8. joulukuuta 2013

JouluKepponen 4 : Kauniita koristeita kopiopaperista
Lauantaina tontun taskusta tuli joulutähtien askarteluohje. Kuopuksen komentti oli: "Suklaapatukka oli niin paljon parempi!" Pienellä houkuttelulla sain pojat kuitenkin aloittamaan joulutähtien teon ja jokainen tekikin tähtensä mielellään valmiiksi saakka.


Tähtiin sopisi varmasti kuvioidut tai vaikka hopeiset paperit. Me teimme tähdet kopiopaperista. Valkoisen tähden voi koristella vaikka lumihiutaletarroilla ja hopeisella kimalleliimalla. Noiden lisäksi koristelimme tähtiä valkoisella "helmikynällä" ja lumihiutaleleikkurilla leikatuilla hiutaleilla.Esikoinen 9v teki tähden alusta loppuun itse. Keskimmäinen 6v tarvitsi apua ohjeen lukemisessa ja kimalleliiman käyttöä piti treenata. Kuopus 5v tarvitsi apua siistien taitosten teossa. Alakuvassa on poikien tähdet. Ylävasen on keskimmäisen ja yläoikea esikoisen. Alin on kuopuksen ja siihen äiti teki kimalleliimatäplät.


Minä tykästyin tähtiin kovasti. Ohje on siitäkin kiva, että tarvikkeiden määrä on vähäinen ja ne ovat edullisia: kopiopaperia, lumihiutaletarroja (tai leikkuri), kimalleliimaa ja liimaa. Itse käytin taitosten tukemiseen teippiä.

Ohje löytyy täältä.

Minulla askartelumopo lähti keulimaan ja tekaisin tähtiä 7 kpl lisää. Nyt kaikissa olohuoneen ikkunoissa roikkuu tähtiä :)


10 kommenttia:

 1. Jee, nämä näytti niin kivalta ja riittävän simppeliltä, että tällainen ei-askartelijakin saattaisi innostua asiasta! Olen periaatteessa joulukoristeiden (ylenpalttista) ostamista vastaan tänä vuonna, sillä emme ole kuitenkaan jouluna kotona, mutta tällaiset itsetehdyt "ekokoristeet" sopisivat mainiosti tuomaan vähän joulufiilistä näin joulun alla...

  VastaaPoista
 2. Sanna-Mari:
  Kiitos :)


  Terhi:
  Suosittelen kokeilemaan. Voisi tulla hauskan näköisiä, jos taittelisit tähdet korealaisesta sanomalehdestä ja sitten jotain koristeita päälle, vaikka tarroja :)

  VastaaPoista
 3. Kylläpäs niistä tuli hienoja! Poikien tekemistä tunnistin heti keskimmäisen koristelun :) Ja hirmukiva, että pojat intoutuivat myöskin tekemään! Mutta tekällä on kyllä pelottava draivi päällä, mekä ei oo vielä(kään) täysin varmistunut tämän vuoden joulukorttimallista, ja tekän tehtaasta on syntynyt jo vaikkasta mitä! Kyllä se on pakko tästä lähteä siivoamaan herkut pois keittiön pöydästä, ja levittää askartelukamppeet levälleen, ja ryhtyä toimeen - tekä niin inspiroi mua! :))

  VastaaPoista
 4. Ja siis toi ensimmäinen kuva, jouluruusut, kynttilät ja kaikki :D Tekä on niiiiiin liekeissä!

  VastaaPoista
 5. Haltiakummi:
  Olin itsekin aika yllättynyt, että pelkästä kopiopaperista tuli noin kivoja koristeita. Esikoinen teki niin tarkkaa ja huolellista työtä, että hänen tähtensä ei eroa mitenkään minun tähdestäni. Keskimmäinen harrastaa reilumpaa koristelua ja vielä usein sellaista, että kaikki keskelle kasaan :) Mutta tuo noiden teko siis onnistuu hyvin koululaisilta, varmasti taitavat tytöt tekevät jo nuorempina.

  Herkut pois ja korttitalkoisiin kummiseni :) Minä taas aion aivan kohta raivata paperit pois valmiiksi, olisi suunnitelmissa tehdä vaihteeksi jotain piparista. Mä olen puolestani inspiroitunut sinun isosta piparkakkutalosta, mutta jouluvoimat riittävät ehkä sellaiseen valmiselementtitaloon tai pikkuruisiin mökkeihin.

  Jouluruusu on todella kaunis. Se sai nyt kunniapaikan "joulualttarillani" :)

  VastaaPoista
 6. Kauniita. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 7. Hei nyt mä tein nämä! En tosin korealaisesta sanomalehdestä, mutta mun omista korean kurssin harjoituspapereista... taittelin kyllä ne mun harakanvarpaat piiloon :D Jätin taitokset näkyville, niin sitten ei kaivannut enää edes koristelua, Kun taitokset jättää auki, niin tähdet "avautuvat" hieman ja näyttävät sellaisenaan kivoilta. EI mulla tosin noin siististi taiteltuja tullut kuin teillä...

  Miehen kanssa ripustettiin ne ikkunaan roikkumaan, tosi kivat! Ja peittää muuten kauheen kätevästi nuo hirveät kädenjäljet tuossa ikkunassa... ;) Kiitos siis hyvästä askarteluvinkistä, sopii tällaiselle pihille ja ostokammoisellekin!

  VastaaPoista
 8. Terhi:
  Hyvä Terhi! Kiva kuulla, että tähdet onnistuivat. Korean kurssin harjoituspaperi on varmasti kivaa materiaalia. Itse yritin aikoinaan opetella kanji-merkkejä kalligrafia harjoitusten kautta. Mitään en oppinut, mutta sain kivoja kortteja tehtyä :)

  Mä jätin taitoksen "nurjalle" puolelle ja pistin ne vielä pienellä palalla teippiä kiinni. Pitääkin kokeilla, että miltä näyttäisi jättää taitokset esille ja päälimmäiseen voisi taitella aukon, josta näkyy alempi tähti. Loppuukohan perheeltä huumoritaju, jos äiti vaan jatkaa taitteluharjoituksia?

  VastaaPoista