31. maaliskuuta 2021

Viikonloppu

Lueskelin vanhoja postauksiani ja aikaisemmin kalenterin hallintaani on olennaisesti kuulunut menojen rajoittaminen eli säännöllinen tyhjien viikonloppujen buukkaus kalenteriin. Niin paljon olisi ollut mielenkiintoisia paikkoja, tapahtumia sekä tapaamisia ystävien ja läheisten kanssa, että niiden määrää on pitänyt rajoittaa. Vuoden kotona istumisen jälkeen naurattaa menojen rajoittaminen. Mikä luksusongelma! Nykyisin lähtökohta on, että viikonloppuisin ei ole mitään ohjelmaa. Mahdolliset ohjelmanumerot ovat lähes poikkeuksetta kodinhoidollisia toimenpiteitä.

Viime viikonloppuna lauantai meni lähinnä kiireisestä työviikosta toipuessa. Katselin Netflixista "The sinner"-sarjan kolmatta tuotantokautta ja se oli pettymys ja jätin kauden kesken. Luin vähän kirjaa, mutta sekään ei tempaissut mukaansa. Illalla leivoimme kuopuksen kanssa suklaakääretorttupohjan. Täytimme kääretortun banaanisurvoksella ja kermavaahdolla. 

Sunnuntaina pistäydyin vaarin eli isäni luona kylässä. Vein vaarille pienen pääsiäiskukan jo ennakkoon ja palasen kääretorttua.

Kävimme Hra Kepposen kanssa ulkona kävelyllä. Sain raittiin ilman myrkytyksen ja jouduin ottamaan päikkärit.

Illalla söimme Hra Kepposen tekemät hampurilaiset.

Vähäiset ovat siis viikonloppuaktiviteetit nykyisin. Nyt jos koskaan olisi aikaa aloittaa vaikkapa kuntoilu! Kunpa löytäisin jostain motivaation, kuntopyörän olen jo vaatteiden alta löytänyt :) 

Hra Kepposelle nämä ohjelmattomat viikonloput sopivat aivan mainiosti. Minä kaipaan ystävieni tapaamista, kulttuuria ja matkailua ihan hirveästi, mutta voimavaroihini tämä uusi pysähtynyt life style sopii kivasti. 

Kohtahan on pääsiäinen. Meillä pääsiäissuunnittelun peruskysymys on, että mitä syödään pääsiäisenä :) Toivottelen teille jo etukäteen rentouttavaa ja aurinkoista pääsiäistä!

14 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyllä jotenkin tutulta :) Ainoa asia, minkä nykyään voi viikonloppuja varten suunnitella valmiiksi etukäteen, on ruoka tai se siivoisiko vaiko eikö. Ennen koronaa suurin piirtein kaikki arki-illat ja viikonloput menivät paljon harrastavan lapsen kuskaukseen, kaukalon/kentän laidalla, pelireissuihin jne. Nyt kalenteri on työpäiviä lukuunottamatta käytännössä aivan tyhjä, mikä tuntuu tosi oudolta. Elämästä puuttuu aika iso palanen, toki siihen on tilalle tullut ainakin kotoilu, eikä sekään huono asia ole. Vaikka työni on "älyllistä", aloitin tässä lisääntyneessä vapaa-ajassa avoimessa yliopistossa pari kurssia, mitkä eivät liity lainkaan työhöni tai aiempiin koulutuksiini - ihan mielenkiintoista ajankäyttöä vaihteeksi.

    Rentouttavaa & maukasta pääsiäisen aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harrastusten jättämä aukko on varmasti aikamoinen. Toivottavasti poika on saanut ajan kulumaan.

      Ihan mahtavaa vapaa-ajan käyttöä sinulta tuo opiskelu. Se on sellaista, jota haluaisin itsekin tehdä, mutta en ole löytänyt siihen en aikaa enkä voimavaroja. Mutta ehkä senkin aika tulee vielä :)

      Poista
  2. Hihii, se on vaarallista toi raitis ilma. ;-D Parempi vaan kykkiä neljän seinän sisällä ja juoda esim. viiniä, niin ei tule myrkytyksiä. :-D

    Mukavaa pääsiäisen aikaa perheellenne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virheliikehän se oli lähteä ulkoilemaan :D :D :D

      Rentoa pääsiäistä!

      Poista
  3. Hyvältä kuullosta tuo hitaampi elämä, samaa "pause" tilaa täällä. Pääsiäinen on aina ollut mulle ja perheelle ruoka - ja yhdessäolon juhla. No eipä se sitä ole tänä vuonna(kaan). Huomenna kauppaan, toivottavasti siellä on vielä jäljellä jotain ostettavaa, helpomman kautta aion mennä. Valoisaa pääsäistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun isäni on saanut jo kaksi Pfizerin piikkiä ja itse selvisin yhdestä Astra Zenecasta, joten olen uskaltanut tavata isääni. On vähän siinä ja siinä, että uskaltaisimmeko syödä yhdessä. Muu perhe on istunut kotona, mutta kuopus on ollut lähiopetuksessa ja kyllähän se on ollut 1-2 karanteenia kuussa alakoulussakin.

      Rentoa pääsiäistä!

      Poista
  4. Hyvää pääsiäistä Rva Kepponen! Ja koko Keppos-perheelle!

