25. heinäkuuta 2013

Kaksin kaupungilla

Saimme miehen kanssa melkein vuorokauden vapaan - the lomavuorokausi :)

Pojat jäivät mummilaan ja me lähdimme Hra Kepposen kanssa kaupungille. Olin jo monena päivänä katsellut, että Suomenlinnan kesäteatteriin pääsee tänä kesänä ex-tempore. No, ei tietenkään päässyt eilen. Menimme sitten leffaan ja sen jälkeen illalliselle. Taisi olla vuoden ensimmäinen leffakäynti minulle. Pitäisi käydä useammin - vaikka sitten yksin.

Illallisravintolaksi valikoitu KuuKuu. Aikoinaan, ennen ravintolan paloa, kävimme siellä muutamia kertoja ja pidimme paikasta, ruuasta ja hyvästä viinivalikoimasta. KuuKuu tuli mieleeni, kun luin TableOnlinen tarjouskirjeen, jossa KuuKuu on mukana heinäkuun loppuun saakka tarjouksella kaksi samaa pääruokaa yhden hinnalla.

Ruoka KuuKuussa oli todella maukasta ja palvelu mutkatonta ja ystävällistä.

Mies valitsi alkuruuaksi kermaisen lohikeiton.


Minä otin toast Skagenin


Pääruuaksi molemmille Herefordin naudan marmoripihvi, villipiparjuurivoilla ja kasviksilla. Miehen lasillinen Bogle Cabernet Sauvignon 2010 oli loistopari pihville.


Jälkiruokalista oli suppea, siinä ei ollut kuin kaksi jälkkäriä ja juustolautanen. Valitsemamme köyhät ritarit olivat loistavat. Pullan päällä oli suolakaramellia, kaverina mansikkasorbettia ja molemmat uiskentelivat kermassa.


Tänään ehdimme mukavasti paistattelemaan päivää mummilan laiturille. Vihdoin se luvattu lämpö tuli. Harmi vaan, että loma alkaa olla loppu. Maanantaina alkaa jälleen aherrus. Sinänsä ihan mielenkiintoista mennä töihin katsomaan, että mitä sinne kuuluu. Homman masentava puoli on se, että näillä näkymin minulla on seuraavan kerran lomaa joulun jälkeen. Nyt tuntuu siltä, että olisi pakko saada joku pieni breikki syksyyn.

4 kommenttia:

 1. Kiva, että saitte vapaata. Minkä leffan näitte? Olisi mukava käydä leffassa myös.
  Jouluun on aika pitkä aika, toivottavasti saat jonkun breikin järjestettyä.

  VastaaPoista
 2. zirk:
  Odotamme todella malttamattomina kummityttöni äidin kanssa, että meidän vakituinen babysitteri vihdoin saapuisi Suomeen ja olisi mahdollisimman pitkään! Se takaisin ainakin vähän vapaata syksyksi.

  Kävimme katsomassa The great Gatsby - Kultahattu. Ohjelmistossa ei oikein mennyt muuta kiinnostavaa kuin tuo ja Star Trek. Hra Kepponen oli ollut petturi ja käynyt katsomassa itsekseen jo Star Trekin.

  Pidin Kultahatusta, että sen puoleen meni ihan nappiin.

  VastaaPoista
 3. Teillä on ollut herkullinen illallinen. Kuvien perusteella lomasi on ollut vauhdikas ja sisältänyt asioita aikuiseen makuunkin. Isosta perheestä haaveilevana on kiva lukea, että vauhtikolmikonkin kanssa voi tehdä vaikka mitä. Balenciagasta olisi kiva nähdä asukuvia.
  -Noora

  VastaaPoista
 4. -Noora:
  Kiva loma, mutta olisihan nuo lomasäät voineet olla vielä aurinkoisemmat. Kyllähän lasten kanssa voi tehdä vaikka mitä, yleensä se rajoittavin tekijä on oma viitseliäisyys. Pienten kanssa kun pitää huolehtia unet, ateriat, pesut ja vaipat. Omat pojat ovat sen verran isoja, että kulkevat helposti ja järkikin alkaa juosta. Valitettavasti sen minkä hoitotoimien vähenemisessä voitaa sen tappelun määrässä häviää.

  Kunhan palaan arkeen, niin eiköhän Balenciagakin pääse kuviin. Se ei oikein sovi yhteen mökkilumppujen ja crocsien kanssa :)

  VastaaPoista