15. helmikuuta 2020

Dubain nähtävyydet

Dubain lomapäivinä tarkoituksena oli sään salliessa löhöillä muutama tunti altaalla ja sitten pyöriä laiskanpulskeasti kaupungilla iltapäivästä iltaan. Alunperin ohjelmaan oli tarkoituksena mahduttaa vähintään yksi vähän hienompi ravintolakokemus, mutta se jäi tällä kertaa väliin. Minulle Dubain ykköseksi nousi Miracle Garden.








Emirates lentoyhtiön kanssa yhteistyössä oli tehty A380. Se oli minusta paras.




Miracle Garden kiilasi ohitse Dubai Fountainin musiikin tahtiin "tanssivien" suihkulähteiden. Sehän on hieno nähtävyys, mutta nykyisin hirvittävän ruuhkainen. Ilmeisesti osaan ihmisistä nuo suihkulähteet tekevät lähtemättömmän vaikutuksen kuin toisiin. Matkan jälkeen olin Suomessa ravintolassa ja viereisessä pöydässä istui minua ehkä kymmenisen vuotta vanhempi nainen. Hän kertoi pöytäseurueelleen, että hänestä suihkulähdeshow oli niin upea, että kyyneleet kohosivat silmiin. Huomasin tuijottavani häntä hölmistyneenä. Taidan olla siinä mielessä hyvin suomalainen, että en pidä tungoksesta ;)

Alla puolitoista minuuttia parhaimmasta näkemästäni suihkulähdeshowsta. Illan näytökset pyörivät 30 minuutin välein ja niitä on useita erilaisia. Videosta paljastuu myös minkä taustametelin yleisö luo.






Jos olisin ollut koko loman Dubaissa, olisin ostanut hiekkadyyniretken. Moni käy Dubaissa Burj Khalifa pilvenpiirtäjässä, mekin kävimme siellä 6 vuotta sitten koko perheen kanssa. Toki nytkin huokutteli lounas tai afternoon tea Burj Khalifassa, mutta hinnat olivat niin korkeat, että se jäi vain houkutukseksi.

Jos aikaa olisi ollut enemmän, niin minua olisi todellakin kiinnostanut Cirque du Soleilin näytös La Perla, jonka esitykseen yhdistyy vesi. Näyttämön keskellä on syvä uima-allas. Esityksen näyttävän pyörivän päivittäin ja vapaapäivinä jopa kahden esityksen tahtia.

Minun top-5 Dubaihin
-Miracle Garden (auki osan vuodesta)
-Dubai Fountain
-The Walk + Jumeirah Beach
-Burj Khalifa
- Hiekkadyyniretki

Näiden lisäksi: Sheikh Zayedin moskeija Abu Dhabissa

Tälläisen kuvamuiston olen julkaissut blogissani 2014 Burj Khalifasta

Kivaa viikonloppua!
Meillä podetaan flunssaa. Plääh!

10 kommenttia:

  1. Jestas mikä puutarha! Ihan huikea! Mun suosikki oli ehkä tuo nalle (kuinka ollakaan), vaikka lentokonekin oli kyllä hieno.

    Meiltäkin jäi Limassa tanssivat suihkulähteet kokematta, kun ei kerta kaikkiaan ehtinyt eikä oikein jaksanutkaan. Jäi vähän harmittamaan, vaikka voihan se olla, että sielläkin olisi ollut hirveä tungos, ja kokemus olisi ollut epämiellyttävä (kun ei olisi saanut väenpaljouden takia kunnon kuvia ;-D).

    Onpas pojat kasvaneet kuudessa vuodessa. Tosin ehkä erikoisempaa olisi, jos he eivät olisi kasvaneet. :-D

    Pikaista tervehtymistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miracle garden on hieno. Se oli myös yllättävän väljä kohde, mitä arvostin :)

      Pojat ovat kasvaneet kuudessa vuodessa ihan älyttömästi. Aika on mennyt ihan hujauksessa, kolmen vuoden päästä vanhin on täysi-ikäinen. En ehkä kestä :D

      Poista
  2. Kylläpä on mahtavia kohteita! Tuo puutarha on suorastaan hengästyttävän upea. Tuollaisia suihkulähdeshowta olen nähnyt vain elokuvissa.
    Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutarha on kyllä hieno, ja samoin tuo suihkulähdeshow. Sellainen kerroksellisuus ja eri aikakaudet puuttuvat Dubaista kokonaan, kaikki on uutta ja kiiltävää. Se on minusta paikan pahin puute. Luonnon nähtävyyksiä on ainoastaan hiekka :D

      Poista
  3. WOW tuota puutarhaa! Siellä on kyllä ollut "taivas rajana" ja mielikuvitus on todella ollut valloillaan. Upeita istutuksia kerrassaan! Puutarhassa on pakko olla
    joku todella tehokas kastelujärjestelmä koska ilma siellä on niin kuuma ja kaikki kukat näyttivät niin tuoreilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miracle garden on hieno paikka. Se ei ole auki koko vuotta vaan ainoastaan paikallisen talvikauden. Taksimatkalla Miracel Gardeniin huomaa kyllä, että koko Dubai on rakennettu ihan vaan hiekan päälle.

      Poista
  4. Oi miten upeita kuvia, niin huiman hienoja näkymiä ja ihania kukkijoita! Dubaista on haaveiltu:) Nähtävää siellä kyllä riittäisi! Toivottavasti flunssa helpottaa pian! Leppoisaa alkavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dubaissa on paljon nähtävää, öljyrahaa on syydetty surutta rakentamiseen. Miinuksena on se, että ferroksellisuus puuttuu lähes kokonaan, kaikki on uutta ja kiiltävää ja vähän saman näköistä. Jos haluaa vierailla pilvenpiirtäjäkaupungissa ja yhdistää siihen aurinkoa, niin Dubai on sopiva kohde.

      Poista
  5. Tulee mieleen Disney ja Liisa ihmemaassa ja pakko sanoa, että olisi satumainen elämys mullekin tuo Miracle Garden.


    Kivaa uutta viikkoa Rva Kepponen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miracle Garden oli hieno paikka. Ei ollut taaskaan kustannuksissa säästelty vaan Dubain tyyliin tehty "laitettaisko vähän kukkia, päällystetään nyt eka yksi iso lentokone niillä kukilla" :D

      Kiitos samoin - kivaa uuttaa viikkoa!

      Poista