18. toukokuuta 2010

Hellelippis ja kukkapulma

Esikoisellä ei meinaa lippis pysyä päässä, kun se on näillä keleillä kuuma. Kyllähän se tukka onkin usein lippiksen alla ihan märkä. Koitin tarjota Maximon hellehattua, sellaista ohutta puuvillaista, joka suojaa niskankin (ovat muuten tosi hyviä). Vastaus oli, että viisvuotiaat eivät pidä vauvojen lakkeja vaan lippiksiä. Esikoisen mielestä lippis voisi olla ohut, taipuisa ja tosi pehmeä. No tämä on. Tein tälläisen kokeellisen hellelippiksen trikoosta. Arvatenkin lippa tulee hiukan lerppumaan. Soviteltiinkin jo ja ei lippa kasvoilla sentään roikkunut, vaikka väliin olisi voinut laittaa paksumpaakin tukikangasta. Jos tälläisiä kelejä jatkuu, niin sitten pitää kehitellä lippistä eteenpäin. Sovituksen jälkeen piti niskan kuminauhaa kiristellä, joten ilmapallo toimittaa nyt mallin virkaa. Mielelläni otan vastaan hyviä vinkkejä trikoolippisten tekoon.

Kukkapulma on seuraavanlainen: pitäisi keksiä joku kiva perenna, joka kukkii mielellään elokuussa tai myöhemmin. Ei siis syysleimu. Helppohoitoinen. Ei vaadi kastelua. Suht aurinkoinen kasvupaikka. Värikkäät kukat. Mitäköhän sitä keksisi?

9 kommenttia:

 1. Vau miten hieno! :) Voi kun itsekin osaisi, onkohan jossain kaavoja lippiksille?..
  Emil tartteis yhden ruskean, kun se kävisi kaikkeen. ;)

  VastaaPoista
 2. Mia: minulta voit saada nuo kaavat, jos et löydä/piirrä parempia. Tuo lippis on 4-osainen ja 5-osainen kyllä istuisi paremmin päähän. Ajattelin itse ottaa mallia siitä Maximon hellelippiksestä ja yrittää tehdä 5-osaisen. Ja sitten pitäisi vielä yrittää keksiä, että miten tekisi lipan, joka ei lörpötä :)

  VastaaPoista
 3. Mun suosikiksi on noussut syksyn perennoista ehdottomasti punahatut. Ihan mieletön kukkaloisto ja parasta niissä on se, että ne keräävät perhosia itseensä ihan non stop. Neitoperhot suorastaan asuvat niissä. Ainoo ongelma on niiden talvenkesto, joten kannattaa laittaa ihan peruslajia, eikä välttämättä mitään hienoa lajiketta. Minulla ne ainakin nousevat nyt kolmatta vuotta ja viime vuonna hankitut ovat myös kaikki hengissä.

  VastaaPoista
 4. Toi lippis on ihan mielettömän magee. Mistä olet löytänyt tuon kankaan? Voisko Sinulta tilata tommosen?
  Ihailee ja kyselee Nitta

  VastaaPoista
 5. Nitta: kangas on Hilcon trikoota. Sitä oli myynnissä viime syksynä, omani olen ostanut huuto.netistä Tuulenvire nimimerkiltä. Paljon ompelevilla ja kankaita hankkivilla sitä voi olla jemmassa, muuten varmaankin loppu.

  Tilauksesta en valitettavasti ompele. Minun ompelujälkeni on vielä kovin harrastelijamaista ja aikaa niin vähän, että huonolla tuurilla kesäpipa valmistuisi jouluksi.

  Muutamat blogistit ompelevat tilauksesta myös erilaisia hattuja, ehkäpä sieltä löytyy teille sopiva. Ensiksi mieleen tulevat:

  Meiju
  http://meijunmyssypuoti.blogspot.com/

  Riikka. Riikalla on ollyt lippiksiä
  http://handmadebyriikka.blogspot.com/

  VastaaPoista
 6. IHANA lippis!! =)

  kiva kun osallistuit namuseeni, arpaonnea!! =)

  VastaaPoista
 7. Kivan näköinen lippalakki! Itsekin pitäisi alkaa hellehattuja värkkäämään, kun vaan aikaa olisi. Sulla on muuten tosi kaunis blogin tausta <3

  VastaaPoista
 8. Kiitos tiedoista!
  T: Nitta

  VastaaPoista
 9. Lippis vaikuttaa oikein joka pojan unelmalta! Pehmeä ja joustava, mutta suojaa silmiä. Perennapulmaan olisin ehdottanut jättipoimulehteä, ellei yksi kriteeri olisi ollut värikkäät kukat. Meillä viihty melko aurinkoisella paikalla pihassa tuo poimulehti erittäin hyvin, vaikka ei kastella tai kummemmin hoideta (paremminkin joudun rajoittamaan kasvua). Lehdet ja koko "pehko" tulee varsin näyttäväksi, ja kukinnot ovat minulle mieleiset, kellertävät/vihreänkeltaiset, ja sopivat kivasti kukka-asetelmiin. Kukinnot myös pysyvät mielestäni melko pitkään. Jossain taisi olla, että kukkii heinä-elokuussa, mutta itse muistan katkoneeni viimeisiä rupsahtaneita kukintoja vielä aika myöhään... Mutta ei ole tosiaan värikäs kukiltaan.

  VastaaPoista