25. helmikuuta 2020

Tylsä, mutta halpa, hiihtoloma

Meillä on miehen kanssa ollut harvoin lomaa ainakaan koko viikkoa koululaisten hiihtolomaviikolla. Miehellä olisi ollut tänä vuonna mahdollisuus useamman päivän vapaaseen ja minullakin päivään tai pariin. Jätimme tänä vuonna kaikki hiihtolomasuunnitelmat viime tinkaan - ja hyvä niin.

Koko hiihtolomaviikko meni sairastupameiningissä. Esikoinen sairasteli jo hiihtolomaa edeltävällä viikolla, samoin keskimmäinen, jolla meni varmaan viikon verran sairasteluun kaikkiaan. Kuopus alkoi sairastelemaan myöhemmin hiihtolomaviikolla ja viimeinen potilas olin minä. Nenä valui kuin Niagara ja sänky piti vuorata pyyhkeellä, talouspaperilla ja nenäliinoilla.

Ensimmäisenä sairastunut ja parantunut esikoinen kävi kotibileissä hiihtolomalla. Meidän luvallisten kotibileiden jälkeen on ollut parit muutkin luvalliset kotibileet. Olen siitä tyytyväinen, että nuorisolla on mahdollista hengata keskenään ja siitä, että toistaiseksi kaikki bileet ovat menneet asiallisesti. Loppuviikosta keskimmäinen oli pelaamassa pari kertaa pingistä. Kuopus ei poistunut kertaakaan kotoamme yli viikkoon. Se oli harmillista, koska kuopuksella oli suunnitelmissa yökyläily vaarin luona.

Sunnuntaina päätimme päättyvän loman kunniaksi syödä ulkona. Keskimmäinen on jo pidempään halunnut käydä kokeilemassa siipiravintolaa. Kohteeksemme valikoitui Siipiweikot. Esikoinen ja kuopus päättivät boikotoida ravintolavalintaa ja lupasimme tuoda heille ruokaa tullessamme Mäkkäristä.

Siipiweikot jatkoivat epäonnistuneen hiihtoloman teemaa. Valitsimme siiville kastikkeeksi toiseksi miedoimman kastikkeen. Sekin oli meistä aika voimakasta. Kastikkeen tulisuus ei varsinaisesti haitannut meitä vaan haittana oli kastikkeen etikkaisuus. Siipien mukavan rapea paistopinta imaisi itseensä nopeasti kastiketta, joten koko satsi siipiä oli pilalla. Kastiketta on astiassa niin runsaasti, että siivet suorastaan uivat kastikkeessa. En muista milloin meillä olisi viimeksi jäänyt annos melkein kokonaan syömättä, mutta nyt kävi niin siipien kanssa. Jos kastike olisi ollut erillään, niin sitten annos olisi voinut hyvinkin maistua. Harmi ettemme tajunneet pyytää kastiketta erikseen. Ristikkoperunoista ja aurajuustodipistä tykkäsimme. Ristikkoperuna on hyvin muotoiltu dipin kauhomiseen.

Siipiweikkojen ruokaa

Tunsin itseni vanhaksi kääkäksi siipiravintolassa. Melkein kaikki muut asiakkaat olivat nuoria miehiä parinkympin kieppeillä. Osa heistä tilasi siivet extrahottina. Tosin voihan se olla, että extrahot peittää etikan. 

Oletko käynyt siipiravintolassa? Mitäs tykkäsit?

Jos nyt jotain positiivista pitää poikien lomaviikosta todeta, niin halvin hiihtolomaviikko ikinä. Normimenojen lisäksi koko viikosta selvisimme reilulla satasella. Mielelläni olisin pojille suonut enemmän huvitusta, mutta lepo ja rentoilu tuli tarpeeseen. Tämän viikon maanantaina ja tiistaina olen joutunut herättelemään pitkään ja hartaasti päiväunilta kotiin tullessani. Meillä ei ihan vieläkään ole priimakuntoista sakkia.

Päiväunilainen minun sängyssäni

Toistaiseksi olen onnitunut välttämään aika hyvin tunnetta, että olisin vanha. Nyt se on iskenyt vasten kasvoja. Palkkaamme töihin kesäharjoittelijoita ja kandidaatti, jolle tein juuri työtarjouksen on syntynyt samana vuonna kuin minä olen tullut firmaan töihin. Sen lisäksi että tunnen itseni vanhaksi, tunnen hieman jämähtäneeksi, koska olen ollut 24 vuotta saman työnantajan palveluksessa. Suunnitelmanani oli että viiden vuoden päästä vaihdan viimeistään. Pikkasen on mennyt pitkäksi :D

22 kommenttia:

  1. On ollut hankala tauti perheessänne kiertämässä. Täälläkin kiertää samanlainen tai sama tauti, jonka sairastamiseen menee viikon päivät. Onneksi olette parantuneet/paranemaan päin. Semmoista se tahtoo olla, että sama tauti kiertää koko perheen.
    Älä harmittele, ettei ollut lomalla aktiviteetteja. Ei niitä kaipaa, kun sairastaa. Ja parempi sairastaa rauhallisesti lepäillen, ettei tauti uusi tahi pahene. Aktiviteettia sitten vaikka viikonloppuina. Ja kohtahan on pääsiäinen.
    Ei ole minulle tuttu siipiravintola. Pistetään "korvan taakse", kun joskus olisi kiva käydä. Pistetään muistiin myös tuo vinkki, että kastike erikseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä viruksia on riittänyt viime aikoina melkein joka lomaksi :( Nyt ollaan muutaman kilometrin päässä tuosta Helsingin 130 coronavirusaltistuksen takia karanteenissa olevista ja kohtahan tässä joutuu harkitsemaan muonavarastojen täydennystä kaiken varalta.

