12. lokakuuta 2022

Parasta keski-ikäisyydessä

Viime aikoina on tullut sellainen tunne, että keski-ikään liittyvä keskustelu keskittyy pääosin negatiivisiin asioihin, kuten ikäsyrjintään, vaihdevuosiin ja rapistuvaan kroppaan. Kaikki nuo asiat koskettavat jollain tasolla minuakin, mutta nyt haluan keskittyä siihen hyvää, jota keski-ikäistyminen on tuonut elämääni.

Keski-iässä on jälleen aikaa ystäville. Se on mahtavaa! 

Olen löytänyt keski-ikäisenä myös uusia ystäviä töistä, somesta ja lasten kautta. Sitten on niitä ystäviä joiden kanssa olemme olleet ystäviä vuosikymmeniä. Osan kanssa tavataan useammin ja osan kanssa harvemmin. Kaikki ovat ajatuksissani <3

Ascotin laukkakisat ja afternoon tea itä-helsinkiläisittäin, uimaseuran naiset

Tämä on vähän kuin palaisi taas lapsuuden hyviin vuosiin, jolloin kavereiden kanssa harrastettiin, tutustuttiin uusiin paikkoihin ja juttuihin. Nuoruudessa ja nuoressa aikuisuudessa ystävyydeltä aikaa vei parisuhteen löytäminen ja rakentaminen, sitten työ ja lapset. Nyt melkein kaikkien ystävieni lapset ovat siinä iässä, että pärjäävät äidin oman ajan itsekseen. 

Ystäväni ovat säilyttäneet uteliaan ja kokeilunhaluisen elämänasenteensa keski-ikäisenäkin. En ole vielä sellaista aktiviteettia keksinyt johon ei löytyisi seuraa. Toiset ovat kiinnostuneita liikunnasta ja luonnosta, toiset kulttuurista, jotkut matkailusta ja ruuasta ja jotkut kädentaidoista ja osa kaikista. Se on keski-ikäisen menemisissä mukavaa, että yhtään ei tarvitse miettiä, että mitä muut tästä ajattelevat. Meistä mikään ei ole nolo mummoharrastus!

Patikoimassa Ilonan kanssa särkitunturilla

Huikeassa auringonpaisteessa Allas Seapoolissa uimaseuran naisten kanssa, kuvassa kanssani Sirpa

Avantouintireissulla Lapissa Ilonan kanssa

Marjukan kanssa snorklaamassa Suurella Valliriutalla

Keski-ikäisenä osaa nauraa itselleen. Elämä on paljon hauskempaa, kun uskaltaa hullutella. Usein nauretaan vedet silmissä ystävien kanssa.

Annan kanssa potkuttelimme sydämemme kyllyydestä Teatterimuseon säästöpossuilla, joissa on pyörät alla.

Leenan kanssa brunssilla

Olemme löytäneet monia hyviä selfiemahdollisuuksia kuten unelmapoikaystävän

Kavereitten seuraan voi tulla meikillä tai ilman

Todella kivaa on tehdä jotain käsillä yhdessa ja parantaa siinä samalla maailmaa. Olen askarrellut paljon ystävieni kanssa ja myös kokannut. Keittiöhommat hyvässä seurassa eivät tunnu lainkaan työtä, etenkin kun on jotain herkullista odotettavaa.
 
Kätevien emäntien korttiaskartelutreffit

Leenan kanssa lasia puhaltamassa

Kukkakurssilla Ilonan ja Sirpan kanssa

Leenan kanssa teimme joskus kynsilakkakoruja

Hannan kanssa tehtyjä fimo-massakokeiluja

Yhdessä kokattu illallinen Kätevien Emäntien kesken

Uimaseuran sienipasta, jonka koristelimme mökiltä löytyneillä punaisilla sienillä

Jumalaisen hyvä hummeripasta, jonka kokkasimme Leenan kanssa

Ystävieni kanssa olen käynyt teattereissa, konserteissa, kahviloissa ja ravintoloissa. Olemme retkeilleet yhdessä kotimaassa sekä ulkomailla.

