19. maaliskuuta 2021

Ihana aurinko ja seura

Nyt on kuulkaa elämässä vaihtelua! Koronan ja pitkän räkätaudin vuoksi en pystynyt tapaamaan isääni viikkoihin. Tällä viikolla tilanne on korjattu. Ensin kävimme Viherpajassa ja loppuviikosta lähdimme mökille. Vaari on kahdesti rokotettu ja minä ja pojat olemme olleet vain kotona, joten pääsimme mökkeilemään kolmen hengen porukalla. Mukaamme lähti keskimmäinen.

Mökillä meitä on hellinyt upeista upein lopputalven aurinko. Olemme käyneet seisoskelemassa pihalla auringossa ja olen istunut laiturilla auringossa. Aurinko paistaa jo niin lämpimästi, että sen todellakin tuntee. Ei varmasti tarvitse paistaa montaa päivä näin kirkkaasti, niin lumi ja jää ovat kohta muisto vain.

Paikallisten perässä uskaltauduimme keskimmäisen kanssa vielä jäälle - tosin vain pienen matkaa rantoja seuraillen. En tiedä, mikä siinä on, mutta jäällä liikkuminen on vaan niin kivaa. Nämä ovat varmasti viimeisiä hetkiä kävellä jäällä Etelä-Suomessa.

 

Auringon ja seuran lisäksi olemme nauttineet hyvästä ruuasta. Keskimmäisen kanssa juttelimme, että vaari voisi tehdä mökillä ruokaa meille. Keskimmäinen tuumasi, että kehtaammeko pyytää kohta 84-vuotiasta kokkaamaan meille. Totesin pojalle, että syötkö mieluummin vaarin vai minun kokkauksia ja keskimmäinen sanoi, että pyydetään sittenkin vaaria Vaari paistoi meille ison kasan pieniä muikkuja ja ne olivat niin herkullisia! Vaari oli paistanut valmiiksi suolalavan ja valmisti sille ruskean kastikkeen. Sen lähemmäksi läskisoosia ei kai enää pääse. Se maistui sekä minulle että keskimmäiselle. Vaarilla oli mukana myös mustikkapiirakka ja pannukakku. Lellimme teiniä antamalla hänelle yli puolet mustikkapiirakasta ja melkein kokonaisen tölkin vaniljakastiketta.

En ole ennen tätä talvea talvimökkeillyt lainkaan. Toki olemme käyneet mökillä silloin, kun appivanhemmat asuivat siellä vakituiseen. Tänä talvena minusta on tullut talvimökkeilijäkin. Monta kivaa hetkeä olen viettänyt mökillä oman perheen ja Ilonan kanssa. Ensi talveksi hankin ainakin jääsahan ja tuon vaarin kairan mökille avannon tekoa varten.

Aivan ihanaa on myös pidentynyt päivä. Vielä työpäivän jälkeenkin ehtii ulkoilemaan ja näkemään auringon. Kohta säntään ulos nauttimaan perjantain viimeisistä aurigonsäteistä. 

Kivaa viikonloppua!
 

8 kommenttia:

 1. No, nyt on mahtavan mukavia kuulumisia! Minä tykkään mökkeilystä <3 Mökillä on ihan oma fiiliksensä. Päivän pitenemisestä tulee iloinen ja pirteä olo. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeistään korona on koulinut minusta ympärivuotisen mökki-ihmisen :) Selvästi on kevät tulossa, kun valoa riittää niin pitkälle iltaan.

   Kivaa sunnuntaita!

   Poista
 2. Kivaa viikonloppua myös sinulle - nyt rupesi tekemään mieli paistettuja muikkuja :) Auringonpaistetta sinne Suomeen !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muikut ovat niin hyviä! Olen vaan niin laiska paistamaan niitä ja vaarin paistamat ovat aina parempia. Eläköön eläkeläistyövoima ;)

   Poista
 3. Talvimökkeily kuulostaa ihanan eksoottiselta. :-) Aurinkoisia kevätpäiviä Kepposen perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korona ja ystäväni Ilona ovat koulineet minusta ympärivuotisen mökkeilijän ja uimarin :) Näinä aikoina on ilo revittävä irti mistä saa :D

   Poista
 4. Teillä on ollut kyllä kissanpäivät! Voi mitä herkkuja. On siellä kyllä upeat maisematkin.

  Tuosta vaniljakastikkeesta tulee mieleeni suomalainen herkku: valmis kinuskikastike. Se Valion. Jos sellaisen erehdyin jääkaappiin ostamaan, niin kävin sen litkimässä aika nopeasti, ruokalusikallinen kerrallaan. Täältä en ole löytänyt yhtä hyvää kinuskikastiketta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kiva etäilyjakso mökillä. Oli ihanaa viettää aikaa isäni kanssa ja keskimmäisen kanssa meillä oli oikein sellaista äiti-poikalaatuaikaa.

   Meillä pojat ovat syöneet sitä sellaista tuubissa olevaa kinuskikastiketta suoraan tuubista herkkuna. Näppärin keksi vielä ripotella strösseliä päälle :D Pakko tunnustaa, että tein sitten samaa itsekin ;)

   Kivaa sunnuntaita!

   Poista