20. elokuuta 2011

ARGH, toppaa!


Meidän perheessä valmistaudutaan vielä välikauteen, esikoinen tarvitsee taas välikausihousut. Koska niin monessa blogissa on esitelty ja tilailtu jo talvivaatetta, päätin minäkin tehdä inventaarion varastooni. Oletuksenanihan on se, että vain esikoinen tarvitsee uutta toppaa. Joten no hurry.

Aloitin keskimmäisen pinosta. Poika oli toukokuun alkupuolella 109cm. Pinossa on Ticket-haalari iso 104cm, Ticket-haalari 110cm, Reimatec-haalari 110cm, Reimatec-housut 110cm, Reimatec-takki 110cm ja H&M takki 122cm (pakko olla väärä kokolappu). Kaikki menneiden sesonkien muotia ;)  Ja Reimatecit isoveljeltä kierrätettyjä.

 Luulisi tästä pinkasta löytyvän talveksi sopivaa. Niinpä. 

Viime talvisen coboltin sinisen Ticketin kanssa ajatukseni oli käyttää sitä keskimmäisellä fleecellä tai ilman säistä riippuen loka-joulukuussa. Punteista loppuu ihan kohta pituus, ei mene joulukuulle ei ehkä edes lokakuullekaan. Sen jälkeen haalarin piti mennä kuopukselle. Noh, kuopus hukkuu siihen :(

Jestas mikä kokoero! Vihreä 110, sininen iso 104

Niin hukkuu keskimmäinenkin tuohon uuteen ruohonvihreään Tickettiin, jonka oli tarkoitus olla talven ykköshaalari. Lahkeet voisivat vielä mennä talvikenkien päällä, mutta hihat ovat todella pitkät. Pahoin pelkään ettei haalari pääse koko talvena käyttöön. Miten sitä voisi venyttää lapsen käsivarsia?

Käsivarsien venytys tulisi tarpeeseen, koska "kakkosluokan" releissä on myös hihaongelmaa. Kauhtuneen Reimatecin haalarin hihat ovat myös pitkät, ne nyt sentään ovat lähes siedettävät.  Haalari on yhden talven jäljiltä niin heikossa kunnossa, ettei millään kestä rymyeetulla koko talvea (tämä malli on ainoa meille sattunut huonolaatuinen Reimatec). Reimatecin savunsinisessä takissa hihan pituus korostuu vielä enemmän, koska hihat ovat haalarin hihoja leveämmät. H&M takin hihat ovat kaikkein pisimmät, mutta slimmin mallin ja lumilukon takia istuvat parhaiten.


Tämä hihaongelma on meille aivan uusi! Ensimmäiset merkit paljastuivat jo keväällä välikausihaalarin yhteydessä. Ärsyttävää!

Kyllähän tilanne vaikuttaa siltä, että keskimmäiselle tarvitsee hankkia yksi haalari lisää. Aleisiin saakka voisi selvitä hyvinkin, mutta tangossa roikkunee nuo samat merkit Ticketit ja Reimatecit. Nyt tarvitaan haalaria pitkäjalkaiselle ja lyhytkätiselle ja alle 100€. Onko vinkkejä?

En enää jaksanut katsastaa esikoisen ja kuopuksen toppatilannetta. Kuopuskin tarvitsee toisen haalarin, kun Ticket oli liian suuri. Jotain uutta, sopivaa ja edullista on sentään välikauteen. Jesper Juniorin alesta nappasin keskimmäiselle takin 9€ ja housut 10€, vesipilari 3000mm. Kyllähän takista huomaa kakkoslaadun selvästi, valitsin sellaisen kappaleen jossa tuulilistan raitavirhe on mahdollisimman suuri. Väri on joka tapauksessa minusta sekä pojasta ihana.


Päässä Helmiltä esikoiselle hankittu pipo

13 kommenttia:

  1. Eihän vielä tarvitse miettiä talvea, eihän?

    VastaaPoista
  2. Ei sitä talvea tarvitse vielä miettiä. Meillä ainakin tänään mentiin vielä t-paidalla.

    Paitsi sellaisten hitaiden raukkojen, kuten minun, pitää alkaa miettiä. Viime talvena lapset oli topat päällä marraskuun puolivälissä. Tänä vuonna minulla on ennen sitä 3 täysin vapaata viikonloppua. Joista yhtenä ostetaan kengät, toisena vaatetaan keskimmäinen ja kolmantena esikoinen ja kuopus. Meillä pojat eivät jaksa yhtään ostoksilla käyntiä :(

    VastaaPoista
  3. Voi apua, toppiksia jo nyt. Toi nàyttàà aika kivalta tuo takki tuolla virheellà, kun se tuolleen korostuu :D Ja aivan yli sòde pipo. Onneksi tààllà selvitààn vielà pitkààn ilman toppiksia ja sitten kun ne tulevat kàyttòòn niin ainoastaan takit, eli ei lahje ja muita ongelmia, yippee :D

    VastaaPoista
  4. kiva kun pipo on vieläkin "hengissä".:)

    Molon haalareissa on aika lyhyet hihat ja pitkät lahkeet, tuohon hintahaarukkaan ei vain satu, mutta noita voi löytää hyväkuntoisena käytettynäkin...

