22. lokakuuta 2022

Syyslomaviikon kokkailuja

Meillä ei ollut koko perheen yhteistä lomaa koululaisten syyslomaviikolla tänä vuonna. Aika nahkeasti olemme pystyneet poikien kouluvuosina ylipäänsä pitämään lomaa syyslomaviikolla. Viiden viikon vuosiloma ei vaan kaikkeen riitä. Useimpina vuosina saimme päivän tai pari säästettyä syyslomaksi. Teineillä on nykyisin omia menoja sen verran, että eipä kukaan viikon aikana ole seuraamme kaivannutkaan. 

Jotain pientä extraa olemme lomaviikkoon tarjonneet, nimittäin astetta vaivalloisempaa ja parempaa kokkausta ja joka illaksi eri ruoka. Saman ruuan tarjoaminen kahtena peräkkäisenä iltana aiheuttaa kitinää ruokapöydässä. Pojat ovat ehkä hieman ruokahemmoteltuja, mutta meille ruoka lienee keskimääräistä tärkeämpää. Meillä myös syödään pöydässä kaikki yhdessä. Se ei tarkoita, etteikö joku aina välillä yrittäisi rikkoa sääntöjä ja luikkia lautasen kanssa huoneeseensa, mutta pidän parhaani mukaan ruokapöytäkuria.

Otin syyslomaviikolle Ruokaboksin, koska sillä saimme muutaman aterian kuitattua miettimättä, että mitä tekisimme. Ruokaboksin paneng curry keitto osoittautui erinomaiseksi ja chili con carne nyt maistuu aina. Tomaattinen tuorejuustopasta jää minulle ja Hra Kepposelle ensi viikolle lounaaksi.

Paneng curry keitto oli meistä erinomaista. Perhe tosin sanoi, että ei peruna kuulu paneng curryyn. Seuraavan kerran kokeilemme keittoa nuudeleilla. Keitto oli hyvin helppo valmistaa, maustaminen hoitui Santa Marian paneng red curry maustepussilla, kanafondilla, soijakastikkeella, valkoviinietikalla ja limellä.

Mukavan mausteinen paneng curry keitto. Aineksina kanasuikaleita, suippupaprikoita, perunoita ja kookosmaitoa. Tätä syödään pian uudestaan.

Tälläisiä maustepusseja siis ostoslistalle, näillä saa tehtyä nopean arkiruuan


Vaihteeksi chili con carnea jauhelihasta. Yleensä teemme sen nykyisin kananjauhelihasta. Hra Kepponen valmisti tämän ja hän laittoi puolikkaan chilipalon sijasta ison kokonaisen ja ruuassa oli mukavasti potkua

Teimme ison lasagnen. Takavuosien kuningasruoka on menettänyt asemansa, vaikka emme ole hetkeen tehneet sitä. Aiemmin loput lasagnepalat katosivat nopeasti jääkaapista, nyt piti viimeisiä paloja tuputtaa lounaaksi.

 
Kuopuksella oli herkkohimo ja kannustin häntä leipomaan mokkapaloja. Kuopus lupasi tehdä taikinan ja paistaa sen, jos minä autan kuorrutteen kanssa. Suuri motivaatttori oli se, että keskimmäinen oli maanantaista keskiviikkoon seurakunnan alakoululaisten leirillä apuohjaajana leirikeskuksessa ja lupasimme, että kuopus saa syödä puoli pellillistä mokkapaloja yksikseen. Oi sitä veljesrakkautta. Keskimmäiselle jäi kuitenkin mokkapalamaistiainen.

Luksusta työpäivään - cappucino ja mokkapala

Lauantaina aloitin päiväni leipomalla jälkikasvulle mustikkapiirakan. Piirakalla, etenkin mustikkapiirakalla, saa aina nuorisolta arvostusta.


Lauantaiherkku

Lauantain suurin kokkailija oli ehdottomasti Hra Kepponen, joka ensin keitti kasleria 2 tuntia. Sitten paisteli sen maustekastikkeessa ja valmisti muutkin tykätarpeet pork bowlia varten. Pork bowl ja meksikolainen ovat meillä tällä hetkellä suosituimmat ruuat.

Pork bowl kuva alkusyksyltä. Resepti on edelleen tekeillä Hra Kepposella.

Sunnuntaille on vuorossa ravintolaruokaa. Kyselin esikoiselta ja kuopukselta, että olisiko heillä jotain toiveita yhteisen tekemisen suhteen. Kuopus sanoi, että kyllähän loman kruunaisi pizza. Suhteellisen vaatimattomat lomatoiveet :) Olen neuvotellut, että pizzan sijasta menisimme sunnuntaina syömään vietnamilaista. Saa nähdä mihin päädymme.

Mukavaa sunnuntaita ja uutta viikkoa!

 

6 kommenttia:

  1. Kylläpäs teillä on herkuteltu!
    Nyt on sellainen fiilis, että jos leipoisin, niin leipoisin. Mutta kun en leivo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainoa vanhempien tarjoama lomaohjelma oli ruokaa ja leivonnaisia :D Kasvavat nuoret miehet kyllä osaavat arvostaa.

      Poista
  2. Mun elämää on helpottanut kovasti, että pojat tekee nykyisin suurimman osan arkiruuasta, näin oli myös syyslomalla. Iloa viikkoon ja pian nähdään <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä poikien kokkausinnostus on sellaista purskeista. Välillä kokkaavat oma-aloitteisesti, välillä pienellä kannustuksellä, joskus rahapulassaan palkan toivossa ja välillä kukaan ei viitsisi tehdä yhtään mitään.

      Hienoa, että olet saanut pojat ruuanlaittoon avuksi noin vahvasti!

      Poista
  3. Teillä tosiaan panostetaan ruokaan! Olet ottanut noita ruokaboxeja kai jo useastikin, ainakin mitä olet kirjoittanut. Minä en oikein innostu noista erikoisuuksista. Ruokakokeilu on tietysti aina raikastavaa, mutta meillä on kotona selkeä mauste - ei-mauste yhdistetty pariskunta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan sitä sakkia, joka elää syödäkseen :) Usein kyllä toivon, että emme rakastaisi ruokaa niin paljoa :D Olisi helpompi saada vyötärön ympäryys pysymään edes kohtuullisena.

      Me olemme välillä ottaneet Ruokaboxia. Siitä saa uusia ideoita ja ratkaiseehan se helposti sen ikuisuuskysymyksen, että mitä tänään syötäisiin. Sellaisena pitkäkestoisena ratkaisuna se on vähän hankala, kun boxin ainekset eivät riitä viidelle ja pitää olla ostamassa aina jotain lisää ja onhan se boxi aika kalliskin. Mutta viikko tai muutama silloin tällöin on tosi kiva piristysruiske arkikokkaukseen.

      Poista