12. heinäkuuta 2013

Sammakkoshowta ja mökkeilyä

Eilen vietimme päivän isotädin ja hänen puolisonsa mökillä, joka on kuin koru kukkaistutuksineen ja suihkulähteineen. Mökissä on monia suloisia sisustusyksityiskohtia.


Ohjelmaan kuului uimista, onkimista, herkuttelua ja souturetki luolaa katsomaan -siellä kuulemma asuu Dracula. Sen lisäksi pojat keksivät omatoimisen ohjelmanumeron. *Huoh*

Äskettäin käyttöönotetun matalan suihkulähteen ympärillä (ja lähteeessäkin) majailee sammakoita. Siellä olikin sitten kolme kiihkeää sammakonsaalistajaa, jotka eivät isotädin kukkia juuri säälineet :( Saalistakin tuli. Yhdessä muovipurkissa oli saalistuksen päätyttyä kaksi sammakkoa ja lasitölkissä kolmas. Luonnollisesti sammakot olivat lähdössä mukaamme mökille ja jopa kotiin saakka.

Sillä välin kun neuvottelin sammakoiden vapautusrintaman nimissä raukkojen palautusta takaisin luontoon, *joku* oli viskannut kolmannen sammakon lasitölkin järveen. Moisesta julmuudesta syntyi ensin käsirysy, sitten esikoinen syöksyi pelastustehtäviin ja ui purkin takaisin rantaan. Heitosta epäilty kuopus kielsi osallisuutensa viimeiseen saakka ja epäili syylliseksi mäyräkoiraa. Koska sammakoiden elinolosuhteet perheessämme todettiin surkeiksi, he pääsivät takaisin vapauteen. (Yök - en todellakaan olisi suostunut elämään sammakoiden kanssa).


Tänään on ollut upea sää. Laiturille on paistanut aivan koko päivän. Siellä onkin kulunut iso osa päivästä uiden ja maisemista nauttien.
Laiturilla on ollut näin iloisen näköisiä Pikku Kepposia


Ihanaa viikonloppua toivottaa LomaKepposet!

10 kommenttia:

 1. meillä kans yritettiin tuoda sammakoita ihan sisätiloihin...yöks! hämähäkeistä ja lentävistä vielä selviän, mutta jos noita sisällä olis, en kestäis!

  VastaaPoista
 2. Ei käy loma liian tylsäksi pikkukepposten kanssa! :) voi mitkä maisemat! Aivan upeat!!!

  VastaaPoista
 3. Kati:
  En olisi kyllä lämmennyt sammakoille sisällä - ainakaan noille kahdelle isolle yksilölle. Mä en lämpene hyönteistenkään farmaamiselle. Esikoiselle kerran hellyin antamaan luvan ottamaan löytämänsä hienon tuhatjalkaisen sisälle. Kas kummaa, purkki kaatui heti tuulikaapissa ja tuhatjalkainen pinkaisi listan alle pakoon. Sen jälkeen pitkään pelkäsin milloin kaikki sen sata jälkeläistä putkahtaa listan alta. Toistaiseksi ei ole näkynyt.


  zirk:
  Maisemat ovat sellaiset, että niissä silmä ja sielu lepäävät. Täydellinen experience vaatisi kuulosuojaimet, sen verran lähtee pojista ääntä :)

  VastaaPoista
 4. Oi, mikä sammakkofarssi :) ihanat maisemat, kesä parhaimmillaan.

  VastaaPoista
 5. Ihanan näköinen mökki ja maisemat. Mäyräkoira ja sammakkopurkki :)

  VastaaPoista
 6. Ihanan näköinen lomakoti ! Mukavaa loma viikonloppua teille :)

  VastaaPoista
 7. Tarinat sun pojista naurattaa kyllä aina. Ihania!

  VastaaPoista
 8. Upea mökki, todella kaunis!
  Ja voi teidän poikia :-D Ei tosiaan aika käy pitkäksi, lomallakaan.

  VastaaPoista
 9. Nonna:
  Sammakkofarssipa hyvinkin :) Onneksi raukat yökötykset päätyivät vapauteen.  Haveaniceday1:
  Isotädin mökki on niin suloinen. Teoreettisesti on mahdollista, että mäyräkoira oli syyllinen: lasipurkki oli säilytyksessä laiturilla. Jotenkin kuitenkin epäilys kohdistuu kädelliseen :)


  Woops :D


  Sara S.
  Isotädin lomakoti on sopivasti maalaisromanttinen minun "mökkimakuuni"


  P:
  Esikoinen sai taas tärkeän oppitunnin, jos on tapahtunut jotain mikä vaatii nopeita pelastustoimia, niin ensin hoidetaan ne ja sitten vasta etsitään/kurmotetaan syyllistä :)  -Jassu-
  Mökin piha on yhtä hieno kuin mökki kukkineen ja suihkulähteineen. Olisipa tuollainen mökki, joka hoitaisi itse itsensä.

  Pojat kehittelevät kaikenlaista pientä ohjelmaa, se verran on kasvua tapahtunut, että toistaiseksi järjettömiltä ja kalliilta vahingoilta olemme välttyneet :)

  VastaaPoista