26. joulukuuta 2013

Pennejä ranteessa / piparkakkuja aamiaiseksi


Olemme viettäneet varsinaista pyjamajoulua. Perhe minua lukuunottamatta ei ole poistunut ulos vesisateeseen yli kahteen vuorokauteen. Pojat ovat kasanneet lahjalegojaan ja pelailleet. Raittiin ilman ja liikunnan puute on toki aiheuttanut pojissa energiapatoumia, jotka ovat purkautuneet veljellisellä nahistelulla. Etenkin kun vanhempien huomio ja aika on mennyt runsaiden unien ja aterioiden jälkeen huoneiden tyhjennykseen remonttia varten. Olemme eläneet kuin pellossa. Esimerkiksi amupalaleipien jälkeen tulee heti aamiaisjälkiruoka.

Perjantaina koittaa aikuisille jälleen arki. Liian nopeasti menivät nämä vapaat. Onneksi aamukampa näyttää, että koko perheen yhteiseen lomaan on enää viisi työpäivää.


Tänä vuonna emme vaihtaneet lainkaan aikuisten kesken lahjoja. Tai no minähän sain Lumian joululahjaksi ruskan aikaa. Ostinpa sitten jotain pientä itselleni: vanhaa Suomen valuuttaa. Pennejä ranteeseen. Vastustamattoman hauska idea minusta.

Ketjussa on pääosin syntymävuosikymmeneni pennejä. Syntymävuoteni on ympäröity helmillä. Designerin kanssa (=kolleega töissä) laitoimme sen tuohon sivuun, koska saatan haluta pitää tuota kaunista sydänlukkoa kämmenselkää kohden.
Minähän olen niin vanha, että muistan kuin eilisen sen jättimäisen inflaation kun pennin karkeista tuli viiden pennin karkkeja. Noissa vanhoissa 1- ja 5-pennin kolikoissa on vaan jotain tunnelmalatausta minulle.

Leppoisaa Tapaninpäivää!

14 kommenttia:

 1. Aamiaisen jälkeen jälkiruoka on ihan oikea tapa jouluna! Kaiken jälkeen konvehteja. Mä huomasin tänään myös sen pellossa elämisen. Puolen päivän aikaan junnu ja kaveri söi sipsejä ja suklaata, kahdelta muistin et lounas vois olla kiva...
  Toi koru on symppis!

  VastaaPoista
 2. Oi, perheen yhteinen loma... jee!
  Hieno rannekoru. Tarina tekee siitä spesiaalin.
  Nää riiviöt on ollut pakko ulkoiluttaa. Mieluiten kahdesti päivässä, se on kantapään kautta opittu. :D

  VastaaPoista
 3. P:
  Välillä on kiva elää pellossa. Lapsiperheessä se kuitenkin kostautuu, rutiinien puute edistää nahinaa ja rähinää :( Mutta pellossa eläminen on siltikin ihanaa. Meillä mies mokoma osti kitsaasti suklaata, ne loppuivat jo eilen. Ens vuonna hoidan tuon puolen itse ;)


  Ä.Hupulainen
  Kiitos :)
  Oli meilläkin aika jolloin oli aivan pakko ulkoilla. Nykyisin ei enää joka päivä ole ihan pakko ulkoilla, mutta useamman sisäpäivän putki aiheuttaa korvien soimista ja hermojen kiristymistä ;)

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka kiva koru!! Ja ihanaa joululöhöilyä teillä ollut. Me emme pistäneet eilen nenäämme ulos, mutta tänään oli jo ihan pakko. Kiva löysäillä välillä :)

  VastaaPoista
 5. Nonna:
  Kiitos :)
  On ollut kiva olla ilman mitään ohjelmaa ja lötkötellä. Rehellisyyden nimessä täytyy sanoa, että löhöily ei ole ylettynyt kunnolla kaikkiin perheenjäseniin. Hra Kepponen raukka on urakoinut asunnon tyhjennystä ja minä olen ollut hidas apulainen. Johtuisiko siitä, että yöpaita päällä ja piparkakku kädessä haittaa tahtia ;)

  VastaaPoista
 6. Aina ei tarvitse pitää ihan kaikesta säännöllisestä kiinni, toismuutteellista =suomeksi siis vähän erilaista/ välillä.
  Hih, siis minullakin on noita pennejä mökillä pieni purkillinen kun unohtuivat sinne....en aio luopua niistä(kään) ;-DD
  Mukavaa Tapaninpäivää ja tulevaa lomaa :-))

  VastaaPoista
 7. Hilkka:
  Välillä on kyllä hyvä pitää toismuutteellista :) Meilläkin on purkillinen pennejä, minulla pitäisi olla jossain useampi paperimarkkakin. Niitä aion varastoida hartaasti.

  VastaaPoista
 8. Hieno koru ja ihan lötkötellessä on mennyt täälläkin, tänään käväisin kaupassa muuten ollaan oltu muutama päivä kotona yöpuvut päällä!

  VastaaPoista
 9. Tämän Joulu on mennyt niin vauhdilla ja täytenäisenä, että hetki sitten vasta palauduin oman kodin rauhaan. Voin jo nyt sanoa, että huomenna tässäkin taloudessa vietetään vihdoin pyjamapäivää :)

  Toivottavasti Hra Kepponen on saanut urakoitua pakkausprojektia isosti. Juurikin tänään päivemmällä mietin teidän hirmu-urakkaa - suunnattomasti tsemppiä projektiin!!! <3

  VastaaPoista
 10. Roosa:
  kiitos :)
  Lötköttely tekee hyvää. Ois mennyt vielä muutama päivä kevyesti.


  Haltiakummi:
  Nauti pyjamapäivästä - Se tekee hyvää :)
  Meillä on projekti hyvässä mallissa. Saavuttiin juuri mummolaan remonttievakkoon. Tosin onhan tuo kellokin jo 01:30 ja huomenna työpäivä. Huoh. Meillä on töissä täysi hässäkkä päällä :(

  VastaaPoista
 11. Voih, ette oo ainoita. Aattona käyty hautausmaalla. Sen jälkeen vieraita meillä. Ja molemmat joulupäivät pyjamassa kotona uusia legoja ja muita systeemejä rakentaessa tai viritellessä. Onneksi on ohjelmaa huomisesta eteenpäin, ettei tää pääse jatkumaan ikuisesti ;)

  VastaaPoista
 12. Anonyymi:
  Ihan sama ohjelma siis: legojen rakentelua pyjamassa :)

  Minäkin jouduin jo luopumaan tuosta ihanasta pyjamalookista ja laiskana venymisestä ja aloittamaan työt. Olisi vielä kelvannut pyjamapäivä tai pari...

  VastaaPoista