13. toukokuuta 2010

Tää hyvä päivä on...

Jonkun lastenohjelman tunnarissa mun mielestä lauletaan juuri noin. Ja tämä onkin viikon ensimmäinen hyvä päivä. Tiistaina vielä käytimme kuopusta lääkärissa ja vihdoin ollaan kaikki terveitä -tai ainakin antibioottikuurilla. Sekä tiistaina että keskiviikkona miehen kanssa molemmat sammuimme lapsia nukuttaessa, itse heräsin keskiviikkoaamuna sängystä vaatteet päällä ihmetellen, että mitä tapahtui :)

Tänään onkin ollut puuhapäivä. Aamulla teimme esikoisen, keskimmäisen, Hannan ja Mimon kanssa retken Tropicarioon matelijoita katselemaan. Itse en ole matelijaihminen lainkaan, mutta Tropicario on kyllä silti ihan jees paikka. Käärmeiden tilat ovat isot ja asiallisen oloiset. Omasta lapsuudestani muistan kiertäviä käärmenäyttelyitä, joissa käärmeet olivat mutkalla ahdettuina pieniin terraarioihin ja en tiedä kumpi oli häijympää kuristajakäärme vai näyttelyolosuhteet. Budapestissä yhtenä keväänä käärmeet oli päästetty isoon "kasvihuoneeseen" vapaaksi ja siellä ne paistattelivat päivää ikkunoilla. Siis jättimäisen isot käärmeet ja ihmiset kävelivät kasvihuoneessa käärmeiden seassa. Ja tyylinä näytti oleva niiden taputtelu, uskaltauduin sormella hipaisemaan ja sitten reippaasti karkuun :) Ja miespuolinen seuralainen odotteli ulkona ;)

Käärmeiden töllistelyn lisäksi olen nukkunut päiväunet, hoidellut tiskit, pessyt pyykkiä, perannut kukkapenkkini rikkaruohoista ja kuolleista kasveita, haravoinut loput lehdet ja nyt onkin kiva istua maha täynnä meksikolaista ruokaa. Oispa mulla aina tälläisiä päiviä!

Tropicarion kuvasaldoa Poikas(t)en haudonta * 2 ;)


En ole mikään viherpeukalo ja yleensä mulla kukat kuin kukat kuolevat. Perennapenkkini menestysyksilöt ovat isäni omalta pihaltaan tuomat kasvit. Viime kesänä penkki oli aloittelijan penkiksi ihan komea, toivottavasti tänä kesä pääsisin samaan kukkaloistoon.  Tässä pari värit vääristävää räpsyä -näitä siis odotellessa.
 

Penkistähän siis kuoli kaikki syysleimut, akileiat ja jopa osa sarviorvokeista. Muihin menetettyihin liittyi myös syyshortensia. Penkin liljat, maksaruoho ja kellokukat ovat isältäni.  Samoin jasmiini, joka tuoksuu ihanasti.

4 kommenttia:

 1. ahahaaa :D kylläpä sitä ollaan vitsikäs! :D

  se on muuten Totte: hyvä päivä on,hyvä päivä tää on,hyvä päivä tää on! :D mimon suosikki


  Ja kiitos kun jätit kertomatta että meikä poistui autokyydistä ennen kotiovea ettei tarvitse taas siivota oksennusta kaarasta...

  Kivaa oli kyllä!

  VastaaPoista
 2. Ei voinut olla vitsailematta, kun niin sopivasti olit asettautunut :)

  Meillä esikoinen haaveilee muuttavansa sen ison liskon kanssa samaan huoneeseen. Joten ehkäpä tulevaisuudessa Tropicariolla on siellä poikakin näytillä...

  Ainoa mikä tässä illassa sapettaa on se, että ei ole mitään vakkariohjelmia nauhoittunut, kun telkusta on tullut lätkää. Meidän perheessä se kiinnostaa ainoastaan minua marginaalisesti :)

  VastaaPoista
 3. Hui hurjan iso käärme!, olisi kyllä kiva päästä katsomaan. :)

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla, et Tropicario on käymisen arvoinen. Meillä esikoinen on ottanut sen lomareissun ohjelmistoon.

  VastaaPoista