3. syyskuuta 2011

Raketti -ja fysiikan alkeiskurssi


Tämä on mukavan poikamainen ja jopa suorastaan fiksu juttu, joten pitää jakaa se teillekin.

Esikoinen fanittaa Juniorin Tea testaa ohjelmaa ja Heurekan Hekoa. Hän näki Kaapelitehtaalla kuukausia sitten Hekon ja raketin. Siitä saakka hän on toivonut rakettia. Rakettikuume nousi uusiin lukemiin, kun esikoinen näki ystävällään sellaisen. Isi sitten tuli yksi päivä laatikon kanssa töistä kotiin.

Laatikosta paljastui Wallace & Gromit raketti. Sitä voi käyttää vedellä tai ilman. Vedellä ja kunnon pumppauksella raketti lentää todella kovaa ja korkealle. Siis niin korkealle, että minä aloin jo pelätä seuraamuksia, jos raketti osuu jonkun päähän. Pelkällä ilmallakin saa komean lennon aikaiseksi.

Pojilla on ollut ihan älyttömän hauskaa raketin kanssa. Yksin lasten ei voi antaa leikkiä sillä, joten isi on ollut ahkerasti raketteilemassa. (Raketissa lukee päälläkin että ei alle 14-vuotiaille). Fiksun tästä lelusta tekee se, että samalla lapselle voi selittää fysiikan alkeita ja tehdä käytännön kokeen heti perään. Meidän esikoista ainakin kiinnostaa tällaiset jutut ällistyttävän paljon. Fysiikan alkeiskurssiosuuden meillä hoitaa isimies, joka on lähes yhtä pätevä kuin Heko :)

Raketti on hankittu Verkkokaupasta, hinta 24,90.

 Valmistelut käynnissä. Raketissa vähän vettä.

Sitten pumpataan

Valmiina laukaisuun.
Vain 6v riitti voima raketin laukaisemiseen 
ja sekös harmitti kuopusta.

Siirryimme avarammalle laukaisualueelle.
"Sumu" kuvassa on raketista ulos suihkunnutta vettä.

 Ei kannata olla liian lähellä laukaisua,
jos haluaa pysyä kuivana :)

Voi sitä lennättää näinkin.
Se on komea ja oranssi.

3 kommenttia:

 1. Wau, tosi hieno!! Meillä on nyt kaikensorttiset kotikemistikokeet, fysiikkatestit ja muut jutut ihan pop Isoveljellä, tuo sopisi kyllä meille mahtavasti:)

  VastaaPoista
 2. Riikka: Kun mainitsit kotikemistivehkeet, niin tulipas nostalgiset muistot mieleen. Minulla ei ikinä ollut sellaista, mutta kaverilla oli ja heidän vaatehuoneessaan teimme erinäisiä kokeita. Ja mun mummo huijattiin aina apteekkiin ostamaan kaikenlaista, mitä eivät alakoululaisille myyneet :)

  VastaaPoista
 3. No jo on pelit:)) Taitaa pojista ehkä ihan oikeita nörttejä kehittyä, tässähän oppivat nyt kaikki fysiikan elkeet:))
  Mä leikin pienenä vaan käpylehmillä...kääk:(( No oli isä tehnyt jossain vaiheessa nuken sängyt,piilotti ne puuliiteriin joita piti sitten jouluaattona etsiä!

  VastaaPoista