28. kesäkuuta 2021

Flunssajuhannus ja pioneja

Meillä on perheessä pyörinyt flunssaa jo pidempään. Onneksi ei sentään koronaa. Harmillisesti flunssailu on peruuttanut kaikki kesäkuun sosiaaliset tapahtumat. Ensin minun piti perua osallistumiseni ystävälläni Leenalla pidettyyn Kätevien Emäntien kokoontumiseen, sitten piti perua keskimmäisen kummien vierailu meille ja jouduimme keskimmäisen kanssa jäämään kotiin juhannukseksi. 

Meillä oli hyvin leppoisa juhannusaatto keskimmäisen kanssa kahdestaan. Katsoimme pojan aloitteesta yhdessä Toy Story 4 aamupalan kanssa, söimme pakastepizzaa, kuvasimme pionipenkkiäni ja teimme pikakakun. Nukuin pitkään ja luin vähän kirjaa. Siinähän se juhannusaatto sitten olikin.

Pionit ovat yksi lempikukistani ja oman pihan pionit ilahduttavat aina hurjasti. Minulla on perennapenkissä kolme pionia. Yksi tekee todella isoja kukkia, toinen normaalikokoisia kukkia ja kolmas ei yleensä kuki. Ehkäpä tämän kesän kukinnan jälkeen, kaivan ylös sen pionin, joka ei kuki.




Teimme myös jälkipolville mittauksia. Kukinto on kapeimmalta kohdaltaan noin 16cm.

 
Juhannuksena ehdin nautiskella rauhallisista aamiaisista ja kotimaisista mansikoista muutenkin kuin kakun päällä.
 
Yksi kesän parhaista jutuista on tuoreet marjat!
 
Oman lisämausteensa juhannukseen aiheutti se, että sydänsairaan vaarin asunto on kuumennut sellaiseksi, että päätimme vielä ennen juhannusta yrittää hankkia hänelle jonkun viilennyslaitteen. Laitteen valinta osoittautui yllättävän yksinkertaiseksi, kun valikoima oli lähes loppuunmyyty. Hra Kepponen kävi asentamassa laitteen juhannusaattona mökkimatkalla. Poistoputken ikkunaan tarkoitettu osa osoittautui sen verran kehnoksi, että Hra Kepponen kävi tekemässä uuden asennuksen juhannuspäivänä pahvilla ja ilmastointiteipillä :) Se osoittautui ainakin kestävämmäksi ratkaisuksi. Vuosien varrella ei taida olla ollut kovinkaan montaa ongelmaa, johon emme olisi kokeilleet jeesusteippiä.

Kun muu perhe palasi kotiin, appi oli pakannut mukaan ison palan erinomaista suklaakakkua. Varmaan melkein kaksi vuosikymmentä mielestäni Suomen paras leipomo oli Lohjan St. Honore. Kovaksi kakkoseksi nousi pohjanmaalainen Valkoinen Puu ja viime jouluna heidän kirsikkasuklaabrita nousi ykköskakukseni. Miehen suvussa St. Honore konditorian tuotteita on käytetty sen perustamisesta saakka juhlapäivinä.
 
Juhannuspäivän ohjelmani oli siis loikoilua, lepäilyä, pionien ihailua ja kakkukahvit. Eli aivan melkein identtinen edellisen päivän kanssa. Hurahdin jälleen uuteen kännykkäpeliin ja se haukkasi ison osan juhannuspäivästäni. En kerro siitä ystävälleni Jonnalle ainakaan vielä. Aikaisemmat pelihurahdukset ovat välillä johtaneet kaverin pelihurahdukseen ja sitten on pelattu yhdessä ja/tai kilpaa ihan urakalla. Ehkäpä sitten lomalla kerron hurahduksestani.
 

Sen verran olin sairaana, että ei harmittanut ohjelman puute eikä kotona köllöttely. Mitä vanhemmaksi tulen, niin sitä rennommin suhtaudun juhlapäiviin. Niitä on toki kiva viettää ja juhlapäivät tuovat iloa vuoteen ja rytmittävät vuotta. Mikään hirveä harmistus ei ole se, että juhlapäivän kulku ei olekaan oletusten mukainen. Joskus juhannuksena on +8, joskus flunssa ja joskus taas kaikki onnistuu yli odotusten.
 
Minulla työt jatkuvat vielä. Edessä on viikko töitä, sitten viikko lomaa ja jälleen viikko töitä ja sitten varsinainen loma. Ensimmäisellä lomapätkällä olen menossa ex-työkaverini Sirpan kanssa pohjoiseen. Ensi viikolla pitää jaksaa ponnistella töiden lisäksi hankkimaan hyttyshattu ja laukku täyteen offia.
 
Joko sinulla alkoi loma?
 
Kivaa uutta viikkoa!