      Lepo lomalla teki kyllä ihan hyvää kaikille.

      Poista
  2. Kurjuus tuo sairastelu, mutta ehkä lepo ja nukkuminen teki toisaalta hyvääkin.

    Mä syön nykyisin aika vähän broiskua, joten siipiveikot jää multa väliin. Taitaa olla enemmän mun poikien juttu, jotka voisivat syödä kanaaa joka päivä :D.

    Ei me olla vanhoja, mutta tietyssä seurassa saatan tuntea itseni ...kypsäksi :D


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sairastelua on riittänyt melkein joka lomalle. Seuraava lomailuyritys on vielä tässä kuussa, toivottavasti sitten olemme terveenä.

      Meillä pojat tykkäävät siivistä, laitetaan välillä niitä kotonakin. Se on niin helppoa, kun ei tarvitse muuta kuin laittaa siipiä, ranskalaisia ja juureksia uuniin :)

      Mulla on reilu vuosi aikaa ennenkuin 50v tulee täyteen. En tunne oloani juurikaan 3-kymppistä vanhemmaksi, mutta kummasti peilistä katsoo takaisin väsynyt ja turpea keski-ikäinen :( Tarttis varmaan yrittää jotain tälle habitukselle.

      Poista
  3. komppaan Tarua; emme ole vanhoja, mutta jotenkin työelämään on ujuttautunut mukaan jotain ihme TET-harjoittelijoita, joille ei edes parta kasva.


    Toivottavasti tokeennutte sairasteluista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on pitkään pyöritty tädit ja sedät keskenään ympyrää ja sitten ollaan ihan hirveän hämmentyneitä, kun jostain putkahtaa kaveriksi ihan junioriosastoa. Vahingossa voisi tytötellä tai pojitella, kun toiset ovat niin nuoria, että termit mies ja nainen tuntuvat liian "vanhoilta" ;)

      Poista
  4. Voi harmi että siellä on jouduttu sairastelemaan, nyt on kyllä paljon tautia liikkeellä! Siipiweikot ei olekkaan ennestään tuttu. Välillä sitä tosiaan joutuu ihan pysähtymään ja vähän miettimään että mihin kummaan tämmä aika sujahtaa:) Mukavaa päivää❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siinä ajankulu ihmetyttää, kun kesätyöntekijä kysyy, että olenko minä ollut kauan firmassa töissä ja vastaan, että olen ollut aika kauan, nimittäin sinun syntymästäsi saakka :D :D :D Jotenkinhan tämä ajan kuluminen tuntuu vain kiihtyvän, vaikka soisin ajan kuluvan hitaammin.

      Kivaa viikkoa!

      Poista
  5. Nuorison kotibileet kuulostavat kyllä niin hermostuttavalta ajatukselta, että minä varmaan söisin jotain näkymättömyyspulveria, jotta pääsisin paikan päälle tarkkailemaan tilannetta. :-) Mutta ihana kuulla, että teidän bilemeininki on ollut järkevää.

    Siipiweikoista ei ole kokemusta, kun en tykkää siivistä. Niissä kun ei ole mun mielestä mitään syötävää... Harmillista, että ravintolakäyntinne oli pettymys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuorison kotibileet ovat todella kuumottava juttu. Se on käynyt selväksi, että niitä yritetään pitää luvatta, jos ei lupaa heru. Omalta kannaltani on hirveän hankalaa, jos pitää aina järjestää elämä niin, että teinillä ei ole mahdollisuuksia salabileisiin. Paljon helpommalla pääsee, kun antaa pitää bileet luvan kanssa. Silloin bileillä on tietty alkamis- ja loppumisaika ja kaikki tietää, että vanhemmat tulee tiettyyn kellonaikaan kotiin. Ja jos jokin menisi pieleen, niin olisimme itse nopeasti paikalla.

      Me olemme vähän kuin kärpäsenä katossa, koska taloudessa on pari nettikameraa, josta voi seurata menoa livenä. Teinit tietävät asiasta.

      En minäkään ole mikään suuri siipien ystävä, mutta meillä niitä syödään kotonakin. Pojat tykkäävät ja valmistaminen on niin helppoa :)

      Poista
  6. Oi kurjaa, kun on teillä mennyt loma sairastellessa. Onneksi kivoja hetkiä mahtui lomaviikkoon kuitenkin, vaikka ravintolakäynti ei sujunutkaan. Ei ole kyllä tuttu ravintola minulle, lapsi kun ei meillä siipiä syö :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulihan lepäiltyä ja otettua rennosti. Eikä ketään haitannut se, ettei lomalle ollut oikein mitään ohjelmaa. Jos nyt tästä sitten uusin voimin kohti kevättä ja seuraavaa pientä lomailuyritystä :)

      Kivaa viikkoa!

