3. heinäkuuta 2013

Koville ottaa aleshoppailu

Se aika, kun piti jarrutella lasten alevaateostoksilla, on aivan historiaa. Nykyisin jää ostoskori tyhjäksi, vaikka webbikauppasurffauksen lopuksi kelpaisi normihintaisetkin vaatteet.

Koossa 146cm tarjonta on mielestäni todella vähäistä. Muutamia kivoja paitoja sentään löytyy, mutta alaosien suhteen tilanne on onneton.

Useimmat perusfarkut jäävät pitämättä, koska poika ei pidä niiden jäykästä materiaalista, tiukoista napeista ja vetoketjuista. Jos farkku on ohutta ja notkeaa, niin napillisetkin menevät. Arvaatkaapas kerrotaanko webbikauppojen tuoteselosteissa materiaalin paksuudesta? Tai sitten kaikki farkut ovat sitä paksua ja tönkköä.

Ahkeran surffauksen tuloksena löysin kaksi kauppaa, jossa on joustovyötäröllisiä farkkuja (Lindex ja Booztilla Name It). Meillä rakastetut Phister & Philinan canvaksetkin näyttävät kadonneet markkinoilta. Toivottavasti Me&I canvaksiin tulisi joku kiva väri. Kasassa on siis peräti kolme vaihtoehtoa, muuten poika kai sitten juoksee inhoamissani collegehousuissa ellen ihan kokonaan luovuta ja osta pinoa verkkarihousuja Stadiumista :(

Tai sitten en vaan löydä meille sopivia webbikauppoja. Jos tiedät hyviä, niin vinkkaa.

Olen myös harkinnut sopivan farkkukankaan metsästystä ja pienen ompeluprojektin käynnistämistä (enää puuttuu kankaan lisäksi aika ja motivaatio).

Ainoa homman positiivinen puoli on se, että lastenvaatteisiin käyttämäni rahasumma on pienenemään päin ja aleista tulee hankittua entistä vähemmän myös pienemmille pojille.

Tilaukseen saakka sain seuraavat:

Farkut Lindexiltä (olisi ostanut useammat, mutta olivat oikeassa koossa loppu)
Småfolkin paita Riemulista (siinä yksi pojan suosikkieläimistä eli kameleontti)


Perusraitaa yhdessä suosikkiväreistä Noshshopista

19 kommenttia:

  1. Aivan ihanat jutut lopulta löysit! Mulla ei ole vielä hajuakaan, mistä löytyis isommille kivoja vaatteita. Toivottavasti jostain!

    VastaaPoista
  2. EIkös Nova starin farkkuja ole 150cm asti, ja nehän on muutenkin tosi reilun kokoisia?

    VastaaPoista
  3. zirk:
    Taitaa jäädä mysteeriksi minullekin, että mistä isommille löytyy kivoja vaatteita :(

    Voi olla, että meillä pukeudutaan kohta vaan henkkamaukkaan ja verkkareihin, kunnes (esi)teini-ikä iskee. Jolloin toivottavasti asia ei ole enää minun päänsärkyni, muuten kuin rahoituksen osalta :) Sinänsä harmi, kun eihän poika ole kuin 8 vuotta ja vielä kelpaisi kuosit.


    Miima:
    Ostin viime syksynä 140cm Nova Starin farkut, mutta poika ei pitänyt niitä juurikaan. Se resorin sisällä menevä kuminauha ja ne kiristysnapit olivat hänestä inhottavat. Meillä keskimmäinen on ainoa, jolle Novat kelpaavat. Harmillista, koska niissä olisi kokoja ja minusta ne näyttävät tosi kivoilta. Novan hupparit ovat sen verran lyhyttä mitoitusta, että niissä ei riitä enää 150cm :( Novan turkoosi on niin kaunis.