    Niin maailma muuttuu. Toden totta, on aika etuoikeutettu ongelma, kun pitää tyhjentää viikonloppuja menoista, että voi vähän huokaista. No, ehkä me nyt huokaistaan niin perinpohjaisesti, että jaksamme taas muutaman vuoden vähän vauhdikkaammin :)

    Kääretorttua en ole leiponut vuosi kausiin. Näitä kuvia katsellessa alkaa nyt vahvistua olo, että lienee kääretortun aika. Pitää leivoskella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan tässä käydä niinkin, että väljempi kalenteri jääkin pysyväksi ja kaverit tavataan ulkoilun lomassa :) ja lomamatkaksi riittää reissu Suomenlinnaan ;) Minä ainakin odotan, että pääsisin kulttuurin pariin ja matkustamaan.

      Leppoisia vapaapäiviä!

      Poista
  5. Nauratti kovasti tää tyhjien viikonloppujen varaaminen. Todellinen luksusongelma. Koronan jälkeen on lupa olla tyhjäämättä kalenteria sanoisin.
    Herra K viihtyy siis kotona. Saanko kysyä mitä hän tekee kotosalla ollessaan? Tää tyhmä kysymys kertoo et oon vieraantunu miehistä ja oon utelias niiden puuhista. Mä elän luulossa et miehet on joko telkan edessä koko ajan tai sit ne on esim golffareita. Kaipaan tietoa muusta 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaan mieltä, että koronan jälkeen on lupa olla tyhjentämättä kalenteria. Tosin vuoden kun on istunut kotona, niin voi olla ettei enää kykene eikä innostu samaan vauhtiin kuin ennen koronaa :)

      Hra K osallistuu kodin pyörittämiseen, joten vapaa-aikaa ei ole ruhtinaallisesti. Hra Kepponen tekee vapaallaan usein töitä. Pojat sanookin, että isi on työnarkomaani. Startup yrittäjät joutuvat usein painamaan pitkää päivää, mutta kyseessä ei kuitenkaan ole työnarkomania -tiedän koska työskentelen itse parin työnarkkiksen kanssa. Muuttunut työkuvio katkaisi Hra Kepposen lempiharrastuksen eli taekwondon. Hänellä on paljon töihin liittyvää luettavaa, joka usein jää työpäivien jälkeiseen aikaan. Jonkin verran katselemme yhdessä Netflixiä ja jonkin verran Hra K katsoo poikien kanssa animea. Viikonloppuisin Hra K syventyy nettihesariin sekä muutamiin ulkomaisiin nettilehtiin. Keskimmäinen on usein kysymässä, että voisiko isi pelata jotain strategialautapeliä. Jos Hra K:lla olisi enemmän vapaata hän varmasti lukisi ja pelaisi tietokoneella.

      Meillä ei kukaan katso telkasta mitään urheilua. Hra K ei ikinä katso urheilua :) Keskimmäinen on onneksi tajunnut käydä katsomassa urheilunsa kavereillaan. Hra K ei ole nikkaroija eikä autonrassaajakaan.

      Pakollisena harrastuksena olemme Hra K:n kanssa kerranneet yläasteen matematiikan ja fysiikan, Hra K on myös alkanut tutustua ammattikoulun sähköasentajan opintoihin (autellut aikuisopiskelevaa kaveria). Saa nähdä, että aletaanko seuraavaksi kertaamaan myös lukion matematiikkaa ja fysiikkaa :D Tokihan Hra K pääsee jatkuvasti kertaamaan saksan kielioppia.

      En usko, että Hra Kepposesta tulee ikinä golffaria. Minä kävin kerran jollain pikakurssilla huitomassa pallon ohi ja totesin, että ei ole minun lajini.

      Poista
  6. Meillä on tietyt ruokaperinteet. Pääruuat on pääsiäisenä samat vuodesta toiseen. Sellaiset joita ei juuri muuten tehdä. Lisukkeet ja jälkkärit vaihtuvat. Yleensä valion sivuilta löytyy raikkaita kakkuja.
    Oletko tehnyt Olivian kanaa. Meillä se on yksi pääsiäisruoka, tosin sitä tehdään muutoinkin. Helppo, hyvä ja nopea. Lämmitettynäkin maistuu, eli teen aina ison satsin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä pääsiäisenä ruuat vaihtuvat, mutta lampaanfilettä syödään yleensä aina. Lampaanfilettä meillä syödään kyllä harvakseltaan muutenkin, etenkin jos on hyvässä tarjouksessa. Meille ei ole muodostunut sellaisia perinneruokia, joita syötäisiin vain pääsiäisenä.

      Olivian kanaa en ole maistanut. Olen useammankin kerran lukenut ohjeen lävitse sekä kehuvat kommentit. En ole halunnut kokeilla sitä arkiruuaksi, kun olen arkiruuasta yrittänyt vähentää kermaa ja vastaavia tuotteita. Voisin kokeilla Olivian kanaa vaikka vapuksi.

      Poista
  7. Nyt on todellakin pysähtynyt lifestyle. Tänään juuri myhäiltiin, kuinka ruokakauppareissusta on tullut 'elämys' ja sekin on varsin lyhyt ja nopea. Kun tästä elämä muuttuu aioin kyllä suunnata rahaa elämyksiin. Niitä on ollut viime kuukausina aivan minimaalisesti. Museokorttikin aivan pölyttyy käyttämättömänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla minullakin kukkaronnöyrit hyvin löyhällä sitten joskus, kun on mahdollista taas nähdä ja kokea. Teatteriin tekisi ensimmäiseksi mieli ja erilaisiin uimapaikkoihin :)

      Minä kävin eilen Torniossa Aineen taidemuseossa. Tykkäsin! Lapin läänissä museot ovat saaneet olla aika hyvin auki. Siellä ei ollut ketään muita kuin minä, ystäväni ja ystäväni äiti ja maskit päällä kuljimme koko näyttelyn lävitse.

      Poista