13. elokuuta 2011

Ei mitään päällepantavaa eikä edes ideaa :(

Kuulun siihen kategoriaan äitejä, jotka satsaavat lastensa vaatteisiin ja joskus jos ehtii/jaksaa/kykenee niin omiinsa. Vaatekaappi ammottaa jälleen tyhjyyttään (eli on siis täynnä vääränkokoisia ja -näköisiä vaatteita). Töihin pitäisi pukeutua siististi.

Kaappini on melkein yhtä tyhjä kuin yllä oleva lainakuva :)

Vaatekaapin tilanne ei olisi niin katastrofaalinen, jos löytäisin vaatteita itselleni helposti. Aikaa kauppojen kiertelyyn ei ole. Minullahan on raskaat luut ja aivan älyttömän paksu nahka, joten 44 ja 46 on kokoni. "Luut ja nahka" ovat keskittyneet vyötärölle ja siitä ylöspäin, joten vaatteiden löytämisessä on haastetta. Tähän mennessä ainoa löytämäni merkki, joka yleensä istuu päälle ilman korjauksia on Gerry Weber. Ostan sitä Stockmannilta, jossa valikoima on aika suppea (44 ja 46 usein loppu). Mistä muualta sitä saa pääkaupunkiseudulla? Olisiko muita hyviä merkkejä minulle?

Ja tässä se yleisin paitaongelmani

Edulliset vaatteet jäävät useinmiten mitoitoituksensa takia kauppaan. Joskus H&Mllä tärppää, mutta usein mitoitus vaatteissa on outo: vaikkapa niin, että käteni eivät mahdu edes 3 numeroa itselleni liian suuren paidan hihansuista läpi. Lisäksi haluan, että vaatteeni ovat luonnonmateriaaleja (elastaania tai lycraa voi olla seassa), polyesterisekotteita en käytä (joka rajaa aika tehokkaasti KappAhlin isot koot).

Ompelu olisi hyvä vaihtoehto. Aikaa vaan on niin kovin vähän ja naisten vaatteiden ompelu on vaikeaa ja hidasta (ainakin lasten paitoihin verrattuna). Lisäksi siinä minulla on ihan sama ongelma kuin valmisvaatteissa -kaavat eivät istu vartalooni. Ottobren kaavojen pituudet ovat minulle yleensä liian lyhyet. Koska olen ommellut vähän naistenvaatteita, silmä ei ole vielä harjaantunut siihen, että tietäisin mistä kohtaa muokata kaavaa. Monissa lehdissä koot loppuvat usein 42 tai 44 (joka voi olla pieni). Hyvät kaavavinkitkin olisivat tarpeen!

Onhan tuossa jo kerrakseen haastetta vaatehankintaan. Syksyn menoja pikaisesti laskiessani joudun lisäksi toteamaan, että vaatehankinnat pitäisi hoitaa kohtuullisella budjetilla. En voi siis marssia Stockkalle ja sanoa, että vaatettakaa mut vaikka sillä Weberillä. Tarvitsisin 3 alaosaa ja 5-6 yläosaa syksyyn.

Minulla ei ole mitään ideoita (paitsi se ikuinen tunika/paitapusero ja housut).
Mitä sitä ostaisi tai ompelisi? Ehdota minulle asua!
Väriäkin pitäisi saada mustan tilalle.

Yhden valmiin asun olen saanut kasatuksi. Alaosana NP merkkinen hame (alelöytö), joka on neuloksesta. Yläosana Lindexin trikoo. Tässä on kuva asun koekäytöstä. Koekäytön jälkeen totesin, että paita on aavistuksen liian pitkä hameelle ja hameen vyötärö liian löysä. Hanna onneksi keksi kuinka asu tuunataan kuntoon ja surautti korjaukset Piilon takahuoneessa. Kiitos jälleen kerran Hanna!


Liian pitkä paita korjaantui niin, että sivusaumaan alahelmaan Hanna ompeli pätkän kuminauhaa. Paitaan tuli mukavasti jujua sivuihin. Tämä tuunaus piti raportoida, kun se oli niin näppärä. Rypytyksen päihin voisi vielä lisätä jotkut pienet koristeet.

Tämä mytty nyt on paita ja tuossa keskellä on se sivusauma,
johon on ompelukoneella ommeltu kuminauhaa

Laittakaa ehdotuksia tulemaan!
Lupaan toteutettavissa olevat koesovittaa (tai kaavoittaa) ja ostokset raportoida :)

17 kommenttia:

  1. Voi kun osaisin auttaa. Itselläni on sama ongelma. Yritin päästä kirpparilla eroon niistä liian pienistä napapaidoista ja lyhyistä hihoista, mutta ei ne kelleen kelpaa. Tunikat ovat mulla suosiossa, koska ne peittävät mahan. 3/4 hihat ovat myös löytäneet suosioon, koska ne ei näytä niin lyhyiltä vaan sellaisilta puolipituisilta. Olen jopa tavoistani poiketen katsonut telkan muodonmuutos ohjelmaa, jossa se Goki, vai mikä, valitsee vaatteita naisille. Olen ollut oppivinani niistä jotain. Esim. että minulle sopii holkkihihat ja koristeet yläosaan, kun siitä muuten ei mitään löydy. Ja sitä leveää pehvaa ei kannata röyhyttää isommaksi.
    Juu, ei musta ole kuin vertaistukea ja kannustusta. Itsekin yritän tänä syksynä ommella itsellenikin vaatteita, kun tili ei anna lupaa ostaa ja kankaita on.

