinen malli oli perinteisempi A-linjainen takki muhkealla kauluksella. Molemmat takit olivat kivoja ja riittävän laadukkaan oloisia. Silti valinta meinasi osoittautua ylivoimaisen vaikeaksi. Piti ottaa konsultointipuheluita kotiinkin :) Päädyin lopulta trendikkäämpään takkiin, etenkin kun se oli selvästi halvempi.

20 minuutin päästä olin takaisin kaupassa. Päätin vaihtaa trendikkään takin siihen perinteiseen A-linjaiseen. Minä ja trendikkäät takit emme sovi yhteen, tunnen oloni kotoisaksi vain "tätitakeissa". Tällä kertaa jopa muistin trendikkään syystakkini kohtalon.

Itse tykkään uutukaisesta jo nyt paljon ja toivon takille pitkää ikää. Takissa on kashmiria ja en tiedä, kuinka hyvin tuollainen villa-kashmir pienellä tekokuitulisällä kestää kulutusta. Takin lisäbonuksena on se, että siihen käy pinkit "kesäasusteeni". En nimittäin pysty hylkäämään pinkkiä enää edes talveksi ;)

Tummansinisen takin kuvaaminen osoittautui erittäin hankalaksi. Töiden jälkeen on liian pimeää ja viikonloppuisin sataa. Alla erilaisia virheellisesti valottuneita otoksia.

Maanantaina olimme poikien kanssa kenkäostoksilla. Keskimmäinen ei ole tullut äitiinsä, hän tietää, mitä haluaa. Niin ja minä en juokse kauppaa ympäri, koska vaan tuntuu siltä, että on pakko juosta. Enää talvivarustelistalta puuttuu rukkaset ja pipot kahdelle pojalle. Joutunen keräilemään voimia, motivaatiota ja rahaa ennen talviurheilutarvikelistan kimppuun käymistä.

Näyttäähän nuo konjakin väriset asusteet asiallisilta ja klassisilta,
mutta eikö pinkki olekin parempi?? 


Pinkkiunelman täydennykseen sopisi nämä kengät. 
Jäänevät ostamatta, koska sekä platform että hinta ovat liian korkeat.
Kuva täältä

17 kommenttia:

  1. Kuulostaa tutulta... Mun pitää aina ensin nähdä KOKO kaupungin valikoima, ennen kuin voin tehdä päätöksen. Ja vaikkapa Soulissa tuo em. taipumus on aika hankala, kun kauppojahan riittää.. Oon superhuono shoppailija ja inhoan nykyään vaate-/kenkäostoksia. Viime viikonloppuna oli pakko hakea talvikengät, joten marssimme miehen kanssa kauppaan. Mies sanoi heti, että "ota nuo". Minä sanoin, että kattellaan... sitten kiersin ehkä kymmenen kauppaa läpi, sovittelin, haikailin, vertailin ja lopulta illalla palasin kiltisti siihen ekaan kauppaan, ostamaan ne ekat miehen ehdottamat kengät. Ja hyvät ovat!.
    Tuo on muuten kiva tuo takki! Ja mä pidän noista konjakinvärisistä asusteista tosi paljon. Trendikkäiden juttujen kanssa käy usein niin, että haluaa ostaa sellaisia ja haluaisi pukeutua erilailla/trendikkäämmin/nuorekkaammin, mutta sitten kuitenkin huomaa, että "eihän tämä ole mun tyyppinen ollenkaan" ja palaa siihen vanhaan tuttuun. Mitäpä sitä hyvää tyyliä vaihtamaan :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis takki ja sopii kivasti sekä konjakin ruskeiden että pinkkien asusteiden kanssa. Itselleni hankaluuksia tuottavat ostokset, joista itselläni on jonkinlainen mielikuva, eihän niitä sitten kaupoissa ole. Yllättävää kyllä olen tehnyt parhaat ostokseni sattumalta :)

    VastaaPoista
  3. Hyvännäköisen takin valitsit. Molemmat asustevärit käyvät takkiin.

    VastaaPoista
  4. Tosi makea takki, ei se tätitakki ole. :) Näytät todella todella hyvältä takissa ja saappaissa. VAu!
    Pinkit asusteet ja ne kengät on kanssa mielettömän ihanat. Varsin säpäkkä rouva olet :)

    VastaaPoista
  5. Terhi:
    Olen alkanut noudattaa periaattetta, että jos löytyy joku mieleinen, niin ostan sen saman tien ja jätän kaiken muun valikoiman käymättä lävitse. Ainoastaan silloin on kiva tutkia valikoima A:sta Ö:hön, jos ei ole pakko ostaa mitään :) Muuten käy juuri niin kuin kuvailit. Koko päivä kiertelyä ja paluu ostamaan aamun ensimmäinen hyvä :)

    Minulla on haave muuttaa tyyliä nuorekkaammaksi, mutta on se niin hirveän hankalaa. Täytyisi aina muistaa kuitenkin kokeilla muutakin kuin ne ensimmäisenä silmään osuneet vaatteet, mutta jättää tylysti kauppaan ne melkein kiva, joissa joku juttu häiritsee.


