21. kesäkuuta 2021

Kesästressi - meneekö kesä minulta ohitse?

Minulla on kesästressi! Pelottaa, että hyvät säät loppuvat ennenkuin lomani alkaa. Töissä on niin kiire, että en ole juurikaan ehtinyt enkä jaksanut nauttia edes kesäilloista. Jäänkö vaille kauniita kesäiltojakin puuttuvan auringonpaisteen lisäksi?

Kuopukselle iski viikolla sama tuska. Hän halusi ehdottomasti mökille uimaan. Ajoimme yhtenä iltana yhdeksän jälkeen pojan kanssa mökille ja menimme vielä yöllä saman tien uimaan.

Vaikka minulla oli työpäivä yritimme kaikin mahdollisin keinoin nauttia kesäpäivästä. Aloitin työt jo todella aikaisin aamulla terassilla vehreyden ja linnunlaulun keskellä. Kävimme syömässä hampurilaiset Kirkkonummen BistrOmatissa.

Pysähdyimme matkalla Kirkkonummen keskustasta mökille ihailemaan Wohls Gårdia. Siellä oli avannut kartanon kesäkahvila ja välittömässä läheisyydessä on toinenkin kesäkahvila. Ehdin jo suunnitella, että seuraavana päivänä syömme tai ainakin käymme kahveilla kartanossa nauttimassa Blomma cateringin tarjoiluista.

Wohls Gårdin ulkorakennus, minusta jotenkin niin suloinen

Kumpi on söpömpi? Tämä vai edellinen? En pysty päättämään

Kuva päärakennuksesta lainattu, koska vierailuni ajan talon edessä seisoi kuorma-auto.
Kuva https://www.wohlsgard.fi/

Takapihan puoli

Maisema takapihalta

Kartanon kesäkahvilan ruuan ja makeiden herkkujen laatu on vielä tsekkaamatta, mutta onpahan sitten jotain ohjelmaa kesälomalle. Hiljainen maaseutu kesämökin lähettyvillä on herännyt uuteen kukoistukseen. Lomaohjelmana on ainakin: pullakahvit sekä keittolounas lähileipomossa, kahvit bypias myymälässä Sjökullassa, lounas ja/tai kahvit Wohls Gårdissa ja lounas Wohls Gårdin viereisessä kesäkahvilassa, Sjundbyn linnan kahvilassa jätskillä käynti. Ja nämä kaikki siis noin vartin ajomatkan päässä mökiltä. Jos olisi tälläistä säätä, niin lomaohjelmaksi riittäisi uiminen ja lähiseudun ruokapalvelujen maistelu.

Lounasreissun ja Wohls Gårdissa pistäymisen jälkeen ehdimme ottamaan kuopuksen kanssa pienet lounasuinnit. Kuopus on notkea poika ja haluaa usein esitellä, kuinka saa laitettua jalan niskansa taakse tai molemmat jalat yhtäaikaa korville. Halusin ottaa kesäisen uimakuvan, joten tässä nyt sitten samalla notkeustodiste.

Jalka korvalla on hyvä uida :D

Ei mennyt kauaa uimisen jälkeen, kun poika alkoi valittelemaan tukkoista nenää ja karheaa kurkkua. Perheessämme oli aiemmin pyörinyt pientä flunssaa. Minä ja esikoinen kävimme kaiken varalta koronatestissäkin. Alkoi näyttää siltä, että kuopus saattoi olla tulossa flunssaan. Koska mökillä oli myös appi, päätimme että kuopus pysyy eristyksissä ja ajamme vielä illalla takaisin kotiin.

Kuopusta harmitti, koska olin luvannut lämmittää hänelle rantasaunan. Kesästressissä päätin, että vaikka ei ole järkevää, niin lämmitän saunan flunssaiselle lapselle ja annan hänen uida sydämensä kyllyydestä. Kesästressiajatuksissa pyöri entä, jos vesi ei olekaan lämmintä enää lomallamme.

Illan viimeisten auringosäteiden valossa olimme kotimatkalla. Kesänvietto jäi tällä kertaa osaltamme noin 22t mittaiseksi. Kotimatkalla sain lahjottua flunssapojan poseeraamaan minulle tienpientareella kukkien keskellä. Olen maksanut kuvauspalkkion suklaana ja käyttöoikeuden instaani varten. Röyhkeästi kierrän sopimusta linkittämällä instakuvani tänne :)Palasimme kotiin ja meitä odotti räkäinen ja kurkkukipuinen keskimmäinen. Flunssa on nyt kiertänyt koko perheen lävitse. Harmillisesti jouduimme peruuttamaan viikonlopuksi sovitut keskimmäisen myöhästyneet synttärit. Minulla oli kaksi menoa sovittuna kesäkuuhun ja jouduin perumaan molemmat. 

Kesästressaajan juhannus on alustavasti sellainen, että käydään mökillä päiväseltään. Viikonloppuna pitäisi saada aikaiseksi kotitöitä ja pihan siistintää ja Hra Kepponen on siirtynyt kuusi päiväiseen työviikkoon.

Pelottaako sinua, että hyvä kesäsää oli tässä vai uskotko että vielä heinäkuussakin aurinko paistaa?

Kärsiikö joku muu kesästressistä? Tunteeko joku pientä paniikkia "Kohta puolet kesästä mennyt etkä ole ehtinyt nauttimaan siitä"?

