26. syyskuuta 2022

Reissuterveisiä Lissabonista

Nyt meillä on harvinaista herkkua Hra Kepposen kanssa: olemme kahdestaan ulkomaan matkalla. Edellisestä kerrasta on ehtinyt kulua kauan, vuonna 2014 olimme kahdestaan Lontoossa. Toki kotoa poissaoloa olemme harjoitelleet parina viime vuotena olemalla välillä mökillä kahdestaan ja sen lisäksi olemme olleet ainakin 3 irrallista yötä hotellissa kahden.

Olemme viettäneet pitkää viikonloppua Lissabonissa. Vielä on yksi päivä aikaa ja sitten paluu arkeen. Olemme ottaneet rennosti eikä minulle tyypillisesti ahnehtien näkemistä ja kokemista.

Olemme katselleet nähtävyyksiä, käyneet fado-konsertissa, syöneet hyvin ja minä olen uinut hotellin katolla olevassa altaassa hyvin tyytyväisenä. Kyllähän tälläiseen lomailuun aikuisten kesken voisi hyvinkin tottua, mutta vielä muutama vuosia perhe lomia teinien kanssa. Kivaa meillä oli koko jengillä kesällä Italiassa. 

Belemin torni

Castello S. Jorgelta kuva

Kaupunkinäkymää linnalta

Vähän liian raskas hotelliaamiainen 😆

Lämmintä on ollut +25 ja aurinkoista. Sunnuntaina oli aikamoinen tuuli.

Kivaa uutta viikkoa! 


14 kommenttia:

 1. Mahtavaa! Näyttää hienolle matkakohteelle. Lämpötilat ihan kohdillaan, altaan vesi kimmeltää kutsuvasti ja tuhdilla aamiaisella jaksaa pitkälle päivään. Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lissabon on hieno kaupunki ja tähän aikaan vuodesta vielä mukavan aurinkoinen. Enää on jäljellä reissun tylsin osuus eli matka kotiin.
   Kivaa viikkoa ☀️

   Poista
 2. Oih.... eihän teidän Duracell-pupujen perässä enää edes ehdi... Porvoosta Lissaboniin.... kuulostaa (ja näyttääkin) niin-niin hyvältä laatuajalta!!
  Nautinnollista itsenne näköistä yhdessäoloa - perheen kantavaa rakkaudenvoimaa olette tankkaamassa - ihanaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa oli päästä miehen kanssa kahdestaan reissuun. Ne ovat olleet harvinaista herkkua. Onneksi minulla on kavereita, joiden kanssa olen voinut taltuttaa matkakuumetta. Eikä mieheni ole yhtään kateellinen tai mustasukkainen siitä. Joskus päinvastoin 😆 häntä ei kaikki minun kohteeni kiinnostaisi lainkaan. Toivottavasti pääsemme seuraavalle aikuisten matkalle nopeammin kuin kahdeksan vuoden odotuksella.

   Poista
 3. Lissabon on kyllä kaupunkina aivan mahdottoman kiehtova, näkemistä ja tekemistä riittää moneen lähtöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lissabon on hieno kaupunki. Se on kiva kohde meille, koska mies ei ole käynyt siellä aikaisemmin ja minäkin vaan siten, että myöhästyin vaihdossa Helsingin koneesta ja jouduin odottamaan seuraavaa lentoa 24t joka siis lähti puolilta öin ja vietimme päivän kaupungilla. Aika tehokkaasti kiersimme silloin Lissabonia yhdessä päivässä 😆 Reissu ilman mitään tavaroita, eivät suostuneet edes antamaan matkalaukkua 😆

   Poista
 4. Tutulta näyttää :) Paitsi uima-allasosio ;) On mukava mennä sinne, minne nenä näyttää, eikä täyttää matkapäiviä pakollisilla kuvioilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihanaa kun voi matkailla rennosti. Välillä vaan voi olla niin kova polte nähdä ja kokea, että tulee ahnehdittua liikaa. Nyt oli sopivan rentoa.

   Poista
 5. Ihanaa loppulomaa! Kuulostaa ihan täydelliseltä lomalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 🌸 Nyt menossa arkeen orientoituminen. Heti jouduin leivontapuuhiin kotona 😆

   Poista
 6. Ihanaa, että pääsitte vihdoin kahdestaan lomalle ♥ Lissabon on ihana kaupunki ja vaikka siitä on aikaa kun olen käynyt siellä muistui näistä kuvista mieleen kaupunki ihan elävästi. Alfaman kaupunginosa vei silloin minun sydämeni ja läheinen Sintran kaupunki, jossa on satumaisen kaunis Penan palatsi, joka on UNESCON maailmanperintökohde. Haluaisin nähdä sen uudelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihanaa päästä pitkästä aikaa kahdestaan lomalle. Kaikki meni niin mukavasti, että haaveena ja suunnitelmana on pitkä viikonloppu kahdestaan ensi vuonnakin 👍

   Lissabonin on kaunis kaupunki. Kyllä minäkin ihastuin Pena palatsiin.

   Poista
 7. Ihana lemmenloma teillä! Ja Lissabon on vaan niin ihana. Onneksi meillä on suunnitelmissa reissu sinne ensi vuoden huhtikuulle, tuskin maltan odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikuisten reissu oli todellakin Ihana. Toivottavasti päästään ensi vuonna uudestaan reissuun eikä tarvitse odottaa 8 vuotta 😆 silloin meidän pienin vauveli olisikin kohta 22v.

   Lissabon on ihastuttava kaupunki. Toivottavasti suunnitelmasi toteutuvat.

   Poista