    VastaaPoista
  4. Eikö niitä nappeja ja kuminauhaa voi ottaa pois sieltä? Meinaan jos vaan muuten kelpaa? Ainakin pienemmissä kokoluokissa vyötärö on niin napakka, että laihoillekin nuo lisäkiristysmahdollisuudet on ihan turhia :D

    VastaaPoista
  5. Miima:
    Täytyypäs kaivaa farkut esille ja katsoa, että saisiko sen jotenkin hoideltua ilman, että resori alkaa pahasti purkautua. En ole ikinä katsonut sitä sillä mielellä, että käyttäisin pienesti saksia, vaikka muuten nämä purkamishommat ovat tuttuja.

    Välikausihousuista olen onnistuneesti poistanut leveän ja tiukan kuminauhan pienestä reiästä. Eivät muuten olisi menneet enää sisähousujen päälle. Toisista vastaavista purin sauman johon kuminauha oli kiinnitetty ja ompelin sen kiinni ja totesin, että kyseinen homma ei ole minua varten :( Muutamat hihansuut ovat myös saaneet löysyttämiskäsittelyn.

    VastaaPoista
  6. Poikien tyyliin -blogissa esitellään just joku in between-shop jossa on isommille lapsille juttuja. Check it out!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äh ja pyh kävin katsomassa valikoimaa ja näytti ihan tavalliselle. :/

      Poista
  7. Kivojen lasten vaatteiden löytäminen saattaa olla tosi hankalaa. Omat poikani ovat tosi tarkkoja mitä ylleen laittavat ja nimenomaan heillä on tärkeimpänä kriteerinä se mukavuus. Meillä siis useinmiten ostetaan aina saman kaupan sama farkkumalli.

    VastaaPoista
  8. zirk:
    Kävin tsekkaamassa BetweenShopin ja konsepti oli kiva. Poikien osalta valikoima oli aivan onnettoman pieni, joten eihän sieltä mitään tietenkään löytynyt. Hirvittävän vähän on yrittäjiä, jotka tuohon 8-12 segmenttiin myyvät mitään pojille. Vääryys sanon minä.

    Toisaalta olen itsekin ronkeli ostaja. En missään tapauksessa maksa tavallisista collegehousuista 40€ vaikka niissä olisi mikä tahansa merkki. Hyvistä farkuista tai canvaksista vielä menisi.


    Sara S.
    Meillä esikoinen myöskin haluaa vaatteidensa olevan ensisijaisesti mukavia, mutta osaa myös ronklata jos vaikka väri ei miellytä. Koulussa ilmeisesti jo nyt tulee armotonta palautetta jos vaate on liian lapsellinen tai tyttöjen väriä. Huoh! Toivottavasti meillekin löytyy sopiva farkkumerkki ja -malli, jotta voin ostaa aina vaan samaa :)

    VastaaPoista
  9. Meillä tokalle menevän pojan vakiohousut ovat verkkarit tai just nuo ohutta kangasta olevat farkut. Tykkää pitää kyllä normifarkkujakin, mutta onhan ohuet kivemmat syksy- ja talvihousujen alla. Luotettiin asiassa pitkään henkkamaukkaan, mutta sama ongelma tuli eteen kun poika kasvoi ulos koosta 128cm. Aikani isompaa kokoa olevia etsiskeltyäni löysin lötköfarkkuja Ellokselta ja ostinkin niitä läjän. Ovat ohuet, notkeat ja pehmeät, eikä hintakaan päätä huimannut ja poikakin tykkää. Pojalta löytyy myös Lindexin ja Name it:n lötköfarkut ja niihin verrattuna Elloksen farkkujen kangas on aavistuksen ohuempaa, mutta hyvin ovat silti meillä kestäneet. :)

    VastaaPoista
  10. sufee:
    Meillä on sama homma, että viimeistään siinä vaiheessa, kun kuorihousut tulevat käyttöön, pitäisi olla ohutta ja notkeaa housua, joka menee niiden alle. Meilläkin oli kovassa käytössä H&M:n resorifarkut siihen saakka kuin mahtuivat.

