22. syyskuuta 2022

Porvoo is always a good idea

Blogien välityksella tutustuneitten Säkenöivien Keksiäkäisten kanssa vietimme mukavan ja leppoisan syyspäivän Porvoossa. Syksyn ensimmäiset sävyt olivat juuri pulpahteet esille ja aurinko paistoi niin lämpöisesti, että kahvilan terassilla pystyi istumaan hetken aikaa t-paitasillaan.  

Porvoonjoki ja ihanasti punastunut pihlaja
Söimme lounasta Zum Beispielissa. Listalla oli montakin houkuttelevaa vaihtoehtoa. Kaiksi meistä päätyi loheen kantarellikastikkeella ja kaksi lemon sauce burgeriin. Tämä oli ensimmäinen vierailuni Zumiin. Minulla on edelleen maistamatta monien kehumat Gabriel 1763 ravintolan pizzat. Ehkäpä sinne sitten seuraavalla Porvoon vierailulla.Kiertelimme hieman kauppoja. Pakolliset pienet ostokset tuli tehtyä Brunbergin myymälästä, muuten olin aivan ikkunaostoslinjalla. Tällä kertaa ihastuttavimpana kauppana koin Galleria Rahlingin. Onneksi kotona ei ole yhtään säilytystilaa, joten edes pienille astiaostoksille ei ole tilaa.


Pitää olla varovaisesti :) Ettei nyt vaan kävisi mitään :D
 
Vähän rennompaa poseerausta :)

Paras poseeraaja on gallerian pitäjän ihana löytökoira Travis


Sitten vuorossa vanhan Porvoon kaunein sisäänkäynti. Niin upeat kukat!Löysin Porvoosta vielä avoimen pihapiirin Cafe Fannyn takaa, johon en ole ikinä aikaisemmin kurkannutkaan. Viehätyin siitä välittömästi.
 
 

Miten suloisesti vinksallaan. Kuinka kaunista onkaan kulunut ja epätäydellinen!
 
Lisää ihania istutuksia ja Säteileviä Keksiäkäisiä Kakkukahvit kuuluvat olennaisesti Porvoossa käymiseen ja tarkenimme juoda ne ulkona terassilla. Ihanaa luksusta.

Keski-ikäiset ne jaksaa sädehtiä koko päivän. Tämä on minusta niin ihana kuva.

Oli ihana päivä Porvoossa. Mukana menossa oli:
https://arkitaivas.blogspot.com/
http://kinttupolut.blogspot.com/
https://sutkautuksia.blogspot.com/

Kaipasimme kovasti sairastapauksen vuoksi kotiin jäänyttä:
http://meneeohi.blogspot.com/

Päivästä saamallani nais- ja aurinkoenergialla jaksoin ponnistaa seuraavana aamuna maauimalaan vesijuoksemaan. Sinäkin päivänä ennustettu vesisade oli mennyt jonnekkin muualle ja sain melkein puolet ajasta nauttia valohoidosta. Ihanaa kun syyskuussakin on aurinko paistanut.


 

8 kommenttia:

 1. Retkihän oli samalla oodi keski-ikäisyydelle! Hienoa :) Sinulla on paljon ystäviä ympärillä.
  Porvoo on tosiaan kaunis. Tänä vuonna en olekaan käynyt siellä, kuten yleensä. Se ihana teehuone pitää sisällään maailman herkullisimmat ja upeimmat kakut..
  Kaikki on kaupoissa niin ihanaa ja tekisi mieli ottaa ne mukaan, mutta mihin ne sitten laittaisi? Ikävä yksityiskohta, joka hillitsee ostohaluja (ja säästää rahapussia). Jäin miettimään, mitä tapahtuu, jos Travis kovin innostuu ja häntä lähtee huiskaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Retkestä voisi tosiaan sanoa, että oodi keski-ikäisille naisille 👍👍👍 Minua on onnistanut, koska minulla on tosiaan paljon ihania ystäviä.

   Porvoossa on tosiaan monia Ihania kahviloita. Kaupatkin ovat suloisia. Travis näytti liikkuvan varsin sulavasti lasin ja keramiikan keskellä eikä yleensä karkaa kaupasta, vaikka ovi jäisi auki. Kerran Travis oli häipynyt ja se tuotiin takaisin. Travis yritti päästä kerjuulle läheisen ravintolan keittiöön 😂

   Poista
 2. Porvoossa ei ole tullut käytyä vuosiin, vaikka se olisi niin sopivan matkan päässä. Mikähän on syynä? Olisi niin kiva ja kaunis kaupunki, kuten sinunkin postauksestasi näkee. No mutta, parin viikon päästä on tiedossa retki Porvooseen, mutta siitä on hekuma kaukana, sillä on kyse terveydenhoidollisista asioista. Taitaa jäädä pizzat syömättä. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porvoo on todella viehättävä retkikohde, jossa on hyviä kahviloita ja ravintoloita. Minulle se on tosi helppo kohde, kun meiltä sinne ajaa vain noin 30min. Minulla kestää saman verran autolla Helsingin sisällä esim. Lauttasaareen ja matka on paljon stressaavampi kun pitää varoa sähköpotkulautailijoita, joilla on välillä liikennekäyttäytyminen kuin kamikaze-lentäjillä.

   Tsemppiä sinun Porvoon reissusi.

   Poista
 3. Oi, miten kauniin ja rauhallisen näköinen paikka! Peukutan nais- ja aurinkoenergialle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on huippua, kun on yhtä aikaa keski-ikäistä naisenergiaa ja aurinkoenergiaa 👍

   Poista
 4. Porvoo ♥ kaupunki, jossa viihtyy aina oli vuodenaika mikä tahansa. Tänä kesänä minä en ole ehtinyt vielä Porvooseen mutta suunnitteilla on reissu kyllä. Palonikin on avannut vihdoin sinne kivijalkakaupan. Vanhankaupungin kadut mukulakivineen täytyy kokea ja jokirannan ilmapiiri. Lähimatkailu parhaimmillaan ja Brunbergin herkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porvoo on kyllä suloinen paikka ja juurikin lähimatkailua parhaimmillaan!

   Poista