    VastaaPoista
  2. Työvaatteet aiheuttavat aina jonkun verran päänvaivaa, vaikkei edes tarvitse olla jakkupukulinjalla. Tuo neuloshame on kyllä tosi hyvä livenäkin; näyttää ihan kankaiselta ja on sitä myöten erittäinkin työkelpoinen!

    Olen tullut siihen tulokseen, että kaikkein halvinta olisi laihtua, että mahtuisi klassisiin entisiin vaatteisiin. Mutta sitä odotellessa, olin tänään me&i-kutsuilla ja löysin sieltä jotain itsellenikin. Tuli kyllä koko reissu kalliiksi.

    Ideoita ei juuri nyt tule, kello on niin paljon, mutta mietitäänpä sitä seuraavalla kerralla, kun nähdään!

    VastaaPoista
  3. Minà olen tààllà Italiassa aivan jàttilàiskokoa ja saan aina kysyà sità suurinta xxl kokoa, joka usein sekin jàà pieneksi. Aivan hassuja vaatteita tààllà.
    Suomessa ostaessani taas vaatteet ovat yllàttàvànkin hyvià juuri niissà halvimmissa H&M, seppàlà jne kaupoissa. Suomessa ollessani tuleekin ostettua kovasti kaikennàkòistà niin ei sitten tààllà Italiassa tarvitse hikeentyà. Jotenkin suomen muoti on enemmàn mieleenikin kuin italian muoti. Mullakin on tuo sama ongelma paitojen kanssa kuin sinulla ja sen vuoksi en voi kauluspaitoja ostaakaan. Toivottavasti sinà saat apua muilta kommentoijilta tàhàn, kun minà en voi auttaa. Voin kuitenkin sen sanoa, ettà sen kun kokeilet pààlle vaan ja katsot mille nàyttàà. Minà ostin nyt alennusmyynnistà itselleni vaatteita ja jos kokoihin on katsominen niin luulisi minun ostaneen vaatteita monillekin eri hekilòille. Koot menivàt nimittàin 34/36 koosta 44 kokoon saakka, eli aika isossa haarukassa liikuttiin.

    VastaaPoista
  4. Gerry Weberiä muistelen nähneeni myös Lorellassa, mutta siellä hinnat ovat mitä ovat...

    VastaaPoista
  5. Laadukasta ja tyylikästä Marina Rinaldi Kämpissa

    Hyvää perusvaatetta netistä http://www.ullapopken.eu/

    VastaaPoista
  6. Sori, en taida voida auttaa. Aion laihtua ja jättää saman ongelman taakseni... :D

    Sitä odotellessa pukeudun minäkin Me&I tunikaan, siihen yhteen ja ainoaan Odd Mollyn paitikseen joka enempi pitkä kuin leveä ja on kerännyt kehuja, sekä muutamaan venyvään trikoopaitaan, jotka olen perinyt siskolta. Luojan kiitos, minulla on töissä työnantajan kledjut. Marraskuussa olenkin sitten menossa sellaiseen kongressiin, johon tarttis jotain säädyllistä ihan koko viikoksi.

    Yksi asia ärsyttää mua eniten. Nimittäin farkut ja niiden mitoitus, joka on jotenkin selvästikin muuttunut näiden vuosien aikana. Oma entinen kokoni 32/34 ei nouse pohkeita ylemmäs ja 33/34 ei sekään. Ja siihen loppuvat koot. Minulla ei ole yksiäkään pitkiä housuja olemassa, kunhan säät tästä kylmenevät.

    Ai niin, oletko kokeillut sellaista Flash-merkkiä (oma liike useimmissa kauppakeskuksissa)? Niillä voisi olla kivoja paitoja, mutten tiedä riittäiskö koot.

    VastaaPoista
  7. Kiitos tsempistä ja vinkeistä.

    Ulla Popken on aivan uusi tuttavuus. Pikaisen nettisurffauksen perusteella mallisto näyttää hyvältä. Uudesta ulkomaisesta webbikaupasta ekaa kertaa tilaaminen jännittää -meneekö kokoot yhtään oikein ja joutuu palautuksen itse maksamaan? Onko kenelläkään kokemusta Popkenista?

    Marina Rinaldin olemassa olon olin jo unohtanut. Se voisi olla kauppa, josta ostan sen yhden varsinaisen business asun, sitten kun rahat riittävät. Olen ollut tuhlaajatyttö viime aikoina.

