5. tammikuuta 2022

#jouluöverit ja uudenvuodenaatto

Melkein meinasi #jouluöverit lähteä uuteen nousuun, kun tajusin, että monessa nettikaupassa loput hienot joulujutskat ovat -30% alessa. Sehän olisi silkaa säästöä hankkia tarvikkeita ensi vuoden #jouluövereihin. Sillä se on aika varmaa, että #jouluövereitä yritän myös jouluna 2022. Tältä joululta #jouluöverit alkavat pahasti hyytymään, koska lähes kaikki suunnitellut joulujutut on jo tehty. Vain karkkitalo odottaa kokoamistaan. Ei ihme, että alkaa joulujutut hiipumaan, koskä tässä postauksessa ollaan jo #jouluöverit osa 6. #jouluöverit osa 6 koostuu (todennäköisesti) joulun viimeisistä leivonnaisista ja joulun suurimmasta lahjasta. Lahja oli tietenkin minulle!

Uudenvuodenaattona teimme vielä jouluherkkuja. Noh, oikeasti kyseessä ei ole perinteinen jouluherkku, vaan teimme mokkapaloista jouluisen näköisiä. Mokkapalat ovat vuodesta toiseen meidän keskimmäisen ja kuopuksen suurta herkkua!

Mokkapalajoulukuusi ja lasissa kotimaista marjakuohuviiniä Mikkelistä

Poikien mielestä mokkapaloista voisi tehdä jouluperinteen. Onhan nuo kuuset söpöt minustakin.

Uudenvuodenaattona koestimme ukilta joululahjaksi saamaamme seurapeliä Smart10. Se oli oikein mukavan oloinen peli. Koska kyseessä on tietopeli, on teineillä vaikeuksia pärjätä aikuiselle. Seuraavaksi pelaamme niin, että ainakin keskimmäinen ja kuopus ovat tiimi. Mutta hyvin pojat kuitenkin pärjäsivät pelissä ja päihittivät äitinsä kevyesti esimerkiksi alkuaineiden merkeissä ja sotien vuosikymmenissä.
 
 
Se tunne, kun kaikki muut sanoo, että kuka näitä loppuja maita voi tietää ja tiedät itse aivan kaikki ja niin helposti!

Pidän paljon kotitekoisesta perunasalaatista ja minusta se kuuluu uudenvuodenaaton viettoon. Nuoriso kärtti noutoruokaa nepalilaisesta, johon sitten suostuimme. Bratwurstit ja perunasalaatti ja ranskalaiset syötiin sitten uudenvuodenpäivänä.
 
 
Reilu vuosi sitten lopetimme rakettien ostamisen. Raketittoman uudenvuoden aaton jälkeen tänä vuonna pojat sanoivat, että olisi sittenkin kiva ampua edes vähän raketteja. Hra Kepponen osti jotain jämäraketteja ruokakaupasta ja kävimme ampumassa ne puolen yön aikaan. Oli tosi mukava aattoilta omalla porukalla ja sopivasti tekemistä: mokkapaljon leipominen, noutoruokaillallinen, mokkapaloilla herkuttelu, tietokilpailupeli ja raketit.

 
Olen useasti kirjoittanut blogiini, että minä olen tosi huono ostamaan lahjoja. En keksi mitään sopivaa ja koska yritän muutenkin vältellä ylimääräisen tavaran hankkimista, niin helposti alan joulun alla miettimään, että miksi nyt ostaisin jotain, joka onkin ehkä täysin tarpeetonta. Ainoastaan silloin, kun pojat oli leluikäisiä on joulupukki tuonut lahjoja "säkkikaupalla", muulloin on ollut aika vähälahjaisia jouluja. Meillä osa nuorisosta nurisi, että oli liian vähälahjainen joulu, vaikka puuttuvat lahjat tulivatkin rahana ja kuusen alla oli jokaiselle jotakin pientä.
 
Ei ole tarpeeksi lahjoja!!!

Helppohan se on minun sanoa pojille, että vähemmän lahjoja on parempi, kun minä sain kierrätyshenkisen joululahjan jo ennen jouluaattoa. Minusta kyseinen lahja kuuluu #jouluöverit luokkaan, koska uskon, että se on suhteellisen harvinainen lahja kaupunkilaisnaiselle ja lahja on aika absurdi näky kaupunkikodissa joulukuusen alla. Joulukuusemme alle ilmaantui isäni uudenkarhea jääkaira ja bonuksena pilkkireppu, jossa myös pilkkijakkara. Jääkaira on ollut minun suuri toiveeni ja isäni päätti luopua omastaan, koska hänen tuskin tulee enää mentyä pilkille. Kiitos lahjasta vaari!