11 kommenttia:

  1. Meilläkin on samantyylinen (ainakin tuosta poistoputkesta päätellen) ilmastointilaite, joka piti käydä kaivamassa tänään kellarikomerosta esiin, kun alkoi tämä kuumuus tökkiä jo yhden päivän jälkeen. :-D Meidän laite on liikuteltava (on pyörillä), ja sitä kärräilläänkin ahkerasti edestakaisin milloin minnekin. Ja joka kerta se poistoputki vituttaa: eikö oikeasti vuonna 2021 ole keksitty mitään järkevämpää vaihtoehtoa moiselle kömpelölle putkelle?

    Onneksi mä en osaa yhtään kännykkäpeliä, enkä ole edes kiinnostunut niistä! :-D Mutta joskus viime kuussa(?) rupesin tekemään palapeliä (juupa juu, ihan sellaista aataminaikaista tuhannen palan palapeliä) varmaan 30 vuoden tauon jälkeen, ja jestas, että se koukutti! Oikein kiukutti, kun piti keskeyttää palapelin teko esim. vessakäynnin tai syömisen takia. :-D

    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmastointilaitteen poistoputki on kyllä varsin ongelmallinen. Tai ainakin se muovirimpula, jolla se pitäisi kiinnittää ikkunaan on ongelma. Useamman sadan laite ja sitten sellainen muutaman kymmenen sentin muoviosa, joka on ihan hanurista ja tekee laitteen käytöstä hankalaa. Olisiko pitänyt pistää ihan euro tai kaksi siihen muovipalaan? Taas on joku MIESinsinööri suunnitellut sen ;)

      Minä en ole ikinä oikeastaan koonnut palapelejä. Yöunia olen menettänyt tietokonepelien takia :D ja olen joskus nipistänyt unista pelatakseni kännykkäpeliäkin. Tämän kokemuksen perusteella minun ei kannattaisi alkaa pelaamaan mitään uutta peliä, ellei se ole peli, joka kannustaa minua liikkumaan tai peli, jota voi pelata yhdessä lasten kanssa.

      Poista
  2. Pionit ovat pihan kuningattaria. Tykkään niiden ylväydestä. Kokoa, väriä ja näyttävyyttä. Vesisateista eivät tykkää, mutta eipä niitä juuri nyt tulekaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pionit ovat ihania! Saisivat vaan kukkia pidempään, liian nopeasti ainakin tässä helteessä kukat lakastuvat pois.

      Poista
  3. Kauniita pioneja ja hyvia kakkuhetkiä. Olen visusti pysytellyt erossa kaikenlaisista kännykkäpeleistä - mutta kotimaan reissulla veljeni lapsenlapsi näytti minulle sanapeliä, johon vahingossa sain muutaman oikean sanan. Nyt se sama peli on kännykässä ja että ärsyttää, jos en keksi sanaa nopeasti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen myöskin pelannut sanapeliä, jossa pitää annetuista kirjaimista muodostaa ristikkoon sanoja. Tykkäsin siitä todella paljon, mutta sitten aloin saamaan niin vaikeita sanoja, että en ollut ikinä edes kuullut niitä ja turhautuneena deletoin koko pelin pois kännykästäni.

      Parempi olisi minunkin pysytellä erossa kännykkäpeleistä. Minulla olisi todellakin paljon parempaa käyttöä sille ajalle, jonka ne voivat haukata. Nyt on vaan jotenkin sellainen väsy, että en hirveästi jaksa esim. lukea vaan rentoutuakseni tarvitsen jotain todellakin aivot narikkaan viihdetttä. Silloin kun pelasin keskimmäisen kanssa Pokemon Gota sain paljon enemmän kävelyä kuin ilman sitä, että voihan niistä peleistä olla yllättävääkin hyötyä. Joskus ollaan pelattu kotona tanssimattopeliä pleikalla niin, että hiki valui :D

      Poista
  4. Mikä bloggaamisessa on tällä hetkellä haastavinta vai onko mikään? Entä miten paljon käytät aikaa bloggaamiseen päivässä / viikossa?

    Aurinkoista kesän jatkoa!💛

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korona-aika on tuonut uusia haasteita bloggaamiseen. Elämä on ollut paljon pysähtyneempää koronan aikaan kuin ennen sitä. Olen istunut tässä keittiön pöydän ääressä etätöissä helmikuusta 2020. Sillä on ollut elämääni passivoiva vaikutus monella eri saralla. Niin myös bloggaamisessa. Lisäksi jutunaiheita on ollut tavallista vähemmän, kun istun vaan tässä keittiön pöydän äärellä tavallista passiivisempana.

      Yleinen haaste on vapaa-ajan vähyys.

      En ole ikinä laskenut, että paljonko aikaa käytän blogiin. Varmaan olen käyttänyt niin paljon aikaa, että olisin siinä ajassa tehnyt haaveilemani väitöskirjan :D Ajankäyttö ei kaduta sillä, olen tallentanut elämääni ja ajatuksiani 10 vuoden ajalta ja saanut niin paljon uusia ajatuksia, vertaistukea ja ystäviä bloggaamisen kautta.

      Poista