10. heinäkuuta 2013

Mallorca/Murmansk rantareissu

Voi miten kuuma päivä oli sunnuntaina.

Rantabulevardi hohti kuumuutta ja rantahiekka suorastaan poltteli jalkapohjia eikä merituulikaan juuri suonut vilvoitusta. Ranta oli täynnä auringonottajia. Venesatama oli lähes tyhjä, veneilijät olivat lähteneet merelle nauttimaan upeasta säästä. Olo oli kuin Mallorcalla.
Ah, kohta pulahdan ihanan lämpöiseen meriveteen.

Kun astuin veteen oli kuin tuhat pientä nuppineulaa olisi iskeytynyt sääreeni. Vesi oli jäätävää! Pari päivää sitten se oli noin +20 ja nyt ehkä +14. Mallorca vaihtui hetkessä Murmanskiin. Välimeri Jäämereen. Aivan karmeaa, mutta pakko oli superhikisenä kastautua.

Tämän Mallorcasta sekunnissa Murmanskiin experiencen tarjosi Vuosaaren Aurinkolahden ranta.

Ainoa selitys äkilliseen rajuun veden lämpötilan muutokseen oli lauantainen ukkonen, kova vesisade ja tuuli, joka oli ilmeisesti sotkenut vesimassat perinpohjaisesti.

Jotain hyötyä Murmansk-kokemuksesta oli. Kun pääsimme appivanhempien mökille Virroille, pystyin uimaan elämäni ensimmäistä kertaa Toisvedessä :) Lämpimäksi ei sitäkään pääse kehumaan, mutta voittaa Murmansk-episodin (toistaiseksi vain minä ja esikoinen olemme uineet).

Alla olevissa maisemissa vietämme vielä muutaman päivän. Sen minkä näkymissä voittaa, sen nettiyhteydessä menettää. Mutta vähemmän ruutuaikaa ei ole minulle huono juttu :)Aurinkoisia päiviä!

PS. Netin toimiessa on luvassa kivaa raporttia "Pikku Kepponen meet Hupulaiset"

10 kommenttia:

 1. Porukkaa on rannalla ku pipoa. Itse en ole uskaltanut vielä edes järveen. Nauti netittömästä rauhasta.

  VastaaPoista
 2. Kauniit on teidän mökkimaisemat! Mä oon tosi huono uimaan järvessä, en edes omista uikkaria. :)
  Kiitos vielä tästä päivästä, oli tosi kivaa! Esikoinen ja kuopus nukahti heti autoon kun lähdettiin. Keskimmäinen sitten höpötti ja rallatteli matkaseurana.
  Sen verran väsyttää, että mun raportti tositosi kivasta päivästä vähintäänkin tiivistetty. :D

  VastaaPoista
 3. En ole vielä uskaltautunut itse veteen ollenkaan, vaikka olen tuollakin rannalla tänä kesänä Telman kanssa istuskellut ja ostin jopa tankinin, niin että voisin edustaa :)

  VastaaPoista
 4. Haveaniceday:
  Kyllä oli ranta täynnä ja kuuma!
  Ennen kuin mies sai viriteltyä kännykkäni modeemiksi läppärille, ehdin jo harkita parin tunnin retkeä kirjastoon tai ABC:lle :) Ei sitä nyt ihan netittä meinaa pärjätä...


  zirk:
  Kiitos sinulle ja pojille. Meidän kuopus sammui saman tien - sipsipussi käteen. Valitettavasti kaveri olikin sitten koko illan täynnä energiaa ja purki sitä isoveljiä kiusaamalla :(

  Me ollaan ahkeraa uimaporukkaa - esikoinen erityisesti. Esikoinen viime kesänä ui sitkeästi ja minä oli uimavahtina takki päällä sateenvarjon kanssa. Itse en enää ui alle 18 asteisessa vedessä, mielellään se +20. Käydään kotona säiden salliessa tosi usein meidän lähirannalla. Se on kiva ja hyvä uimiseen, fiilis on urbaani kun metro kolistelee vierestä :)


  Roosa:
  Juhannusviikonloppuna meidän lähirannalla oli vesi +19, Aurinkolahdessa on aina kylmempää kun siinä on se iso ulappa eikä ole samalla lailla suojainen poukama kuin meillä.

  Tankini kuulostaa hyvältä :)
  Itselläni rantalook on aika toivoton. Mä olen se jolla ei ole aina edes sääret ajeltu ja päällä joku Prisman kokouikkari. Itseäni ruoskiakseni joudun lisäksi toteamaan, että rannalla on aina joku tuttu.

  VastaaPoista
 5. Jos tuo sun Vuosaari-kuva on juuri sinä päivänä otettu, niin huomaa kyllä, että vedessä ei juuri ole porukkaa.

  Maanantaina Oittaalla oli varmaan se +22. Lilluttiin tunti ja sitten änkkäripuiston kautta Ikeaan lounaalle. Voi, tätä lomaa! :D

  VastaaPoista
 6. Hui ! Itse en ole vielä veteen uskaltautunut ollenkaan. Aurinkolahden ranta on kiva paikka, käyn siellä joskus lasten kanssa :)

  VastaaPoista
 7. Mirka:
  Vuosaarikuvat ovat juurikin sunnuntailta otettu. Parkkipaikat olivat aina täynnä ja jätin miehen ja pojat rannalle ja etsin kauempaa parkin. Kävelin rantabulevardin päästä päähän ja koko ajan haaveilin uimisesta. Vielä siinä vaiheessa en kiinnittänyt huomiota siihen, että kukaan ei ui. Niinpä veden kylmyys todella yllätti :)

  Minulla on vielä nuo +22 vedet kokematta.

  Mukavia lomia sinne!


  Sara S.
  Luulen, että merivedet kannattaa jättää hetkeksi koestamatta :) Aurinkolahden maisemat ovat minusta hienot, ennen lapsia kävimme säännöllisesti miehen kanssa Uutelassa ulkoilemassa.

  VastaaPoista
 8. Haveaniceday1:
  Kiitos haasteesta. Palaan siihen muutaman päivän sisällä.


  Nonna:
  Kiitti :)

  VastaaPoista