    Flash täytyy katsastaa, kun sellainen näyttäisi olevan työmatkalla. Ihan uusi tuttavuus.

    Lorellassa täytyykin käydä. Viime syksynä ostin sieltä ihanan neuleen ja tunikan. Ihanien vaatteiden lisäksi siellä oli myös kaupungin rumimmat vaatteet :) Hirvittävä etsimisen ja sovittamisen vaiva oli siellä.

    Laittakaa lisää vinkkejä armaat naiset! Entäs kaavat?

    VastaaPoista
  8. Muutama työkaveri on kokeillut Sokoksen maksutonta pukeutumispalvelua eli kerrot mitä haluat ja myyjän kanssa kierrät ja hän kerää vaatteita ja sitten voit otaa tai jättää ne siihen tangolle. Tällä lailla vois löytyä uusia merkkejäkin valikoimaan ja ainakin löytäisi tietyt asukokonaisuudet helpommin. Samanlainen pukeutumispalvelu löytyy myös mm.Stockkalta.
    Itse ostan vähän paremmat vaatteet Tammiston Vogliasta. Niillä on reilut koot,mulle käy yksi koko pienempi kuin muualla :-) Ja mullakin on tuo ylänappiongelma, mutta sekin siellä useimmiten ratkeaa.
    Hiekkiksestä terkkuja :)

    VastaaPoista
  9. Kokeile jos löytäisit Vero Modasta mustia stretch housuja. En tiedä mihin kokoon saakka niitä siellä on, mutta ainaskin kokoa 42 löytyy.
    Nämä ovat minusta tosi kivoja töissä, näyttävät siistiltä, mutta ovat tosi mukavat päällä, koska ovat stretchiä.

    VastaaPoista
  10. Onko kukaan kokeillut Moda Broncoa Sellossa tai Ompussa? Merkit vaikuttavat aika samantyylisiltä kuin Weber?

    VastaaPoista
  11. Ulla Popkenissa muutaman kerran shoppailleena (kaupassa, ei netissä) sanoisin että useimpien vaatteiden laatu on samalla tasolla kuin vaikkapa Lindexissä ja KappAhlissa, hinta vaan usein kovempi. Vaatteiden koot ovat minun kokemukseni mukaan reiluhkoja tai todella reiluja.

    VastaaPoista
  12. Linnéa: Kiitos vinkistä. Tuskin nyt tälle syksylle sitten tilaan mitään Popkenilta, vaikka minulle kyllä useinmiten perusvaatteessa Lindex-laatu on ihan ok (jos vaan istuu päälle), mutta se yletön polyesterin käyttö ei nappaa :(

    VastaaPoista
  13. Käväisin tässä eräänä päivänä aleostoksilla. Turhauduin sovitettuani noin neljääkymmentä vaatekappaletta - kenelle näitä vaatteita oikein tehdään? Ihme lerpakkeita ja lisäyksiä, eivätkä koot täsmää ( tai ehkä minä en täsmää niihin kokoihin). Paitaongelmasi näyttää kuvan perusteella samantyyppiseltä kuin mihin itse törmään. Viime aikoina olet löytänyt vaatteita Espritin mallistosta. Parempia vaatekauppareissuja toivotan!

    VastaaPoista
  14. Sokokselle on tulossa nyt syksyyn uusi "Isojen tyttöjen" -mallisto, jonka keulakovina ovat more to love- blogin tytöt.

    Tsekkaamisen arvoinen, otaksun.

    VastaaPoista
  15. Kiitos vinkeistä jälleen.

    Riikan suositteleman GreenHousen ja Friendtexin yritän katsastaa mahdollisimman pian. Kerrankin minutkin voisi saada osallistumaan vaatekutsuille.

    Ja Fru Citronin vinkistä aion käydä Sokoksella.

    Varmaan joskus kokeilen tuota vaatepalveluakin.

    Ja mulla on tänäänkin puoliksi uusi asu päällä :) Jee

    VastaaPoista
  16. Tuon Green Housen mallistoista minäkin olen löytänyt asuja. Järvenpäässä on eräällä GH- myyjällä myös pieni liiketila, joka myy pelkästään GH-mallistoa, jos ei halua kutsuille osallistua. Siellä myös kokoja enemmän kuin kutsuilla. Mutta -kutsuilla on hauskempaa, ellei sitten ota kaveriporukkaa mukaan tuonne puotiin :)

    VastaaPoista
  17. Tuttua on, vaikka periaatteessa vaatteita löytyy normikoossa ja toisaalta en tarvitse bisnestä. Paidannapit joko kiristävät tissien kohdalta tai paita on jättisuuri, paksut käsivarret eivät sovi läheskään kaikkiin vaatteisiin edes sisälle ja Zarassa ja Mangossa (tai ylipäätään varmaan espanjalaisissa vaatteissa) paitapuserot ja takit ovat yleensä hartioista liian kapeita. No, olenkin tälläinen suomalainen työhevonen malliltani :P

    VastaaPoista