    VastaaPoista
  5. kappahlin haalareita on kehuttu, ja toisaalta valitettu että hihat on lyhyet =) niitä on ihan perusväreissä ja usein sinne on jotain alelappusiakin.
    näitä ajattelin meille ekaa kertaa tänävuonna ostaa kokeiluun

    VastaaPoista
  6. Itse kun olen apinoiden sukua, niin en ole koskaan kuullut kenenkään harmittelevan liian pitkiä hihoja, päin vastoin!! :D Meikäläisillä kun loppuu pituus kaikista, hihoista, aina. Tämä siis vahviistaa siis täysin epäilykseni siitä, että meitä kaikkia pidetty kakarana kasvatuslaitoksessa; milloin roikotettiin päästä ja milloin käsistä. *vink vink vink* ;))

    VastaaPoista
  7. Lindexin haalareissa on kans lyhyet hihat. Lahkeenpituus ei välttämättä riitä, jos on pitkäjalkanen. Vedenpitävät haalari ovat olleet hyvä laatuisia.

    VastaaPoista
  8. Voi apua! Pitääks alkaa jo valmistautua? Meillä homma menee perinteisesti niin, että päiväkodin tädit huomauttaa, että aamulla on jo pakkasta, eikä poikia sovi enää tuoda teepaidassa ja shortseissa pk:iin. Lieventävänä asianhaarana itseni kannalta toimii se, että yleensä MIES vie aamuisin...

    VastaaPoista
  9. Zallaah ja anonyymi: kiitos vinkistä. Aloitetaan KappAhlista ja tarvittaessa jatketaan Lindexiin.

    Helmi: Pipo on melkein kuin uusi :) Esikoinen ei ole samalainen kurapeikko kuin keskimmäinen, hänellä säilyy hyvänä. Täytyy harkita vielä tuota Moloa, on se tämän talven turkoosi kaunis tai jos löytyisi käytettynä.

    Mirka: Tiedän monia joiden strategia talvivaatteiden kanssa on, että sinä päivänä kun ekaa kertaa mittari näyttää nollaa illalla painutaan toppavaateostoksille. Meidän lasten mielestä vaatekaupoilla käyminen on rangaistus pahimmasta päästä. Siinä temppuilussa multa palaa hermo. Teen siis strategian valmiiksi ja jaksotan sen niille ainoille vapaille viikonlopuille :)

    Haltiakummi: noh, mä jo ajattelin, että aloitan jonkun käsistä roikottelun. Sitten tajusin, että ihan luvallista roikottelua tulee, jos hommaan pojille parvekkeelle renkaat. Siinä kun yksi roikkuu renkaissa ja kaksi siinä renkaissa roikkujassa, niin ihan varmaan kädet venyy :D

    VastaaPoista
  10. Täällä on paljon kivaa luettavaa, käyn usein vierailulla, vaikken kommenttia aina ehdikään jättää :)

    VastaaPoista
  11. Loistava idea nuo renkaat, ja vieläpä logiikkasi roikkujanroikkujista on hillitön! Kyllä sä vaan olet nerokas äiti-ihiminen :D

    VastaaPoista
  12. Kääk, mä en ole perillä vielä edes välikausivaatteista!?!
    Satalappuset vaan jonoon tänä vuonna, kun mitkään aiempien vuosien vaatteet ei mahdu lapsille, joita a)ruokitaan liikaa,b)hemmotellaan liikaa(uusilla vaatteilla:) tai c)roikotetaan liikaa:) Ja on se muuten kiva kun pojalle ei kelpaa tytön pinkki toppatakki...:)
    Ettei pelkäksi hymiöksi menisi, niin ihmettelenpä vielä miksi ei edes Reiman omasta nettikaupasta saa 146 tai 158 cm:n haalareita...

    VastaaPoista
  13. Pitäisi jaksaa raahata mies varastoa penkomaan (etten huku tavaravyöryyn) ja katsoa läpi talvivaatteet. Samaa ongelmaa meillä on ollut lasten kanssa, että tietyssä vaiheessa hihat ovat lyhyet, kyllä se siitä tasaantuu, seuraavassa koossa sitten ;)

    VastaaPoista