    Ellosta en muistanutkaan tsekata. Kiitos vinkistä! Minä surffaan lötköfarkkujen perässä Ellokselle :)

    VastaaPoista
  11. Jospa sinne Between-shoppiin olisi jatkossa tulossa enemmänkin valikoimaa? Jäin siihen käsitykseen, että tuo olisi vielä aika tuore puoti, joten hakee ehkä ns. muotoaan.

    VastaaPoista
  12. Pikku Purli:
    Täytyy pitää BetweenShopia silmällä toiveikkaana siltä varalta, että valikoima pojille kasvaisi. Toivon niin :)

    VastaaPoista
  13. No mut hei, onhan tuossa sekin hyvä puoli, että jääpähän enemmän rahaa shoppailla itselle!? ;D

    No ei, olen kyllä muiltakin ymmärtänyt, että tuon kokoluokan pojat ovat pahimpia väliinputoajia. Tosi tylsää ettei löydy poitsuille housuja.

    VastaaPoista
  14. Aika hankalalta kuullostaa. Mutta kivoja löytöjä olit tehnyt.

    VastaaPoista
  15. -Jassu-
    Hyvä syy panostaa itseensä :)

    Minustakin vaikuttaa siltä, että tuollaiset ala-asteikäiset pojat joutuvat kulkemaan verkkareissa ja H&M-trikoissa. Ehkä tuo on ikäryhmä, jolloin poikien pukeutumiseen käytetään vähiten rahaa Suomessa? Piti tsekata mikä on meininki ranskassa, siellä olisi tarjontaa ja perusmerkeissä jopa halvempi hinnoittelu kuin Suomessa. Harmi vaan, että on syytä epäillä, että rotevoitunut esikoinen ei välttämättä ole enää ranskalaista mioitusta.


    Nonna:
    Etsintä jatkuu vielä. Täytyy sanoa, että webbisurffausaika per ostettu tuote meni varmaan reilusti yli tunnin :(

    VastaaPoista
  16. Ostin meidän pojalle Lindexiltä ihanat housut, jotka ovat farkunnäköistä college-materiaalia.
    http://www.lindex.com/fi/lapset/tytoet-86-122-cm/housut-shortsit/6921618/Housut/?styleId=41430209

    Lahkeissa on vielä pitkät resorit, eli voi käyttää parikin kokoa (jos vaan kestävät).
    Muistaakseni noita (tai ainakin vastaavia, esikoinen esim. sai pillit) oli isommissakin koissa, vaikka tuossa loppuikin jo kokoon 122.

    Muuten farkuissa joutuu tosiaan suosimaan live-puoteja, kun haluan aina hiplata materiaalin, jäykkä ei kelpää meilläkään.

    -jaana

    VastaaPoista
  17. -Jaana:
    Kiitos hyvästä vinkistä! Enpä ollut lainkaan vilkaissut tyttöjen puolta. Linkkisi housuja saa myös esikoiseni koossa ja siellä oli pari muutakin mallia. Helpointa olisi kipaista kauppaan sovittamaan, mutta silloin selviää, että housut ovat tyttöjen osastolta. Vaikka ne ovatkin täysin unisex, niin se voi silti olla nuorelle miehen alulle liikaa :)

    Ei muuta kuin seuraavaa tilausta Lindexille.

    VastaaPoista
  18. Eipä kestä ;)
    Itse satuin eilen käväisemään ihan livenä Tapiolan liikkeessä, ja siellä oli vielä riemukseni nuo kokoon 122 kunnon alessa, -70%. Poika sai jo seuraavatkin kaappiin odottamaan...
    Liikkeessä oli tosiaan noita samoja housuja isompinakin, vaikken niitä nyt netistä löydäkään.
    Ja jos sinulla sattuu Lindex johonkin matkan varrelle, niin voithan napata housut mukaan kotona sovitettavaksi ;)

    -Jaana

    VastaaPoista