7. kesäkuuta 2021

Tapahtumarikkaan viikon ja lukuvuoden päätös

Kuten edellisessä postauksessa kirjoittelin, niin viime viikon alkupuolelle mahtui yllättäviä tapahtumia kuten sisälle pyrkinyt kissa ja kilpikonna sekä yöllä kadonnut lapsi. Perjantaina tuttavani olivat nähneet Herttoniemessä hirviä ja somessa oli yhteinen näkemys, että hirvet ovat matkalla meille :)

 
Taloyhtiön ihania kukkia

Meillä oli rauhallinen perjantai ja lauantai. Hirvet eivät löytäneet perille. Sunnuntaiaamuna varhain viikko sai "arvoisensa" päätöksen. Esikoinen oli ystäviensä kanssa ulkona juhlimassa peruskoulun päättymistä ja oli saanut luvan olla ulkona tosi myöhään. Olin jo melkein unessa, kun kuulin pojan tulevan kotiin. Ehdin nukahtaa uudestaan, kunnes havahduin puheeseen. 

Meidän esikoisemme oli ystäviensä kanssa aamuyöstä poreammeessamme. Syy metelin voimakkuuden kasvamiseen oli se, että porealtaassa oli kaikki poreet päällä. Poreilu pitää sen verran kovaa ääntä, että jutteleminen poreiden ylitse vaatii kovaäänistä puhetta ellei jopa huutamista. Ensin ajattelin tylsänä keski-ikäisenä lopettaa nuorison aamuöisen kylpyvuoron kokonaan. Sitten vilkaisin altaaseen tarkemmin, siellä esikoisemme istui tyytyväisenä tyttöryhmän keskellä poreammeessa. Päädyinkin nappaamaan nuorisolta vain poreet pois päältä. Kömmin takaisin sänkyyn ja äänet pysyivät sellaisella tasolla, että sain nukuttua. Seinänaapurit olivat onneksi mökillä.

Naapurin huikean aniliininpunaiset kirsikankukat

Lukukausi on ohitse ja pojat ovat siirtyneet kesälomalle. Esikoisellamme on ollut opiskelumotivaation suhteen vaikeuksia yläasteella. Koulutyö on ollut suurin väännön ja riitelyn aihe vanhempien ja esikoisen välillä. Yhdeksäs luokka sujui selvästi kahdeksatta luokkaa paremmin ja esikoinen sai hieman päälle kahdeksan keskiarvon. Sillä aukeaa Helsingissäkin lukion ovet. Hienosti tsempattu! 

Keskimmäisellä ja kuopuksella sujui kevätlukukausi aika lailla oletusten mukaisesti ja hyvät todistukset tuli molemmille. Pojilla on 10 viikkoa edessä pelkkää lomailua. Olen kovasti kannustanut esikoista matematiikan kertauskurssille ja keskimmäistä ruotsin kertauskurssille. Säästin muutaman satasen, koska molemmat kieltäytyivät. Keskimmäinen olisi kyllä valmis kertaamaan matematiikkaa, mutta ainoastaan vanhempien kanssa. Minulla ei taida rahkeet riittää ruotsin opettamiseen ja valitettavasti Hra Kepposella ei ole tänä kesänä lomaa lainkaan. Toivottavasti hän ehtii pitämään edes muutaman irtovapaapäivän. Ei keski-ikäinen perheenisä oikein lomatta jaksa, vaikka pitääkin työstään todella paljon.

 

Päättäjäispäivänä keskimmäisellä ja kuopuksella oli suut messingillä. He saavuttivat tavoitekeskiarvonsa ja vaari oli luvannut siitä aika ruhtinaallisen rahapalkkion. Esikoinen jäi vain yhdellä kymmenyksellä tavoitteestaan ja vaari päätti maksaa melkein täysimääräisenä esikoisellekin palkkion. Joten alkoi hymyilyttämään esikoistakin.

Minä odotan lomaa kuin kuuta nousevaa! Uuteen viikkoon starttaan pahasti kurkkukipuisena ja mietiskelen juuri, että pitääkö tässä lähteä jälleen koronatestiin.

Onnea kevään uusille ylioppilaille ja muille valmistuneille!
Ihanaa, että moni on pystynyt edes pienesti juhlimaan tärkeän etappinsa saavuttamista.


9 kommenttia:

 1. leppoisaa loman alkua nuorisolle!
  Eikö ole melko mukavaa, kun ei tarvitse kilpailuttaa ja vertailla kesäkerhoja ja pohtia nuorison kuljetuksia: taitaa koko kolmikko olla jo siinä iässä että viihtyvät kotioloissakin (ja mieluusti ilman valvontaa...?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On helpottavaa, kun ei tarvitse suorittaa poikia pitkin pääkaupunkiseutua erilaisiin kesäkerhoihin. Se oli myös kolmelle todella kallista puuhaa. Helsingistä puuttui edulliset vaihtoehdot paikallisen seurakunnan kesäkerhoa lukuunottamtta. Pahimillaan reilu pari sataa per viikko per pää. Toisaalta kerhot kyllä tarjosivat kehittävää puuhaa pojille. Nythän nuo notkuvat omissa puuhissaan, jotka eivät ole minusta aina niin kehittäviä ;)

   Poista
 2. Nuorison kanssa ei elämä ole tylsää, ainakaan yllättävässä mielessä. Suunnittelepa jotain yhteistä, niin hyvinkin tasaista oleskelua on tiedossa, kotiovien ja huoneenovien sisäpuolella ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teinien kanssa riittää kaikenlaista yllätystä. Onneksi myös niitä positiivisia ;)

   Se on meilläkin havaittu, että innokkuus perheen yhteisiin tekemisiin on laskusuuntaista teineillä. Toisaalta en olisi enää jaksanut sitä innokkuuden tasoa, joka oli alakoululaisilla :D :D :D Yritän taistella sitä vastaan, että jokainen eläisi vain omassa huoneessaan ja kävisi ainoastaan alakerrassa valittamassa ruuan laadusta ja palvelun tasosta.

   Poista
 3. Paljon onnea sinne kouluvuotensa päättäneille ja tietysti myös ylpeälle äidille! <3

  Nauratti tuo poreallasjuttu. Pojalla oli käynyt oikein moninkertainen flaksi. ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Poreallas tuntuu nostavan teinin sosiaalista statusta ;)

   Poista
 4. Onnea koulun johdosta kaikille ! Minua taas hihityttivät ne hirvet ja josko olivat tosiaan tulossa teille päin. Ja taputuksia ymmärtävälle äidille poreallas jutun kohdasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Minä ehdin jo odotella aamukahvin kanssa, että kohta hirvet rytistelevät meille, mutta eksyivät matkalla :D On tässäkin alueella nähty muutamia hirviä. Onneksi aika harvoin. Tuosta kilometrin päästä alkaa Kehä I ja Itäväylän hiljaisempi jatke, aikamoinen riski liikenteelle.

   Poista
 5. Hyvää alkanutta lomaa koululaisille! Nyt voivat olla sitten elokuuhun saakka ilman kokeita ja lukemista. Olisihan se ollut todella upeaa nähdä aamulla kotipihallaan hirvi tai useampikin. Tosin hirvi kaupungissa ei välttämättä ole kaunista katseltavaa kun eläin on aika iso ja menee kyllä paniikki saaden aikaan pahaakin tuhoa tiukoissa paikoissa liikkuessaan. Voin uskoa, että vaarin rahapalkinnot tekivät pojat iloisiksi. Mukavaa viikonloppua Rva Kepponen :)

  VastaaPoista