7. joulukuuta 2013

Pariisin Joulu

Viime viikonlopun vietin ystäväni kanssa ihastellen Pariisin joulua.

Champs-Elyséesisin päästä alkoivat ranskalaiset joulumarkkinat upeine jouluvaloineen. Siellä myytiin joulukoristeita, juustoja, kuumaa viiniä, patonkeja, makeita churroseja ja crepsejä.  Lapsille oli katsottavaksi leikkieläimiä, pari leikkipaikkaa sekä luistinrata. Tungos etenkin sunnuntai-iltana oli aikamoinen.Joulufiilis Champs-Elyséesillä oli ihana!

Olen käynyt Münchenin joulumarkkinoilla eikä Pariisi yhtään hävinnyt saksalaisille joulumarkkinoille. Tosin se täytyy todeta saksalaisten kunniaksi, että heillä tuskin olisi käynyt tällaista mokaa. Saanko esitellä alla ranskalainen joulupukki ja poro :)


Tavaratalot olivat varsinaisessa bling-bling koristuksessa. Printemps-tavaratalon joulukoristevalikoima oli huikea. Jopa tällainen "ei-niin-jouluihminen" koki syvää tarvetta joulukoristeiden hankintaan.

Galeries Lafayette

Joulukoristeet Printemps-tavaratalo

Nämä kaikki sain kuljetettua ehjänä kotiin13 kommenttia:

 1. Oi mitä kuusia, ja mitä koristeita! Sisäinen jouluharakka iskee... :D

  VastaaPoista
 2. Terhi:
  Koristelu oli kaupoissa suorastaan ylenpalttista: kimaltelevaa ja näyttävää. Galeries Lafayetten jouluosasto oli silti pieni pettymys ja hetken jo ajattelin, että perheemme joulukoristetäydennys tulee ihan vaan Ikeasta. Mutta sitten tuo Printempsin osasto yllätti täysin. Suurin ongelma oli enää valinnan vaikeus :)

  VastaaPoista
 3. Oi, mitä tunnelmakuvia. Keltaiset koristeet ovat aikas rajut.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi:
  Kiitos :) Ikuistin keltaiset koristeet sen takia, kun olivat mielestäni varsin erikoiset. Harmi, ettei kaupassa ollut kuusta, jossa olisi ollut reilusti keltaisia koristeita, olisi ollut kiva nähdä miltä sellainen näyttää. Omaan kuuseeni en ainakaan vielä osaa kuvitella keltaisia autokoristeita ;)

  VastaaPoista
 5. Ihanat kuvat ja varmasti LOMA - happy for you. Barcelonassa oli samanlaista jouluista ylenpalttisuutta! Joulukuusia, joulupukkeja, joululauluja oli joka puolella...ja mä NIIN nautin!

  VastaaPoista
 6. Elisa:
  Loma oli ihana. Tosin olisin tarvinnut päivän lepoa tuon tiukan kolmen päivän rutistuksen jälkeen :) Vaikka emme edes juhlineet, meillä meni kahtena iltana todella myöhään ja nousimme kuitenkin ajoissa. Mutta ihania herkkuja, joulutunnelmaa, Eiffel ja sokerina pohjalla Moulin Rouge.

  Kiva kuulla, että sinulla oli hyvä minilomanen. Toivottavasti tulee kuvia blogiisi.

  VastaaPoista
 7. Oi miten kauniita juttuja sinäkin olet nähnyt. Näyttäisi vieläkin upeammalta kuin Wienissä. Kun näin eka kertaa tähän aikaan vuodesta olin siellä niin onhan se ihan toista väreiltään kuin meillä täällä. Joulupallotkin Pariisissa vieläkin upeampia kuin Wienissä. Ja mahtavan makuiset kuumat mantelit, jossain sokerissa "paistettuja", olivat tosi kuumia, terästettyä glögiä ja vaikka mitä. Täällä kotona voi vain haaveilla....jospa kummityttö pysyisi siellä kauan, kauan :-))

  VastaaPoista
 8. Oh la la!!! :-D
  Ihana reissu varmasti. Itse olen käynyt vain Hampurin joulumarkkinoilla, hieno sekin, mutta pääsisinpäs kokemaan myös Pariisin jouluaikaan!

  Ihania tunnelmakuvia.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Hilkka:
  Meillä oli muuten loppusuoralla kaksi kohdetta: Pariisi ja Wien. Nyt olenkin ihaillut sitä kakkoseksi jäänyttä Wieniä sinun blogistasi. Kiva, että käyt katsomassa kummityttöäsi, minäkin toivon, että hän viihtyy pitkään Wienissä.


  -Jassu-
  Jouluinen Pariisi oli hieno. Turhaan mietin, että kannattaako Pariisiin mennä joulukuussa. Edellisenä viikonloppuna oli kuulemma satanut ja sehän latistaa ulkonaliikkumisfiilistä. Meille sattui mukavat säät. Viimeisenä päivänä ei ollut kovin jouluista, kun aurinko paistoi häikäisevän kirkkaasti ja puissa oli vielä lehtiäkin jäljellä :)

  Mukavaa viikonloppua sinnekin!

  VastaaPoista
 10. Vau mitä tunnelmia. Mäkin haluan Pariisiin ;)

  VastaaPoista
 11. maiju:
  Kiitos. Toivottavasti pääset Pariisiin :)

  VastaaPoista
 12. Oih, ihania jouluisia tunnelmia ja PARIISI! Sinulla oli ihana reissu!

  VastaaPoista
 13. Leonida:
  Reissu oli oikein onnistunut ja jouluinen Pariisi hurmaava. Onneksi meillä ei satanut vettä!

  VastaaPoista