      Poista
  7. En ole siipien perään. Amerikkalainen asiakas halusi syödä siipiä Helsingissä joka ilta. Asiakaspalautteessa ainoa huono oli se siipien pienuus Suomessa. Täytyy mainita, että en ole siipibisneksessä. :)
    Toivottavasti taudit jättävät teidät nyt rauhaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tuli mieleen, että olen kerran Japanissa syönyt siipiä ja ne olivat kyllä aivan eri kokoluokkaa. Aloin miettimään, että olivatkohan ne kanansiipiä lainkaan. Luonollisesti Amerikassa on kaikki suurempaa - myös siivet ;) Jouduitko sinäkin syömään siipiä joka ilta?

      Kivaa uutta viikkoa!

      Poista
  8. Voi miten kurja juttu, että teidän loma meni jo toistamiseen sairasteluun. Flunssaa tuntuu nyt olevan liikeellä vähän kaikkialla. Kiva, että sentään bileet ovat olleet ilostuttamassa nuorisoa lomaviikolla. En ole itse koskaan käynyt Siipiveikoissa mutta ikävää jos ruoka on liian etikkaista koska eihän se silloin voi olla hyvää.
    Höpsistä et sinä mikään vanha ole - ja ikähän on vain numero :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Flunssaa on tuntunut olevan yhdellä sun toisella. Moni niiskuttaa. Keskimmäisen pojat melkein kaikki kaveritkin olivat hiihtolomaviikolla sairaana.

      Tavallaan en tunne itseäni lainkaan vanhaksi, mutta sitten välillä ikä iskee pahasti päin naamaa. Niinkuin tässä tapauksessa, kun kesätyöhön pyrkivä kysyy, että olenko ollut kauankin kyseisessä firmassa ja töissä ja joudun vastaamaan, että kyllä olen, olen ollut siellä saman verran aikaa töissä kuin toinen on ollut elossa :D :D :D

      Naamasta ja yleisolemuksesta alkaa näkyä, että kilometrejä on takana. Pitäisi ehkä yrittää tehdä jotain. Tai sitten ei ;)

      Poista
  9. Ei tätä teidän tuuria ja siis sama täällä. Tytär oli influenssassa koko viikon ja peruuntui mm. Tampereelle veljen meno. Heh meidän sängyssä on aivan samat lakanat. <3 Ihana pieni unelias siellä. Meidän sänkyyn näitä meidän tyttöjä ei enää kainaloiseksi saa, ei edes kipeänä.

    Siipiveikot on vieras paikka, mutta tytöt tykkäisi taatusti.

    Huoahh kyllä tuntuu, että kaikki näyttää ihan lapsilta, ihan hullua. Ymmärrän tunteen.

    Mukavaa maaliskuun alkua Rva Kepponen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tyttäresi on jo parantunut. Viimeksi, kun perheeseemme rantautui todennäköisimmin influessa, niin minä olin 3 viikkoa sairaana ja keskimmäinen vielä pidempään ja päätyi Lastenklinikalle ärhäkän keuhkokuumeen vuoksi. Hra Kepponen selvisi reilun viikon potemisella.

      Ei meilläkään meinaa saada ketään enää kainaloon, mutta vieruskaveriksi sentään saa :)

      Poista
  10. Lepo ja oleilu on joskus paikallaan. Mietin joskus, ettei se ihan muuten aina toteudu kuin sairastaessa. Siipiweikot on herkullinen jo kuvaa katsoessa. Juuri tuollaisen annoksen ottaisi koska vaan...

    Pysykää terveinä! Hyvää kevätkuukautta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se taitaa olla vähän niin, että jos lepo on riittämätön ja stressi liian korkea, niin kroppa päättää ottaa levon sitten sairastelun muodossa. Ja samalla yksi sairastettu flunssa laskee vastuskykyä ja seuraava iskee helpommin :( Mutta kevättä ja vähemmän pöpöisiä aikoja kohti toivottavasti mennään.

      Kivaa maaaliskuuta Titta!

      Poista
  11. Mukava lukea kuulumisiasi, vaikkakin ikävää lukea sairastamisesta ��
    Mä syön siipiä usein, kun kerran Tampereella asun. Mulle se oikea siipiravintola on Hook ja oikea kastike buffalo, koska en itsekään tykkää tuosta etikan mausta. Jos vielä kokeilette siipiä niin suosittelen tuota kastiketta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tamperehan on Suomen siipipääkaupunki :) Mieheni on syönyt Tampereella siipiä ja silloin ei ollut niin etikkaista kuin Siipiweikoissa. Voi olla, että meille jää tuo ainoaksi siipiravintolakerraksi, mutta jos toinen kerta tuleem niin sitten kokeilemme ehdottomasti Hookia ja buffaloa.

      Poista