3. joulukuuta 2013

JouluKepponen 2 : Tonttu tuli taloon


Keskimmäinen sai joululahjaksi kummitätinsä tekemän joulukalenteritontun. Pienellä neuvottelulla pääsimme lopputulokseen, että tontun taskuun saa sujauttaa kaikken lapsien joulupuuhat ja -yllätykset. Tämä tuli tarpeeseen, koska joulusukkamme on ollut kadoksissa jo yli vuoden. Ilmeisesti jättikokoinen joulusukka on siirtynyt samaan kokoontumispaikkaan perheen muiden parittomien sukkien kanssa, eikä aiokaan tulla takaisin.

Kalenteritonttu on niin kaunis! Hänellä on nimikin, mutta häntä voi kutsua myös SuperTontuksi, koska hän osaa lentää :) Kalenteritonttu on ihana idea, lapset pitävät siitä ja se on koristeena kaunis. Onhan se ihanaa, kun on joulukoriste, joka kestää vähän leikkimistäkin. Kaavat ovat kuulemma Tildan ja itse päättelen, että vaatteet ovat pellavaa.

Salaista ylpeyttä tunnen siitä, että 6v RiehuRoope osaa arvostaa käsintehtyä ja sitä, että jotakin on valmistettu juuri hänelle.

Kiitokset tontusta Savoon!


Mikä hurmuri!

8 kommenttia:

 1. Pohdiskelija:
  Kiitos :) Olen aivan samaa mieltä (ja aloin tuntea suurta vetoa Tilda jouluompeluihin...)

  VastaaPoista
 2. Voi miten hieno! Meilläkin on joulusukat muuten kadoksissa...

  VastaaPoista
 3. Vera:
  Sitä ei voi vaan kuin ihmetellä, että mihin sukat oikein joutuvat. Maailmassa on pakko olla joku sukkien ja joulusukkien Bermudan kolmio, jossa ne kaikki uinuvat upoksissa...

  VastaaPoista
 4. Hienoa, ettà teidàn poika osaa arvostaa itsetehtyà tonttua (joka on muuten aivan superkaunis!). Mun pojat onnistuis ehkà hetken mua huijaamaan, kunnes mulle selviàis ettà se iloisuus ja onni tuollaisesta tontusta johtuisikin vain niistà jokapàivàisistà yllàtyksistà sielà tontun taskussa, eh.

  VastaaPoista
 5. Ciacy:
  Poika juuri äsken sanoi, että tonttu säästetään ikuisesti :) Varmaan ovat oppineet arvostamaan itsetehtyä sen takia, kun tein yhdessä vaiheessa paljon itse vaatteita ja pojat saivat valita kankaita ja kuvia. Päiväkodissa myös aina kovasti kehuivat niitä vaatteita :) Mutta toki osa viehätystä on taskusta paljastuva puuha tai yllätys.

  VastaaPoista