8 kommenttia:

 1. Ihana postaus ja tuo kuva pojastasi on upea, ihastelin sitä jo instassa, että siinä on sellainen pysähtynyt hetki. Poika ja luonto. Mutta mälsää tuo flunssa, voi itku sentään. Kesäkuumalla varsinkin on mälsää sairastella.

  Stressiä otan kaikesta ja on tullut mietittyä, että kohta on marraskuu ja mieli ei sitä kestä taas, sitä pimeyttä ja loskaa. Joka talvi menee huonommin eli ymmärrän hyvin kesästressisi.

  Aurinkoista viikkoa ja toivottavasti ehditte illalla nauttia ja flunssapotilas on pian terve. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt onnistun jo omassa blogissani kadottomaan komenttini bittiavaruuteen :D Pitäisi varmaan olla jo nukkumassa, kun ei mikään suju enää tähän aikaan.

   Ärsyttää tämä pikkusairastelukin, kun se tällä kertaa estää mökkeilyn. Appi on mökillä ja emme voi mennä sinne edes toipilaittein kanssa. Muuten olisimme etätöissä ja terveimmät pojat uimapatjoilla järvellä :) Noh, tuleepahan toivuttua rauhassa kotona. Kerrytellään sähkölaskua kotona: ilmalämppöpumppu puhaltaa niin paljon kuin irti lähtee. Sisätiloissa on ihan miellyttävä olla. Pidetään ihan kaikki verhot tiukasti edessä hellekesän kunniaksi :D

   Minä en ole vielä hairahtunut ajatuspolulle, että kohta on marraskuu. Mutta jos lomalla vain sataa, niin voin olla sillä tiellä nopeastikin.

   Poista
 2. Kesäillat, onneksi niistä voi nauttia ja muutenkin tuntuu, että sitä toteuttaa enemmän mielijohteita kesällä kuin talvella. Flunssa sucks kyllä erityisesti kesällä.

  Mulla ei ole kesälomaa, joten en stressaa kesän ohi menemisestä, siihen on vain asennoitunut "nyt on näin". Soppari päättyy syyskuussa, joten pidän sitten "lomaa", jos pidän. Onneksi voi tehdä kesällä etätöitä mökiltä.

  Kesäiloa flunssasta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etätyömahdollisuus on kyllä mahtava. Mikäs on sen parempaa kuin aloitttaa työpäivä uimalla, käymällä lounaalla uimalla ja lopettamalla päivä saunaan :) Ihanaa, että sinulla on mahdollisuus etäillä ja nauttia mökistä samalla.

   Poista
 3. Ihana tuo kuva pojastasi ja kukista. <3 Se jotenkin tiivistää kesän olemuksen yhteen kuvaan. :-)

  Mä en oikein osaa vielä määritellä suhdettani kesään. Havahduin vasta pari viikkoa sitten siihen, että hitto, puissa on lehdet ja mitä kaikkea. Olin jotenkin elänyt koko kevään ihan ihme sumussa. Nytkin varmaan tulen jälkijunassa ja huomaan elokuussa, että jaahas, kesä visiin oli ja meni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Minulla on monena keväänä käynyt niin, että yhtäkkiä olen havahtunut siihen, että nythän on kesä ja olen ollut siitä yllättynyt :D Perustelen sitä, että usein se kesä ja lehdet lävähtää päälle loppujen lopuksi tosi nopeasti.

   Toivottavasti elokuussa on vielä lämmintä ja voidaan silloin ihmetellä, että olipas lämmin ja aurinkoinen kesä.

   Poista
 4. Tunnistan tuon fiiliksen jostain aiemmilta kesiltä. Tänä vuonna sitä ei ainakaan vielä ole tullut. Tosin olen jo pitänyt viikon kesälomaakin. Juhannuksena minulla on vapaata vain perjantaina, edellinen päivä on klo 22 asti iltavuoroa ja lauantaina taas klo 7;ksi töihin. Pitäisi jotenkin oppia nauttimaan hetkestä. Lasten kanssa se on vaikeampaa, kun on muidenkin toiveet otettava huomioon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me olemme muutamana kesänä tehneet niin, että heti kesäkuussa olemme viettäneet viikon Välimerellä. Pojat ja minä olemme saaneet uida sydämemme kyllyydestä eikä ole tarvinnut stressata säästä eikä uimavesin lämmöstä. Noina kesinä on ollut paljon rennompi loppukesä "ei ihan hirveästi haittaa vaikka olisi kylmempääkin, kun ollaan jo hikoiltu viikko ja uitu niin, että osalle kasvoi jo melkein räpylät jalkojen tilalle" :D

   Ystäväni tosin sanoi, että eiköhän tuo onko uimasäätäpelko haihdu vähintään parissa vuodessa, kun kaikki pojat ovat teinejä eikä teinejä kiinnosta uiminen - ainakaan kesämökillä ilman kavereita :) Ja minullehan tunnetusti kelpaa kylmempikin vesi.

   Tsemppiä juhannusputkeen. Noissa juhlapyhissä töissä on aina oma haikeutensa ja niitä osuu yhtä useamman kohdalle, kun niin moni palvelukin on auki melkein aina.

   Minun oli tarkoituksena tehdä tällä viikolla noin 40t töitä 4 päivässä, jotta saisin edes osan rästilistasta hoidettua ennen lomaa. Heti karahti suunnitelma kiville, olen vähän flunssainen. Joten mulla varmaan menee juhannus ihan vaan levätessä ja palkattomissa ylitöissä. Jätskistä ja marjoista en aio luopua vaikka mikä olisi.

   Poista