24. syyskuuta 2011

Örkkipaitoja ja tunnustuksia

Moni on jo varmaan huomannut, että olen joutunut lipsumaan pahoin päätöksestäni vältellä örkki- ja hahmovaatteita pojilla. Päätöksen takana ei ollut sen kummoisempaa syytä kuin se, että suurin osa hahmo/örkkivaatteista on minusta niin rumia, etten haluaisin rahojani sellaisiin laittaa.

Kuopus fanittaa Salaman lisäksi Postimies Patea. Pate oli aikoinaan esikoisenkin suosikki ja häneltä periytyi Pate-paita kuopukselle. 98cm paita on reilua kokoa ja hihat ovat erityisen pitkät ja leveät. Esikoinen ei paitaa paljoa ehtinyt pitää - kun se oli vihdoin sopiva, oli Pate jo ihan out. Niinpä kavensin ja lyhensin hihoja ja laitoin vielä resorit kuopusta varten. Näin tyytyväinen paitaansa oli pieni Pate-fanimme :)


Lelutuliaisten lisäksi toin pojille matkalta uudet Star Wars paidat. Ei meinaa oma silmä tottua, mutta pojat tykkäsivät (pienin sain Salama-paidan, joka Star Warsiin verrattuna on suorastaan tyylikäs).


Sitten tunnustuksiin:
Komean pystin sain jo jonkin aikaa sitten Annikalta blogista Retrosydän. Kiitos Annika!


Haasteen mukana piti kertoa 10 asiaa itsestään. Uusia asioita. Tänään tämä tuntuu kovin vaikealta, mutta yritän.
1. Olen löytänyt uudestaan lukemisen nautinnon. Luen hyvinkin erilaisia kirjoja, välillä kaunokirjallisuutta ja välillä kioskikirjallisuutta.
2. Syyslomaksi varattu matka on AirBalticin lennoilla. Viikolla luin Air Balticin hakeutumisesta velkasaneeraukseen ja kylläpä harmittaa, jos firma kippasee nurin ja jäämme esikoisen kanssa pitelemään sadetta kotiin. Puhumattakaan siitä, että matka on jo maksettu.
3. Tapasin aviomieheni opiskelupaikassamme.
4. Yhteisiä vuosia takana on about 15.
5. Mulla ei vieläkään ole vihkisormusta. Mies on kyllä luvannut hankkia.
6. Suurin syy sormuksen puuttumiseen on helposti sormenväleihin puhkeava ihottuma.
7. Käytän edelleen tyttönimeäni.
8. Naimisiin mennessämme en oikein pystynyt vaihtamaan sukunimeä (minulla oli työluvat ulkomaille tyttönimellä) ja lupasin tehdä sen myöhemmin. Edelleen tekemättä.
9. Ensimmäiset harmaat hiukset ovat ilmestyneet :(
10. Olen onnistunut vähentämään karkin syöntiä. Ja jopa olemaan useita päiviä ilman.

Nämä ihanaiset ruusut tulivat Tellihanilta blogista Arjen ihmeellinen ihanuus. Kiitos.


Tämän mukana tuli vastattavia kysymyksiä:
1. Lempiruoka: Mun on lähes mahdoton valita lempiruoka, koska hyviä ruokia on niin paljon. Tänään mun tekisi mielii lohta, parsaa ja hollandaisea. Eli olkoon sitten se.
2. Lempimakeinen: Kantolan Deli keksi (se on siis suklaata)
3. Lempiluettavani: pohjoismaalaiset dekkarit
4. Mieluisin tapa tehdä käsitöitä: ehdottomasti ompelu
5. Lempielokuva: Tämäkin on vaikea. On monta elokuvaa, jotka ovat tehneet minuun vaikutuksen. Valitsen kuitenkin Maija Poppasen alkuperäisversiona.

Olen aika myöhässä näiden tunnustusten eteenpäinlaiton kanssa. Siitä huolimatta kauniit ruusut haluan lähettää eteenpäin

Annalle blogiin Suomimamma Sisiliassa
On niin kiva lueskella ulkosuomalaisten elämästä :)

Unajalle blogiin Unajan Unelmia
Unaja tekee ja kunnostaa vaikka mitä. 

Hannalle blogiin Mimon ja myyn menossa
Ihan siksi, että kun en naista nää niin voin sentää laitaa virtuaaliruusut tulemaan :)

6 kommenttia:

 1. Pojat olivat varmaan paitojen lisäksi onnellisia saadessaan SINUT kotiin.

  Kiva lukea tunnustuksia. Aika monta juttua jo tiedän, mutta uusiakin aina löytyy.

  Muuten, tosi kurja homma toi AirBalticin juttu, jos se tarkoittaa sitä, että liput on mennyttä. :( Pidän peukkuja, ettei olisi niin huono tilanne!

  VastaaPoista
 2. Leonida: kyllähän täällä on ollut aikamoisia sylipoikia kotiinpaluun jälkeen. Vaikka ensin piti saada tuliaiset :)

  Toivon kovasti, että AirBaltic lentää vielä syysloman aikoihin. Esikoinen odottaa matkaan ihan yhtä paljon kuin minäkin. Mikä on PALJON. Jos ei lennä, niin toivottavasti saan vielä luottokorttiyhtiön kautta ainakin osan rahoista takaisin, niin voitais sitten tehdä jotain muuta.

  VastaaPoista
 3. hei toi star wars on magee! mä olen katsonut joitakin suomessa myynnissä olleita, enkä ole oikein mistään innostunut...mä olen nykyään sitä mieltä, että tietyssä vaiheessa voi hahmo- ja printtivaatteille antaa periksi, vaikka joskus ajattelin, että never. se ilo, mitä se lapselle tuottaa, on kuitenkin aika iso asia :o) itse olen yrittänyt löytää laadukkaita sellaisia ja niitä on helppo markkinoida esim. yö- ja alusvaatekäyttöön, mutta ihan paidoissakin on jonkun verran. ja jos oikein alkaa ahdistamaan, pidentää pesukiertoa ;o)

  VastaaPoista
 4. Heh, teillä on ihan samat fanitukset kuin meilläkin - Pate ja Salama :)

  VastaaPoista
 5. Kati: Legolla on ihan kivoja Star Wars paitoja. Toistaiseksi kaikken magein on löytynyt Nextiltä. Syksyn malliston kävin toiveikkaana läpi, mutta se oli kevättä ankeampi. Ja Next ei ole hinnalla pilattu.

  Kuvassa oleva SW paita on C&A:lta. Laatu ja hinta vastaa H&M:ää. Mutta niillä on yleensä paremmat printit kuin henkalla.

  Sen verran vielä sinnittelen periaatteessa, että vain vähän hahmovatteita :)

  VastaaPoista
 6. Kiitoskaunis ruusuista. Ruuhkavuodet ovat selvästi alkaneet tässä taloudessa, kun en ehdi enää blogien pariin juuri lainkaan. Siksi huomasinkin tunnustuksesi vasta nyt.

  VastaaPoista