    Sara Sfi:
    Kiitos :)
    Olen muuten aivan samaa mieltä, että parhaat ostokset löytyvät sattumalta. Itse kiertelen aika harvoin kaupoissa vaan katselemassa, mutta juuri noilta satunnaisreissuilta on löytynyt parhaat jutut. Viime tammikuun Chigacon reissu oli aivan jackpot. Ostin syystakin täysin ex-tempore ja se on pitänyt kaikki lupauksensa vedenkestosta ja hengittävyydestä ja olen oikein onnitellut itseäni, että olipa hyvä, että tuli napattua mukaan. Sama homma on reissulta löytyneiden nilkkureiden kanssa.


    Haveaniceday1
    Kiitos :)

    VastaaPoista
  6. P:
    Kiitos :)
    Talvisaappaat olivat viime talven alennusmyyntien löytö. Tykkään itsekin väristä paljon. Haaveilen löytäväni samanlaiset aivan ohuella vuorella, jolloin ehkä pystyisin pitämään niitä koko päivän töissä mekon kanssa.

    VastaaPoista
  7. Kaunis takki ja tärkeintä on löytää itselle mieluisa. Ihanat saappaat ja laukku, just mun suosikkiväriä:)

    VastaaPoista
  8. Katri:
    Kiitos :)
    Konjakki on kanssa mun suosikkiväri, paitsi että nyt pinkkihuuman aikaan se on jäänyt kakkoseksi. Mutta ei ihan joka päivä voi olla pinkkiä.

    VastaaPoista
  9. Takki sopii sinulle hienosti. Oikea päätös siis! Ja molemmat asusteet kans. Tykkään konjakki-asusteiden ulkonäöstä, mutta minäkin olisin enemmän kotonani pinkeissä. :)

    VastaaPoista
  10. Ä.Hupulainen:
    Kiitos :) Itsekin uskon, että vaihto kannatti. Jos vaan kangas pysyy hyvänä, niin uskon että ulkonäöllisesti takki menee vuosia. Ei ehkä kuitenkaan niin kauaa kuin perintötakkini 80-luvulta :)

    VastaaPoista
  11. Joskus on vain niin vaikeata löytää haluamaansa. Mulla on takin osto vielä edessä.

    VastaaPoista
  12. Takki näyttää oikein hyvältä! Ei ollenkaan täti. Minä voin ostaa takkeja ja paitoja, jostain syystä muiden vaatteiden ostaminen on vastenmielisempää. Olen jo miettinyt pitäisikö mennä pukeutumisneuvojalle tms.

    VastaaPoista
  13. Nonna:
    Toivottavasti sulla käy hyvä flaksi takkiostoksilla :)


    Roosa:
    Kiitos :)
    Yksi ystäväni kävi säännöllisesti pukeutumisneuvojalla, kun elämä oli kiireisimmillään. Kuulemma todella kivoja ja onnistuneita kokonaisuuksia olivat aina valinneet. On joskus käynyt omassakin mielessä, mutta enpä ole saanut aikaiseksi.Täytyy tunnustaa, että olen myös miettinyt sitä, että minkälaisen kertalaskun tempaisisinkaan, jos pukeutumisneuvoja on hyvä. Jos löytyisi jotain todella mieleistä, niin se olisi varmaan otettava aina koko setti. Tiedän, että jos jakaisi summan per kk ja vertaisi sitä niihin satunnaisiin löytöihin, jotka eivät sitten sovikaan mihinkään muuhunkaan niin varmaan ei olisi summa sen kummempi, mutta vaatekaappi toimimampi.

    VastaaPoista
  14. Oih, onpas tosi kaunis takki, ja siis aivan ihastuttavat nuo tekän saappaat! Itse en ole vielä löytänyt itselleni hyviä saapikkaita, ja toivottavasti tämä talvi menee vielä vanhoilla takeilla... Vitsi nuo sun saapikkaat on kyllä tosi hienot! Niin ja takki kanssa, itsekin pidän tummansinisestä, se sopii hyvin tällaiselle kalvakalle suomalaiselle iholle :)

    VastaaPoista
  15. Haltiakummi:
    Kiitos :)
    Saapikkaat on muuten merkiltään Rieker ja olivat pitkiksi nahkasaappaiksi ihan sopuhintaisetkin. Kannattaa katsella, että sattuisiko näkymään siellä päin Riekerin saappaita. Noi saappaat vähän kuin laukaisi saapashimon ja nyt hakusessa on saappaat ihan ohuella vuorella. Väsynyt ja laiska nainen vaan ei jaksa ponnistaa kaupoille niitä etsimään :(

    VastaaPoista
  16. Ihana takki ja pinkit asusteet tuo tuohon asuun särmää.

    VastaaPoista
  17. maiju:
    Kiitos :) Mä jotenkin arvasin, että sinustakin pinkit asusteet ovat parhaat ;)

    VastaaPoista