1. joulukuuta 2020

Aikuisen naisen suklaakalenteri

Kiitos komennteista edelliseen postaukseen, palaan niihin ajan kanssa, mutta nyt hetkeksi jouluisempaa juttua.

Piristykseksi joulukuuhun ja paikkaamaan puuttuvia joulujuttuja sovimme ystäväni Ilonan kanssa karkkikalenteri vaihtarit. Aloin tohkeissani kokoamaan kalenteria Ilonalle Clas Ohlssonista ostamiini pusseihin. Ilona tykkään pähkinöistä ja muistakin terveellisistä herkuista, joten kalenterista löytyy muutakin kuin sulkaata. Sujautin mukaan muutaman kortinkin.

Joulukuu alkaa runolla ja hieman eksoottisimilla karkeilla: japanilaisilla Pocky tikuilla, joiden makuna on matcha green tea.

Mitä jouluna toivoisin,
pukin pajasta pyytäisin?
Pyytäisinkö paitasen,
auton, nuken, hevosen?
Pyydän ilon, onnen aikaa
ja sulle suurta joulun taikaa! 

Tälläisiä herkkuja sujahti Ilonan joulukalenteriin
 
Mikä karkki sopisi paremmin itsenäisyyspäivään kuin Vihreä kuulu patukka?
 
Koitin ajastaa kalenterin siten, että maanantaiksi ei osu terveyspäivä :D

Kalenterin kokoaminen sujui nopeasti ja mukavasti hyvän aikaa. Kunnes tajusin, että olen saanut Clas Ohlssonista viallisen tuotteen. Minun pakkauksessani oli tarroja 24 saakka, mutta lahjapusseja oli vain 22 kpl. Kyllä pistää pienetkin asiat vihaksi, kuten puuttuvat kaksi lahjapussia :)

Kääräisin luukun 23 herkut kauniiseen lautasliinaan ja luukkuun 24 sujautin joulukortin ja vain yhden konvehdin.

 

Karkkeja Ilonan kalenteriin

Kalenterissa on myös Ilonalle syntymäpäiväkortti

Kalenterissa on myös joulukortti Ilonalle ja perheelle

Kahden lahjapussin puuttuminen pakkauksesta sai minut jotenkin sähläysmoodiin. Lähdin ajelemaan kaupungin toiselle laidalle Ilonan luokse ja olin puolessa välissä matkaa, kun puhelimeni soi. Hra Kepponen kertoi, että pakkaamiani lahjapusseja jäi kolme meille kotiin. Voihan plääh! Kotiin jäi tietenkin pussit 1-3. En kuitenkaan lähtenyt enää hakemaan pusseja kotoani, koska Ilonalla minua odotti koko perhe ruokailemaan kanssaan. Jopas meni sähläämiseksi koko kalenterihomma ja kolme pussia odottaa vielä jälkitoimitusta.

Ilonalla minua odotti herkullinen ragletteateria. Oli lihaa, sieniä, parsakaalia, perunoita ja järkyttävä määrä raglettejuustoa. Juustofondue on minulle tuttu, mutta ragelettea en ole syönyt aikaisemmin.

Ooh, mitkä herkut!

Ilona oli käyttänyt aivan samanlaista Clas Ohlssonin lahjapussisettiä kuin minä. Niinpä sain samanlaiset pussit vaihdossa kuin itse annoin. Ilonan paketissa pusseja oli ollut tarvittavat 24kpl eikä yhtään unohtunut pois :D

Ilta loppui hienosti sellokonserttiin. Minähän olen leikkimielisesti haaveillut, että opettelen soittamaan selloa, koska se on minusta upein soitin. Ilonan kaksoset soittavat selloa ja olivat harjoitelleet minua varten pari joululaulua. Näin korona-aikaan olen leuhkinut että minulla oli iltaohjelmana show and dinner.