Hyvää Joulua Kepposkalle toivoo Vaari! #jouluöverit
Joulukuusen alla kaira ja pilkkireppu :)

Jääkaira oli vasta puolet toiveistani. Usein oma apu on paras apu ja niinpä tilasin puuttuvan laadukkaan kotimaisen Laxströmin jääsahan itselleni. Jouluövereitten hengessä sekä samalla hieman ironisesti kaupallisuutta ja ostoshuumaa vastustaen olen suunnitellut, että voisin julkaista elämäni ensimmäisen unboxin videon. Noissa videoissa naiset näyttävät ostoksiaan tai lahjojaan, jotka ovat yleensä vaatteita, kosmetiikkaa, asusteita tai koruja. Minä voisin esitellä jääsahani ;) Ehkäpä kuitenkin panostan siihen, että dokumentoin jääsahan käyttöä. Meidän olisi tarkoitus Ilonan kanssa askarrella itsellemme kastautumisavanto Kirkkonummen mökillä.

Unelmalahja: oma jääsaha :)

Kivaa loppiaista!
Meillä odotellaa jo onnellisina ylimääräistä vapaapäivää. Suunnitelmana oli viettää se talviurheillen, mutta nuha taitaa pakottaa makaamaan sohvalla jonkun suoratoistopalvelun äärellä.

12 kommenttia:

  1. Hih, ihania övereitä... meillä jäi tänä vuonna väliin mokkapalakuuset... oli tytär baakkeroinut niin paljon kaikkia muuta... meillä muuten kuusenjalkana aina kierrelakut.. varmaan moni ihmettelee, miksi joku valikoi niitä niin tarkkaan, että olisi vihreä kierre kaikissa, hih hih... Ihmetystä sain aikaan myös kangaskaupassa kun kääntelin/vääntelin nuppineularasioita... myyjätär tuli jo kertomaan, että kyllä kaikissa on suurinpiirtein samanverran... heh, en minä sitä, vaan missä on eniten punaisia??? Arvaatko mihin niiden tarve!!
    Viiden pisteen vihje on tuo pelinne, hauskalta näyttää... innostuin heti kun kyseessäolevan kiekon näin... testasin itseni ja kaikki oikein meni helposti täälläkin... vain pari varmuudeksi tarkastin, että menikö oikein!!
    Rentouttavaa Loppiaisen aikaa Sinulle ja läheisillesi!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreä kierrelaku olisi varmasti hyvä jalka mokkapalakuuseen. Meillä jalaksi tuli Fazerin sininen konvehti, koska niitä nyt sattui olemaan saatavilla.

      En kyllä keksi, että mihin tarvitsin punaisia nuppineuloja. Tuo asia jäi suorastaan vaivaamaan :)

      Poista
    2. Hih, täytyypä paljastaa pikkuhiljaa punaisten nuppineulojen syndroomaani blogissani…

      Poista
    3. Nyt tuli mieleen, että sinulla on maailman kartta ja nupitat punaisilla käymäsi kohteet.

      Poista
  2. Ehottomasti mokkapalajoulukuusista jokavuotinen jouluherkku, on niin kaunis ja kelpaa kaikille :) Meillä on vielä joulutortut paistamatta, pitänee herkutella loppu viikosta niillä, jos saisi miehen jekutettua niitä paistamaan kun kröhää itsellä.

    Paras lahja on mieluinen ja ainakin sellaisen saa kun itse hankkii, samaistun onneesi jääsahasta (itse olen ylpeä omasta kirveestäni ja rautakangesta Ü).

    Leppoisaa loppiaista ja tapahtumarikasta (positiivisia asioita) loppu vuotta 2022!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin olisi vielä torttutaikinaa pakastimessa, ehkäpä sitten Nuutinpäivän kunniaksi tämän joulun vikat tortut :)

      Toivottavasti tästä tulee hyvä vuosi, vaikka aika kurjalta näyttää tämä startti koronarajoituksineen ja mahdollisine etäkouluineen.