Tiinan kanssa läpimärkinä Islannissa

Kätevien Emäntien kanssa kiertämässä Tuusulanjärven taitelijakoteja

Jonnan kanssa Kuubassa

Harvinaisempi kuva, nimittäin menossa baariin :)

Jonnan kanssa Transilvaniassa Draculan linnassa

Sirkun kanssa savusaunomassa suolla Kammikylässä

 
Lossilla Iniössä. Kyllä nyt hymyilyttää, kun olemme päässeet leveän läpiajettavan lossin kyytiin
 
Yöpyminen puumajassa Ilonan ja Mirjan kanssa

Tähän ikään mennessä jokainen on meistä oppinut, että täydellinen ei ole kukaan ja kaverikin voi mokata tai olla rasittava, mutta niistä asioista päästään ylitse. Vaikeuksia tulee elämän varrella jokaiselle ja silloin ystävät tukevat. Tähän ikään mennessä kokemusta ja tietoa on kertynyt ystäväpiiriin niin monesta asiata. Ystäviltä saa ne parhaat neuvot.

Minulle ystävät ovat iso voimavara elämässäni, isompi nyt kuin vaikka 20 vuotta sitten. Minulla taitaa olla ystävien kanssa jopa hauskempaa ja inspiroivampaa keski-ikäisenä kuin aikuisena. Kiitos ystävät!

6 kommenttia:

  1. Mä allekirjoitan tuon että ystävien kanssa voi olla hauskempaa ja inspiroivampaa kuin nuorena. Pitkät ystävyydet on mahtavia, uudet ystävyydet saa löytämään itsestä uutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta on ihanaa, kun on taas aikaa ystäville ja elämässäni on paljon ihania ystäviä. Jotenkin tuntuu, että ystävyys keski-ikässä on mutkattomampaa kuin nuorempana.

      Tuo oli ihanasti sanottu, että uudet ystävyydet saa löytämään itsestä uutta.

      Poista
  2. Ihana postaus, ja loistava esimerkki siitä, että elämän ei tarvitse todellakaan loppua keski-ikäisyyteen, vaan elämä voi nousta uuteen kukoistukseen. <3

    Minä en osaa pitää itseäni keski-ikäisenä oikein millään mittapuulla, vaikka tietysti iän perusteella sitä olen. Tunnen itseni vieläkin ihan keskenkasvuiseksi, ja odottelen, että alkaisi nyt edes se aikuisuus. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämä ei todellakaan lopu keski-ikäisenä. Toki vanheminen tuo osalle (kuten minulle) kaikenlaista terveyskremppaa, mutta muuten tässä porskutetaan täyttä höyryä eteenpäin.

      En minäkään henkisesti tunne itseäni keski-ikäiseksi :) Mutta vanhin lapsista täyttää kohta 18v ja olin iäkäs ensisynnyttäjä. Tuolla yhtälöllä tulee usein mieleen, että nuoruuspäivät ovat taaksejäänyttä elämää. Fiilistä tehostaa ajoittaiset krempat ja kehno yleiskunto. Aikuiseksi olen kokenut itseni aina ajoittain. Olen myös välillä taistellut sitä vastaan "miksi minun pitää aina (yrittää) olla aikuinen ja lapset saavat käyttäytyä huonosti ja tehdä typeryyksiä" :) Mies yrittää hienosti vedota, että jokaisen perheessä täytyy yrittää ikätasoista käytöstä.

      Ystäväni äiti sanoi 80v päivillään, että ei tunne itseään vieläkään vanhaksi ja miettii, että milloinkohan se tunne oikein sitten tulee. Toivottavasti voin sanoa itse samoin omilla 80v synttäreilläni.

      Poista
  3. Siis NIIN IHANA POSTAUS ja kaikkien kuvien täydentämänä...
    "Tietyn-Ikäisyys" tai "Ikä on vain numeroita" ei ole oikein hetkauttanut koskaan...
    Oma lemppari motto on: "Ettei väliä miten paljon elämässä on päiviä, vaan se miten paljon päivissä on elämää"! Tuo kyllä sopii Rva Kepposeenkin loistavasti +lisänä kaikki ihanat tempaukset/tekemiset/idearikkaus/monipuolisuus...
    Ei todellakaan kaavoihin kangistuminen!!
    Jatketaan samaan malliin... yritään löytää päiviimme paljon aikaa sille mikä tuntuu kaikista hauskimmalta ja saa posket hymyyn!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Tuo sinun mottosi on aivan mahtava. Tosin elämälle ahneena, ottaisin mielelläni paljon päiviä elämääni ja niihin päiviin paljon elämää ;)

      Minä yritän mahduttaa päiviini mahdollisimman paljon sellaisia asioita, jotka tuovat itselleni iloa. Parasta on, jos ne toisivat muillekin iloa. Arjen velvollisuudet haukkaavat kuitenkin ison osan ajasta, loppu kannattaa yrittää priorisoida kivaan. Olen hyvä lykkäämään niitä asioita, joiden tekemisestä en pidä :D

      Kivaa uutta viikkoa!

      Poista