Tänään avasin ensimmäisen Ilonalta saamani kalenterin pussin ja herkuttelin suklaakonvehdeilla. Pojista on aivan epäreilua, että äidillä on joulukalenteri. Kuopus on vinkunut, että hän on vasta 12v ja hän haluaa jouluisen puuhakalenterin. Koska äiti on vähän väsynyt, ei puuhakalenteria heru, mutta lupasin, että muutaman kaikkein parhaimman jutun puuhakalenterista voimme toteuttaa yhdessä. Onhan se niin suloista, että vieläkin puuhakalenterilla olisi kysyntää.

Selloduetto
 
Kivaa viikkoa ja joulukuuta koronarajoituksista huolimatta!

9 kommenttia:

  1. Eksyin sattumalta tänne blogiisi ja jäin lukemaan useampia kirjoituksia. Ihana tämä kalenteri :) Mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun kommentoit ja tervetuloa uudestaankin :)
      Kivaa joulun odotusta sinulle ja läheisillesi!

      Poista
  2. Ihana idea tuo joulukalenterivaihtis! Varmasti saatte molemmat roppakaupalle jouluiloa, yllätyksiä ja hyvää mieltä korona-arkeen! Ja hei toi Fazer vihreäkuulapatukka on ihan best. Muutama (kilo) jo mennyt :D

    Jouluiloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulukalenterivaihtis oli kiva idea, vaikka kotona onkin noussut varsinainen valitus, kun minä tyytyväisenä myhäillen heti aamusta rapistelen pussini auki.

      Minäkin sain kalenteristani vihreäkuulapatukan ja se oli todella hyvää! Viime jouluna en innostunut niistä konvehdeista, mutta patukat ovat herkkua!

      Kivaa alkanutta joulukuuta!

      Poista
  3. Aivan ihana ja persoonallinen joulukalenteri. <3

    Mä ajattelin, että en tänä vuonna osta suklaakalenteria, ettei mene tolkuttomia määriä suklaata. (Viime vuonna ostin sellaisen Kinder-kalenterin, josta tuli pari munaakin.) Ostin sitten teekalenterin, mutta näköjään unohdin sellaisen pienen yksityiskohdan, että en juo teetä. Vielä yhtään luukkua ei ole avattu. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, minä olen myöskin katsonut teekalentereita ja miettinyt, että onpas kiva idea. Mutta olen jättänyt ostamatta, koska yhdellä teekalenterilla meidän koko perhe pärjäilee vähintään vuoden :D Teetä kuluu lähinnä flunssaisena ja kurkkukipuisena. Kumma juttu, että karkkikalenterin kanssa ei ole samanlaista säilyvyysongelmaa.

      Poista
    2. Tänään repäisin ja aukaisin kaikki neljä luukkua kerralla ja joinkin ensimmäisen päivän teen, kun oli glögi"teetä". Ihan jees, vaikka enempi muistutti jotain marjamehua. Olen yllättänyt itseni jo monta kertaa katsomasta kalenteria kaihoten ja ajetellen, että oispa tossa suklaata. No ensi vuonna taas sitten pikkuisen viisaampana. :-D

      Poista
  4. Kyllä sua on hemmoteltu. Sellokonsertti kelpaisi. Ikävä kyllä meidän kaksoset eivät soita (kun ei laitettu oppitunneille, oma vika).

    Sattuuhan sitä. Sählätty joulukalenteri on ikimuistoinen. Kuten ne kaksosten joulukalenterit, jotka pikkuveikka tyhjensi sillä aikaa kun toiset olivat koulussa. Niistä on puhuttu vuodesta toiseen.

    Hyvää itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellokonsertti oli hieno, pisteet siitä reippaille pikkusellisteille. Meillä esikoinen on soittanut jonkin verran kitaraa ja nyt kitara siirtyi kuopukselle, joka toivottavasti pääsee joskus soittotunneille saakka.

      Meidän ikimuistoisin joulukalenteri oli kuopuksen Star Wars kalenteri. Lapsi halusi avata kaikki luukut kerralla, mutta ei saanut itse luukkuja auki. Hän kiristi isoveljensä avaamaan luukut, uhkasi hajottaa isoveljen Jabban palatsi legorakennuksen :D :D :D

      Poista