26. lokakuuta 2009

Kun äiti pojalle housuja ompeli...


Olin viikonlopun työväenopiston intensiivikurssilla, jossa ommeltiin collegehousut. En ole ikinä ommellut saumurilla ja ompelukoneenkäytöstäkin on 25 vuotta. Eli ihan älyttömän korkein odotuksin en kurssille mennyt.

Ja hyvänen aika! Tuli collegehousut. Housut valmistuivat kurssilla ja niiden tekeminen oli huippuhauskaa. Opin todella monta asiaa ja omasta mielestäni housuista tuli onnistuneet. Ja opetusta täytyy kehua, että kurssilla oli elämäni paras käsityönopettaja. Nyt olisi kova innostus päästä tekemään lisää ja kokeilemaan uusia juttuja.

En malta odottaa, että saisin housut silitettyä (meillä pitää silittää alakerrassa, missä lapset telmii) vaan napsin kuvat näytille heti :) Ehdin jo unohtaa, että mistä käsityölehdestä kaava oli, taskun kaava open kanssa tehty. Kangas Eurokankaan jenkkicollege. Tein vielä jämäpalasta keskimmäiselle pipon ja haaveena on tehdä jämäpalasta johonkin paitaan aplikointi, että olisi oikein "kokoasu".

Nyt seuraa vastenmielinen askartelutauko, koska murheenkryyni lastenleikkihuoneen valmistelu jatkuu. Menossa siis tavaranraivaus- ja siivousvaihe -siis pakkopullaa.

PS. Kuvasta voi todeta, miksi rosteripinnat eivät ole parhaat vilkkaiden taaperoiden kotiin

7 kommenttia:

 1. Hienot housut tuli! Tein itse juuri melkein samanlaiset, minusta tuo petroolinsininen väri on tosi kiva. Hih, teidän rosteripinnat on ihan samassa kunnossa kuin meidän eteisen isot peiliovet ;D

  VastaaPoista
 2. Tosi kivat housut tuli.Ja jos teillä on jääkaapinovet tuon näköisiä niin meillä on ikkunat :D

  VastaaPoista
 3. Kivan näköiset tuli ja hyvältä näyttää. Lasten mallinura tuntuu sujuvan aika hyvin :D

  VastaaPoista
 4. Maria ja Usi: kyllä meillä on ne eteisen peilikaapin ovetkin sotassa *huoh* vauva nuolee niitä, mutta ne ovat tosi helpot puhdistaa tuohon rosteriin verrattuna. Ja yksi olohuoneen ikkunoista on kanssa tuollainen :(

  Linnéa: mallipoikaa ei saa hetkeäkään pysymään paikoillaan vaan koko ajan hän hakee uutta asentoa ja ilmettä. Vedin sarjana about 15 kuvaa ja tuo oli ainoa "normaali". Kohta olisi päiväkodissa kuvaus, viime vuonna meno oli ihan järkyttävää ja kuvat sen mukaisia.

  VastaaPoista
 5. Niinhän ne ammattimallitkin tekee, koko ajan uutta asentoa :D

  VastaaPoista
 6. Aivan super ihania vaatteita. Ihmettelen mistä olet saanut päähäsi ettet osaa neuloa ja ommella.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kannustuksesta :)

  Viffala: Aika mukavastihan tämä käsitöiden tekeminen on lähtenyt käyntiin, kun on tullut ihan pidettävää tavaraa. Neulonnan suhteen on vielä haasteita käsialan löysyydessä ja vaihtelevuudessa -tuskin vielä tulee sukista samaa paria. Ja ohjeet on mulle vielä aika salakielisiä. Mulla on onneksi neulontatukihenkilönä Linnéa. Housujen onnistuminen on kyllä laadukkaan opetuksen ansiota. Oli niin osaava ja miellyttävä ope. Itsekseni en osannut mitään.

  VastaaPoista