      Poista
  3. Hyvinhän sulla on turnauskestävyyttä riittänytkin jö.n merkeissä😃Nyt vielä loppurutistus,loppiainen ja se sovittu Nuutin päivä🤗 Mokkapalat,nuo legendaariset myyjäisten menekkiartikkelit ja kuusen muodossa, ihanat😋. Meidän jälkeläiset ja heidän jälkeläisensä pitävät onneksi myös lautapeleistä sekä korttipelistä,koska ne on meille boomereille ihan ykkösjuttu🤗. Ja sinun lahjasi,henkilökohtainen ja ajatuksella annettu 💎 Rentoa loppiaista Kepposen ruokakuntaan 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mokkapalat todellakin ovat myyjäisten legendaariset menestystuotteet :D :D :D Meillä olikin pieni tauko niiden leipomisessa, alakoulun myyjäisiin niitä tuli tehtyä niin paljon. Pienen tauon jälkeen ne maistuvat taas.

      Alkaa hyytyä #jouluöverit, mutta eihän sitä tiedä, jos vaikka Nuutinpäivänä vielä overöitäisiin. Torttutaikinaakin on vielä pakastimessa jäljellä :)

      Mukavaa Loppiaista!

      Poista
  4. Mokkapalat on hyviä! En muista, koska olisin niitä syönyt.
    Jääsahan sopii varmasti paremmin avannon muokkaamiseen, kuin kirves?
    Joulun jälkeen pitäisi ilman muuta ostella jouluisia asioita, kun halvalla saa! Kaksi tai kolme yhden hinnalla olisi kyllä todellinen överi! Suosittelen. Askartelussa ainakin olisi hyvä juttu. Korttitarpeet ensi vuodeksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli pieni tauko mokkapalojen teossa sen jälkeen, kun niitä piti leipoa pahimillaan kolmen alakoululuokan samoihin myyjäisiin :) Nyt olemme taas palanneet mokkapalojen tekoon ja hyvin maistuu.

      Kirves oli tosi työläs avannon tekoväline :D Olen opiskellut netistä, että kairalla reiät ja sitten sahataan reiästä toiseen. Youtubessa mies teki pienen kastautumisavannon neljällä reiällä ja sahaamalla kolmessa minuutissa. Olen ajatellut, että meiltä voisi hyvällä onnella ensimmäinen avanto syntyä jopa puolessa tunnissa.

      Älä yllytä mua ostamaan ensi joulun jouluövereitä jo nyt. Vieläkin pyörii sellainen muovinen piparkakkutalo verkkokalvoilla :D Vähän olen antanut itselleni luvan, että jos pari juttua tulee -50% aleeseen, niin sitten olen oikeutettu ostamaan ne. Muutenhan sitä voi odottaa ensi vuoteen, koska silloinhan voi tulla jotain uutta vielä ihanampaa tarjolle.

      Poista
  5. Noista mokkapala joulukuusista pitää ehdottomasti ottaa teille perinne - ihania! Teidän jouluövereitä on ollut hauska seurata ja odotan jo innolla ensi joulua mitä silloin keksitään.

    Ihan mahtava lahja sinun isältäsi! Nyt sitten vain pilkkimään ja pian. Pilkkiminen on ihanan terapeuttista puuhaa ja se jos mikä kyllä rauhoittaa sekä laittaa kiireen hetkeksi nurkkaan. Siinä vaan istua kökötellään jäällä ja odotellaan. Siihen vielä auringonpaiste ja lämmin juoma toiseen käteen niin mikäs siinä istuessa ja odottaessa kalaa.

    Kyllä minusta sinun pitäisi hankkia se "ikipiparkakkutalo". En usko, että sen hinta enää alenee joten nyt klik-klik tilaamaan. Itsekin päätin etten osta sitä ennen joulua vaikka melkein jo tilasin. Sain talon välipäivinä joten ehti hyvin mukaan meidän jouluun, joka muutenkin jatkuu vielä Nuutin päivään.

    Hyvää loppiaista Rva Kepponen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mokkapalakuuset on kyllä söpöt ja meillähän rakastetaan mokkapaloja, joten voiisihan siinä olla hyvinkin aineksia perinteeksi.

      Meidän keskimmäinen haluaisi mennä pilkkimään. Minä olen himoinnut kairaa, koska sen ja jääsahan avulla pitäisi pystyä tekemään suht helposti avanto.

      Vähän polttelee mielessä piparkakkutalo :) Ei saa yllyttää ostoksille ;) ;) ;)

      Kivaa viikonloppua!

      Poista