15. syyskuuta 2021

Yö puumajassa

Reilu viikko sitten olin Kemiön saarella Storfinnhova gårdissa savusaunomassa, majoituimme samalla reissulla Storfinnhova gårdin puumajaan.

 

Puumaja on mutterin muotoinen pikkuinen mökki reilun parin metrin korkeudessa. Mökkiin vie jykevät, mutta jyrkät portaat. Mökeissä on lattialämmitys, mutta muuten mökit ovat sähköttömiä, paitsi että yhdessä mökissä on sähköpistoke. Mökkejä on kaikkiaan viisi kappaletta. Yhteiskäytössä on  puuceet, suihku sekä Metsänhovi juhlatila, jossa voi syödä aamiaisen sekä viettää iltaa ja tietenkin laajat terassialueet pöytäryhmineen.

Kylpytakkikaunottaret menossa saunomaan

Puumajaan mahtuu käytännössä vain sängyt ja hieman säilytystilaa tavaroille. Mökissä mahtuu joko istumaan tai makoilemaan sängyssä. Sängyt on aseteltu kerrossänky tyyliin siten, että vinoilla seinillä on kaksi alasänkyä ja suoralla seinällä osittain niiden päälle tuleva yläsänky. Omaan makuuni sänkyjen patjat olivat liian ohuet, mutta nukuin siitä huolimatta aika mukavasti.

 
Ilona alasängyssä, hänen polviensä yläpuolella näkyy yläsänkyä

Kaksi alasänkyä ja yksi yläsänky

Vieraat voivat hyödyntää savusaunan viereistä Metsänhovia. Siellä voi säilyttää omia eväitä ja juomia jääkaapissa ja vaikka istua iltaa pitkien pöytien äärellä. Metsänhovin ja savusaunan välissä on isot terassit, joilla on useita pöytäryhmiä.

Metsänhovi

Metsänhovista oli saatavilla itsepalveluaamiainen, joka koostui aamiaispussista, saatavilla olevista puurotarvikkeista ja myslistä ja itse keitettävästä kahvista ja teestä.

Ostimme Storfinnhova gårdista myös buffet illallisen. Se tarjoiltiin Ylisillä eli vanhan navetan yläkertaan kunnostetussa juhlatilassa. Tila oli ihastuttava ja ruoka erinomaista. Me emme olleet ymmärtäneet, että Storfinnhova gårdilta puuttuu kokonaan anniskeluoikeudet, lasillinen tai kaksi viiniä olisi maistunut erinomaiset ateria kaverina. Buffet ruokailussa oli huomioitu hyvin erikoisruokavaliot sekä kasvissyöjät.

Ihania salaatteja, kananmunia ja graavia lohta


Läpiminä ruokana oli lihapullia, perunoita ja kasvisgratiinia. Kasvispääruoka oli erikseen sen tilanneille.

Matkaseurani on aamuvirkkuja ja illantorkkuja, he olivat unessa jo hieman ennen klo 22. Lähdin yksikseni kuvailemaan öistä ympäristöä. Turkulaiset rouvat istuivat iltaa savusaunan terassilla ja kuvaussessioni keskeytyi heidän kanssaan jutteluun. Unohdin tsekata kuvani, harmillisen moni oli epäonnistunut. Yövalaistuksessa alue oli satumaisen kaunis.
Oli kyllä hieno reissu. Upeat kokemukset eivät päättyneet vielä tähän vaan kotimatkalla oli vielä koettavana taidetta, kauniita maisemia ja hyvin tärkeitä ostoksia. Niistä lisää myöhemmin.
 
Edellinen osa:
Savusaunomassa

8 kommenttia:

 1. Aika vinkeä majoitus ja kokonaisuus näyttää tosiaan hienolta varsinkin iltavalaistuksessa.

  Minä jäin tosin miettimään taas noita vessajuttuja, että ei olisi ihan hirveän kiva kömpiä yöllä noita rappusia vessaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puumajamajoitus oli kyllä hauska kokemus ja paikka oli tyylikkäästi tehty.

   Ystäväni Laura vannotti minua pariin kertaan hankkimaan otsalampun tuolle retkelle. Ilonalta löytyi niitä kotoa kaksi. Oli muutan hyvin kätevä tuo otsalamppu, kun menin kuvailemaan. Ilona joutui käymään yöllä vessassa ja kyllähän siihen havahtui unesta me muutkin. Onneksi oli otsalamput :) Minä pystyn nukkumaan 10 ellen peräti 12 tuntia käymättä vessassa, joten tilanne ei ollut ongelmallinen minulle lainkaan :D

   Poista
 2. Lapseni suurin haave on nukkua puumajassa, jos haave on yhtä voimakas vielä ensi kesänä tiedän mihin voin viedä hänet. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaan aikaan meidän kanssamme oli paikalla lapsiperhe. Heidän poikansa tykkäsivät kovasti yöstä puumajassa sekä savusaunasta.

   Poista
 3. Mistä ihmeestä te aina löydätte noin erikoisia juttuja?! Vaikuttaa kivalta paikalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän paikan olivat kaverit löytäneet ja tulin rekrytoiduksi lähtemään hyvin voimakkaasti :D Mutta kannatti kyllä lähteä.

   Noita paikkoja löytyy ahkeralla googlauksella ja instasta voi bongata myös monia kivoja kohteita.

   Poista
 4. Ihan mieletön idea lähteä ystisporukalla moiseen paikkaan. Sartsaa kompaten, miten te AINA löydätte ihania ja erikoisia kohteita? Pian nähdään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli varsin onnistunut reissu ja minusta juurikin kaveriporukalle hyvin sopiva. Tämän helmen olivat kaverit löytäneet, minulle se oli ihan tuntematon paikka.

   Pian nähdään!

   Poista