14. maaliskuuta 2011

Petipotilaita ja 2,8kg kesävaatteita


Pienen suvantovaiheen jälkeen flunssa iski uudella voimalla. Tänään olemme kuopuksen ja keskimmäisen kanssa maanneet sängyssä tai patjoilla olohuoneen lattialla kilpaa yskien, niistäen ja syvästi huokaillen. Päivän ateriaksi söimme kolmeen pekkaan yhden sämpylän, muutaman keksin ja paljon mehua. Valitettavasti jatkamme huomenna samalla ohjelmalla.

Pojilta oli tosiaan aamupäivällä veto ihan poissa. Pikkumiehet retkottivat raatoina sohvalla molemmilla Gormiti kädessään. Mutta eivät jaksaneet leikkiä. Pojat eivät jaksaneet edes tapella. Ihan yrityksen puutteesta ei voi poikia syyttää. Toinen pojista jaksoi välillä tsempata ja tökkäisi varpaallaan veljeään. Tökkäisty kiljahtaa surkeasti ai. Sitten pojat makaavat taas minuuttitolkulla sohvalla, kunnes tökkäisty jaksaa kostaa suuren vääryden :)

Illan pirteimpänä hetkenä avasimme kuopuksen kanssa H&M paketin, jossa on pieni täydennys poikien kesävaatteisiin. Nauratti vaan, että pienellä täydennyksellä oli painoa 2,8kg. Mutta, kun kolmelle tilaa... Kesävaatteita on ennestään, mutta nyt on jokaiselle samanlaista ja hyvin värikästä. 

Olen nimittäin todennut kovin käteväksi poikien kanssa ihmisivilinässä liikkuessa sen, että kaikilla on samanlaiset värikkäät vaatteet. Sillä tavoin erotan omani joukosta ja kauempaa, ja helppo laskea tyyliin kolme keltaista näkyvissä, kaikki tallella. Jos joku pojista onnistuisi livahtamaan karkuun, on helppo näyttää yhtä poikaa ja kuvailla etsivänsä juuri samalla lailla puettua veljeä. Parhaiten homma toimii omatekoisilla vaatteilla, mutta toimii myös H&M perusvaatteella. Että tässäpä tällainen kuumeisen äidin Pirkka-niksi.

Äidin pikku apulainen

Reilusti väriä -tykkään.
Oli siellä paketissa vähän hillitympääkin.
Huomioliivin sijasta päähän oranssi lippis, niin jopa erottuu

Kuopus oli vieressä kiskomassa vaatteita pois 
ja valitsemassa uutta päälle. Yritin tarjota raitapaitaa,
mutta nuorimies oli iskenyt silmänsä turkoosiin. 
Ja uusi lippis päähän saman tien.


6 kommenttia:

  1. Hyvàt naurut sain sun postauksesta :D :D ihana ryhmàflunssakuvaus ja mahtavat ihmisvilinàvinkit :D
    tervetuloa vastavierailulle, bloggaan Sisiliasta, lapset 2007 ja 2009

    VastaaPoista
  2. Hyvä niksi, toimii meilläkin etenkin reissussa kesällä. ;D
    Harmi vaan kun ei taida enää löytyi niin eri kokoisille pojille yhtenäsitä kaupoilta.
    Ihanan värikästä löytynyt teille!
    Paranemisia!

    VastaaPoista
  3. Ai teillä on nyt toi raatoviikko! Eikö ole kamalaa kun ei mitään jaksa ja ei edes ruoka maistu? Voimia loppusuoralle!
    Mulla oli aikanaan käytössä myös toi "kirkuvan väriset" vaatteet päälle juttu, mutta ei oikein toimi enää. Ekaluokkalainen karsastaa värejä ja raitoja :). Mustat vaatteet on suosikkeja. Jos junnu vielä kesällä kelpuuttais värejäkin...

    VastaaPoista
  4. Tottakai sitä väriä pitää olla. Henkkamaukalla oli joku vuosi sitten ihania edukkaita capreja pojille - ja ihanissa väreissä (lime, turkoosi, keltainen, oranssi). Olisi silloin pitänyt hankkia varastoon, sillä seuraavina vuosina ei samaan ole päästy. Itse panostan aleen ja meillä on sateenkaaren kaikissa väreissä uutta odottamassa kesään. Paitsi lippiksiä. Oranssi kuulosti lupaavalta...

    VastaaPoista
  5. Minäkin olen pitänyt tytön päässä olevaa reippaan väristä uimalakkia erittäin hyvänä juttuna uimahallissa ollessa. Hän joutuu pitämään sitä terveydellisistä syistä, mutta on se bongaamisen kannaltakin hyvä en jälkeen kun lapsi ei enää nysvääkään kyljessä kiinni vapaaehtoisesti.

    VastaaPoista
  6. Tylsästä sairastamisviikosta hauskat tarinat, kuten aina! Toivottavasti paranette kaikki ennen viikonloppua, ettei mene vapaapäivät plörinäksi! Ja sinulla askartelut!

    Hyvät kesäostokset teillä; minunkin kai pitäisi aktivoitua, koska kesävaatteita kuitenkin takuuvarmasti tarvitaan... Ehkä huomenna, jolloin olen kotona sairaan esikoisen kanssa.

    Ihana, ihana kuva ihanasta ihanasta kuopuksesta, joka taannoin oli hetken halipoikani. : )

    VastaaPoista