2. heinäkuuta 2013

Uimisen sijasta taitoshow

Eilen oli hiostavan kuuma päivä. Töitä paiskiessani haaveilin koko päivän vilvoittavasta uintiretkestä. Kun perhe oli kerätty kasaan päiväkodista ja työpaikalta, suuntasimme rannalle. Naapuriperhe lähti myös. Tavaroita pakatessani tuntui välillä leppeä tuulenhenki.

Ensimmäinen ranta.
Aavalta ulapalta tuuli niin, että minua paleli rannalla. Vesi oli sekoittunut ja oli niin kylmää, että esikoinen ei tarennut uida (poikahan ui koko viime kesän, vaikka elohopea ei paljoa yli +17 noussut ja satoi). Itse en edes vaivautunut kokeilemaan vettä. Harmistuneena päätimme vaihtaa paikkaa.

Toinen ranta. Yksi lempipaikoistani.
Tuuli edelleen, mutta rannalla sentään tarkeni. Vesi oli ennätysmatalalla ja sekoittunut kylmäksi. Olisimme ehkäpä siirtyneet suosiolla uimahalliin, jollei paikalla olisi ollut näitä:Osa teki mielettömiä hyppyjä

Kahlailimme vähän, esikoinen tarkeni hiukan uidakin.

Esikoinen juoksee kohti pientä luotoa

Avasimme kesän uimalelukauden. Osa uimaleluista on 2,5 vuoden takaa Teneriffalta.

Delfiini kulki tuulessa kovaa, mutta oli varsin kiikkerä

Pienemmät lapset ja minä odotamme kiihkeästi lomaa. Varapäiväkodin uutuuden viehätys alkaa karista ja iso osa lapsista jäi viime perjantaina lomalle. Minulla rankka touko-kesääkuu on vaatinut veronsa ja lepo kelpaisi. Vielä pitää jaksaa rutistaa hommia.

Työläinen ja perhe tarvitsevat hiukan herkkulohtua:

Superherkku: vohveli, sipaisu hilloa, kermavaahtoa ja mansikoita
Meillä vohvelirauta ei ole unohtunut kaapin pohjalle, se on aktiivikäytössä :)

Mukavaa heinäkuista tiistaita!

12 kommenttia:

 1. Harmi, että alkuperäinen ajatus meni pyllylleen, mutta saitte aika makean näytöksen tilalle! Pojatkin varmaan tykkäsivät? Mä en olekaan tuollaista nähnyt livenä ikinäkoskaan, voin kuvitella, että on hienoa.
  Nam, ihana herkku viimeisenä tuolla, miksei mua kutsuttu?

  VastaaPoista
 2. Lomaa odotellessa. Varahoito jo vuosien varrelta niin tuttu, ettei oikein mennyt yksikään viikko, saati tämä toinen. Ja tänä vuonna oikeastaan kaikki kaverit koko sen 6 viikkoa lomalla, mitä oma tarha on kiinni. Kohta kuitenkin 4 viikkoa vapaata meilläkin ;)

  VastaaPoista
 3. Pohdiskelija:
  Minä tykkään katsella noita liitolautailijoita (mikäköhän lienee oikea termi) ja tuuli vilvotti kuumuuden pois. Pojat pystyivät sen verran kahlailemaan, että jokaisella oli hyvä mieli kotiin tullessa :)

  Vohvelien tekoon kuuluu ehdottomasti ex-tempore meininki "pitäisi saada jotain jälkkäria, tehdäänpäs vohveleita" ja sitten joku ajaa kauppaan hakemaan kermaa. Että jos vaikka kutsu kävisi, niin pitää varautua nopeaan toimintaan :)


  Anonyymi:
  Päiviä lasketaan meilläkin. Ensimmäinen varahoitoviikko meni hyvin, mutta nyt pojat ovat ilmeisesti pelanneet tarpeeksi jalkapallopeliä ja bleidanneet päiväkodin Beyblade areenalla. Hyvällä tuulella he ovat pois hakiessa, mutta aamulla on hiukan kränää hoitoon lähtemisestä.

  Minulla on aina ollut kesällä 4 viikkoa lomaa putkeen ja nyt ei ole kuin kolme. Etukäteen pelottaa, että loma on aivan liian lyhyt :(

  Mä niin haaveilen siitä, että joku kesä minulla olisi lomaa 5-6 viikkoa putkeen kesällä.

  VastaaPoista
 4. Laji on nimeltään leijalautailu, vedessä tehtävää leijalautailua voidaan kutsua myös leijasurffaukseksi. Leijalautailu on hieno, fyysinen ja vauhdikas laji.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi:
  Nytpä tiedän, että mikä on lajin nimi :)

  VastaaPoista
 6. Onpa jännän näköistä touhua!
  Namnam vohvelille ja mansikoille.

  VastaaPoista
 7. zirk:
  Siitä lähteltä meni monta kertaa leijalautailija nainen, joka oli märkäpuvussaankin niin urheilullisen ja lihaksikkaan näköinen, että hetken ajattelin, että tämä rouva aloittaa uuden harrastuksen heti ja ensi kesänä olen samanlainen urheilullinen ja auringon ahavoittama. Meikäläisen lihaksistolla ei varmaan roikuta leijan perässä hetkeäkään :( Mutta saahan sitä haaveilla...

  VastaaPoista
 8. Aika hienonnäköisiä nuo leijujat! Enpäs ole moisiin koskaan törmännyt.
  Nam, vohvelit mansikoilla kelpaisi tännekin! Minulla on lapsuudenkodissani ollut vohvelirauta ja sellaista aina välillä kapiaan meillekin, nyt pitääkin koittaa sellainen etsiä, kiitos muistuksesta:)

  VastaaPoista
 9. Wow mitä kuvia!!
  Olen itsekin ihalillut noita sekä surffaajia rannoilla, upean näköistä puuhaa ja samalla 'so not me'. :D

  Isosti tsemppiä loppurutistukseen ennen lomia!

  VastaaPoista
 10. *riikka*
  Olen nähnyt leijalautailijoita samalla rannalla jopa marraskuussa - se on jo ihan extremeä :)
  Minun lapsuudenkodissani ei ollut vohvelirautaa, vaikka sitä usein kinusinkin. Äiti perustelu oli, että ei sitä kukaan kuitenkaan käytä. Meillä kaikki rakastaan vohveleita ja rauta on niin helppo ja nopea. Tänä kesänä ajattelin käyttää pitkästä aikaa muurikan pannua - saas nähdä onnistunko :)


  -Jassu-
  Kiitos tsempistä - millään en enää jaksaisi. Lisäksi iski tyypillinen lomallejäänti kriisi: kaikki haluaa jotain ja heti. Ihan sama, kuinka painaa, niin pino ei pienene. Enää 3 päivää (tai ehkä 4).

  Mä voisin nähdä itseni leijalautailijana. Se olisi varmasti ihanaa. Piru vie kun on vaan kroppa sellaisessa kunnossa, että tällä ei kykene muuhun kuin leppoisiin lajeihin :(

  VastaaPoista
 11. Hienoja kuvia leijailijoista :) Tuo vohveliherkku näyttää niin hyvältä!

  VastaaPoista
 12. Nonna:
  Kiitos :)
  Vohvelit ja letut ovat herkkulistani kärkipäässä.

  VastaaPoista