31. elokuuta 2011

Pikaiset paitatuunaukset


Esikoisella on todella hurja kasvukausi käynnissä. Se näkyy ruokapöydässä, siellä on yksi kestonälkäinen. Se näkyy vaatteissa, varmaan kolmas osa kaapin sisällöstä on taas pieniä. Piti saada lisää paitoja. Pitäisi (ja haluaisin) harventaa kangasvarastoa, mutta nyt en vaan ehdi enkä jaksa.

Onneksi voi pikatuunata -nämä valmistuivat hetkessä.  Pojat ovat sen verran nirppanokiksi totutettuja, että pelkkä perustrikoo ei oikein kelpaa.  KappAhlin raitapaitaan kiinnitin viimeisen omatekoisen legoukkelin. Legoukkelilla oli -kääks- pinkki yläosa, siitä piti ehdottomasti tehdä poikamaisempi. Siitä tuli Darth Vader fani. Saas nähdä, mitä ukkeli pitää jatkuvasta pesusta ja rumpukuivauksesta. H&M vihreään perustrikooseen painoin nopsaan vanhalla sabluunalla mustan lentokoneen.




Keskimmäisellä päällä esikoiselta peritty lähes 2 vuotta vanha
itse painettu paita. Hyvin on Folk Art Fabric pysynyt.

Nettiputiikit ovat pullollaan syysuutuksia, olisi aika ihanaa shoppailla vähän uutta. Viimeaikaisen käytöksen perusteella on turha ostaa mitään arvokkaampia vaatteita nykyiseen kehitysvaiheeseen. *HUOH* sitten koulun alun tapahtunutta: Esikoinen kieri uuden paitansa johonkin käsittämättömään mönjään ja siitä tuli roskiskamaa. Taas on yksi takki hukassa, toivottavasti löytyy koulusta. Keskimmäinen puri ison reiän leikin tiimellyksessä esikoisen toiseen uuteen paitaan. Samainen kaveri myös niisti tyynen rauhallisesti omaan paitaansa. Kuopus veti keskimmäistä paidasta niin, että sauma ratkesi. Tällaista jengiä viitsii vaatettaa lähinnä H&Mllä.

Tai sitten mukavilla löydöillä Piilo-kirppikseltä. Poikien himoitsemien Star Wars vaatteiden lisäksi sieltä löytyy aina ajoittain kivoja vaatteita jopa koossa 140cm. Tässä on ihanat sävyt:


PS. Yritämme edelleen kasvattaa lapsia. Meillä ei ole sallittua purra, repiä eikä edes niistää vaatteisiin ;)

4 kommenttia:

  1. Hurjaa tuo kasvaminen. Odotan mielenkiinnolla milloin meidän poika kasvaa kun tuntuu, että samat vaatteet mahtuu aina vain :DIhania poikaisia teillä, kuulostaa villiltä tuo meno ;)

    VastaaPoista
  2. Ooh tykkään niin tuosta lentokone sapluunasta! Ihana! Meillä mieheni on lentokone fani ja lentäjä, joten tuollainen paita olisi hälle niin mieluisa! Mistä olet tuon sapluunan hommannut vai oletko ihan itse piirtänyt??

    VastaaPoista
  3. Teillä kasvetaan kyllä hurjaa vauhtia. Meidän toka ja neljäsluokkalaiset käyttää kokoa 134/140. Ja se 130 on lähempänä totuutta.
    Vaatteita tokaluokkalainen kohtelee samaan tapaan kuin teikäläiset. Puree rikki, syö vaatteita ja pyyhkii suunsa ja nenänsä paitoihin.
    Meilläkin on yritetty kasvattaa lapsia.

    Pinkki

    VastaaPoista
  4. PikkuHoo: Meillä aikasemmin kävi niin, että poika kasvoi yhden vaatekoon verran vuodessa (vaikka kasvua oli se 10cm per vuosi). Kyllä se spurtti useimmille tulee jossain vaiheessa :)

    Merja: En voi ottaa kunniaa hyvästä lentokoneesta itselleni. Piirsin sen ilmailumuseossa lasten piirrustuslevyllä. Olen jossain vaiheessa aikeissa kopioida ja skannata sen, koska näyttää siltä, että tarvitsen toisen. Kun saan joskus skannauksen aikaiseksi, voin toki mailata sulle tiedoston.

    Pinkki: Onpas ihanaa kuulla, että muillakaan ei aina muisteta, että vaatteet eivät ole purtavaksi ja revittäväksi :)
    Meillä esikoinen on kasvanut melkein +1 käyrällä pituutta ja -1 käyrällä painoa. Kesäkuun alussa hän oli 130cm ja voisin väittää, että pituutta on tullut pari senttiä lisää vielä. Toinen ihan yhtä vaikuttava tekijä vaatteiden pienemiseen on se, että poika on rotevoitunut paljon ja painoa on tullut lisää. Oli pitkään sellaisen aneemisen kukkakepin näköinen ja nyt on kasvanut kaikinpuolin. Nyt on käynyt parikin kertaa niin, että vaikka housuissa lahkeenpituus riittäisi niin eipä riitä vyötärönleveys. Meillä käytössä alaosissa 128-134 ja yläosissa pääosin 134-140 ja jonkin verran vielä 128.

    VastaaPoista