15. joulukuuta 2013

JouluKepponen 6 : Piparkakkujäätelö


JouluKepposesta paljastui tällainen helppo ja nopea herkuttelutehtävä:


Ohjeella syntyy piparkakkujäätelöä. Kokeilimme erilaisia versioita. Sekoitettavissa oli vanilja- ja suklaajäätelöä, piparkakkutaikinaa ja piparkakkumurusia. Päädyimme lopputulokseen, että suklaajäätelö peittää liiaksi piparkakun makua. Parasta oli vaniljajäätelö höystettynä sekä piparkakkutaikinalla että -muruilla. Tätä riittää pieni annos, koska piparkakkutaikina tuo jäätelöön runsaasti makeutta.

Kepposen jäätelömaustamo: Gingerbread dough & crumbs


Tuo Joulusukka on siitä petollinen, että sieltä tulee aika runsaasti leivontatehtäviä. JouluKepponen kertyy ikävästi vyötärölleni :( Tänään pojat leipoivat -tarkemmin sanottuna esikoinen teki kaiken- joulutorttuja. Osassa torttuja käytimme omenahilloa.6 kommenttia:

 1. Täällä kärsitään jo ähkystä, mutta jäätelö ja piparkakkutaikina... kuulostaa liian hyvältä :D

  VastaaPoista
 2. Mmmmm... piparkakkujäätelöä. Pitäisikö jo tänään mennä ostamaan aineksia :)

  VastaaPoista
 3. Me tehdään myös tota piparijäätelöä niin, että murskataan pipareita ja vaniliajäätelöä! Ihan parasta! Muutama kulho on jo mennyt joulukuussa. JA ON MUUTEN niin hyvää, että vie kielen mennessään!

  VastaaPoista
 4. Terhi:
  Ainahan jäätelöä mahtuu. Sehän on melkein nestettä ;)


  Kirppu:
  viimeistään siinä vaiheessa, kun loput piparit on menossa jo kompostiin kannattaa muistaa piparkakkujäätelö. Taikinaa menee sen verran vähän jäätelöön, että saa monta annosta syödä, jos jää paketti taikinaa ylitse.


  Elisa:
  toimii pelkillä piparkakun muruillakin. Meillä kaksi nuorinta pitävät eniten muruista, muu perhe päätyi tulokseen, että taikinaa sekaan myös.

  VastaaPoista
 5. Nyt tekee ihan älyttömästi piparijätskiä -painun lenkille. :)

  VastaaPoista
 6. Ä.Hupulainen
  Minä täällä kovasti mietin, että menitkö lenkillä tarvikkeiden hakuun vai säntääkö ulos, kun herkkuhimo iskee? Mulle tekisi todella hyvää tuo jälkimmäinen vaihtoehto :)

  VastaaPoista