8. syyskuuta 2012

Ihana ilta autotallissa

Vietimme tänään kuusi tuntia autotallissa kaikkien naapureidemme kanssa - olipas ihanaa!

Taloyhtiömme täytti tänä kesänä 10 vuotta. Tarkoituksena oli pitää pihajuhlat. Vesisateen takia jouduimme toteuttamaan varasuunnitelman ja siirtämään juhlat toiseen taloyhtiön autotalleista. Olipas ne oivalliset juhlatilat: pitkä pöytä mahtui hyvin ja lapsille oli omat pöydät ja sohvat  ja vielä tilaa leikkiäkin :)  Illan aikana ehdimme monta kertaa vitsailla, että eiköhän oteta autotalli ihan muuhun käyttöön (mutta on se vaan niin mukavaa talviaamuna, kun auto on lämmin eikä tarvitse skrapata ikkunoita). Ehkä ensi uudenvuoden aattona taloyhtiön juhlat ovatkin autotallissa eikä pihalla.Autotallissa oli tunnelmaa pitkän pöydän ääressä. Pöydällä oli kynttilöitä ja kukkia, katossa pienet lyhdyt - ja huumaava grilliruuan tuoksu levisi varmasti muutaman korttelin päähän. Samoin kuin iloinen puheensorina ja lasten riemukkaat äänet.

Alkumaljat

Lohet savustettiin tallin edustalla


Pöytä notkui herkuista. Naudan ulkofileet ja entrecotit grillattiin paikkalla. Lisäkkeenä oli kolmea erilaista salaattia, patonkia ja suppilovahverokastikketta. Niin ja itsetehtyä leipää ja lapsille oli lisäksi hodareita.

Minun santsilautaseni :)

Lettuja, hilloa ja kermavaahtoa

Jälkiruuaksi oli vielä lettuja, hilloa ja kermavaahtoa. Aikuisille kahvia ja avecceja.

Mielettömän herkullisen aterian saimme porukalla kasaan. Suurin kunnia kuuluu naapurin miehelle, joka savusti kalat, grillasi lihat, leipoi leivätkin ja jaksoi paistaa vielä suurimman osan letuistakin. Hänellä olisi taitoa ja lahjoja ravintola-alalle. 

Lapsilla oli ihanaa. Juhlat autotallissa olivat jännittävät ja leikkiseuraa riitti. Yhdeksän asunnon taloyhtiössämme lapsia riittää, heitä on yhteensä 17. Lisänä oli vielä naapuritontilta kolme lasta. Ja tietenkin juhlissa lapset saivat pillimehuja, sipsejä ja keksejä.

Olipa kiva ilta.
Onni on ihanat naapurit.

8 kommenttia:

 1. Ihan loistava naapurustojuhla teillä! Ja hienosti hoksattu tuo autotalli sateen suojaksi. Ehdottomasti useammin juhlat pystyyn tuolla :-D

  VastaaPoista
 2. -Jassu-
  Eilen illalla ehdimme jo suunnitella, kuinka hyvän kisakatsomonkin autotalliin ja siellä on lattialämmityskin. Itse aloin suunnittelemaan, että kun mulla ei ole mitään paikkaan askartelulle, niin mä hommaan jonkun hyvän pukkijalkapöydän talliin ja kun tarvitsen askartelutilaa niin auto kadulle vaan :)

  Mulla on vielä reunapaikka, joten mun olisi todella helppo laittaa hyllyt ja sitten vaan jotkut ilmatiiviit laatikot tarvikkeille. Perhe voisi sitten tuskailla, että taas äiti pakeni autotalliin ;)

  VastaaPoista
 3. Olipas teillä mukava päivä. Ei ole mikään itsestäänselvyys tuollaiset kivat naapurit, hieno juttu, että sellaiset ovat teille sattuneet!

  VastaaPoista
 4. Vautsi mikä taloyhtiö! Hienot pirskeet ja ihanainen tunnelma autotallista, oivallisesti keksitty.

  VastaaPoista
 5. zirk:
  Meillä on tosiaan käynyt loistava tuuri naapurien suhteen sekä talonkin suhteen. Saataispa jostain yksi huone lisää asuntoomme.

  Merja:
  Varmasti muistelemme hymyssä suin autotallibileitä vielä vuosien päästä :)

  VastaaPoista
 6. Onpas teillä ollut mainiot kermut! Ja niin herkulliset tarjoilutkin vielä kaiken muun mukavan lisäksi. Kyllä tuommoisessa naapurustossa on ihimisen hyvä, ja eikö sen lisä huoneen voisi rakentaa siihen takapihalle, terangin kohdalle.... :))

  VastaaPoista
 7. Haltiakummi:
  Saadaankohan me vielä kutsu taloyhtiön juhliin, jos mä täällä käynnistän jonkun pienen lähes tulkoon laillisen asuintilan laajennushankkeen? Tai työnnän pihalle (rekisteristä poistetun) asuntovaunun "talviseisontaan" (lue siihen saakka kunnes joku lapsista muuttaa pois kotoa).

  VastaaPoista
 8. Tuli nälkä! Hienoa, että on hyvät suhteet naapurustossa!

  VastaaPoista