30. joulukuuta 2019

Vuosi 2019

Vuosi 2019 on ollut yksi elämäni raskaimmista vuosista. Lähdin vuoteen 2019 erittäin väsyneenä johtuen vuoden edellisen reilun 12kk tapahtumista. Vuoden aikana menetimme yllättäen molemmat isoäidit. Hra Kepposen menetti työpaikkansa sekä 2018 että 2019. Minulla on ollut töissä on ajoittain stressaavaa. Teinin kanssa olemme vääntäneet urakalla kouluarvosanoihin panostamisesta eikä väännölle näy loppua vielä. Syksyinen sairasteluputki oli aikamoinen. 2019 vuosi on ollut raskasta eteenpäin puskemista, isoja menetyksiä ja onneksi siihen on mahtunut myös paljon yksittäisiä ilonhetkiä.

Tammikuu
Tammikuun kivat jutut olivat Lux Helsinki ja lumi. Valotapahtuma Lux on mahtava tammikuun piriste. Ainakin minulla tammikuu on yleensä vähän tylsä kuukausi. Päivät ovat vielä lyhyet ja säät Helsingissä hyvin vaihtelevat. Vuosi 2019 alkoi ihanalla lumikuorrutteella ja hetken aikaa talviulkoilu tuntui mahtavalta. Kolmas kuukauden kiva juttu oli illallinen georgialaisessa ravintolassa työkaverini Sirpan kanssa. Samalla muistelimme syksyllä 2018 tekemäämme Georgian matkaa.

Ylärivi: Kallvikin uimaranta dronella kuvattuna, Helsinki
Keskirivi vasemmalta: Työnantajan kurssikeskuksen luontoa, äidin luona hoivakodissa, Kallvik
Alarivi vasemmalta: georgialaista ruokaa, Lux Helsinki 2 kuvaa

Helmikuu
Helmikuun kohokohta oli minihiihtolomanen Tampereella. Lomailimme Tampereella siksi, että appeni oli omalla lomallaan ja jaoimme apen loman aikana anopilla vierailuvuorot tädin kanssa. Loma oli aluksi tosi kiva. Kävimme Amurin Helmessä aamupalalla, Sappeella laskettelemassa, Vapriikissa katsomassa Dracula-näyttelyä ja kävin ystäväni Leenan kanssa brunssilla. Loma loppui karmeasti. Anopin kunto oli jo edellisenä viikkona heikentynyt ja hoitokodissa epäiltiin ettei vaan olisi flunssaa tai joku tulehdus tuloillaan. Lomamme lopuksi mummin kunto suorastaan romahti ja viimeistä kertaa hän pystyi puhumaan Hra Kepposelle. Viikon päästä tuosta anoppi menehtyi. Siitä olen onnellinen, että pojat ja Hra Kepponen ehtivät vielä tavata mummin. Minä en uskaltanut mennä tapaamaan mummia lainkaan, koska oli silloinkin räkäinen ja yskäinen. Tammikuussa sain heti jouluisesta keuhkoputken tulehduksesta toivuttuani toimistolta flunssan ja helmikuussa siis sairastin seuraavan flunssan.

Ylärivi vasemmalta: Leenan kanssa brunssilla, Kiinalainen uudenvuodenjuhla Helsingissä, Sappeella laskettelemassa
Keskirivi vasemmalta: Brunssilla Leenan kanssa, Vapriikin draculanäyttely, ulkoilemassa Vanhankaupunginlahdella Helsingissä
Alarivi vasemmalta: 2 kuvaa Amurin Helmestä, Kiinalainen uudenvuodenjuhla Helsingissä

Maaliskuu
Mummi menehtyi maaliskuun alussa ja haudattiin maaliskuun lopulla. Maaliskuun alkuun osui jo paljon aiemmin varattu ja maksettu pitkä laskettueluviikonloppu Himoksella. Sääkin oli meitä vastaan. Koko alkuviikon satoi vettä. Kehnosta fiiliksestä ja olosuhteista huolimatta päätimme kuitenkin lähteä Himokselle. Jos ei muuta, niin istuttaisiin vuokramökin poreammeessa. Suoriuduimme rinteeseen saakkakin. Jäiset rinteet eivät houkutelleet meitä, joten laskettelu jäi suunniteltua vähäisemmäksi. Minä olin myös hyvin väsynyt. Nukuin todella huonosti ensimmäisen yön "tirkistelijätapauksen" vuoksi. Kuukauden ehdottomasti paras juttu oli se, kun kuopus vei minut ulos syömään. Pyysin Hra Kepposta viemään minut jonnekin, mutta hän kieltäytyi työkiireisiinsä vedoten. Ihana kuopus korjasi tilanteen.

Kuvat vasemmalla: Himos
Kuvat oikealla: Auringonlasku Helsingissä, kuopuksen tarjoamaa pizzaa, poreallas Himoksella

Huhtikuu
Pääsiäinen oli osui huhtikuun puolen välin jälkeen. Olin hankkinut perheelle pääsiäiseksi edullisen matkan Berliiniin. Kevät oli Berliinissä jo pitkällä ja sää mukavan lämmin. Reissun aluksi piti löytää keskimmäiselle lastenlääkäri korvakivun takia. Onneksi ei ollut välikorvan tulehdusta! Berliinin reissu oli onnistunut ja välimatka kotiin teki meille kaikille hyvää. Berliinissä on kivasti nähtävää, mutta sellaista pakkoähkyä eikä aivan järkyttäviä jonoja. Pojillemme matkan kokokohta oli vierailu Zeppelin halliin rakennetussa vesipuistossa. Minä tykkäsin eniten eläintarhasta. Huhtikuussa ehdimme tavata Hra Kepposen Sveitsin serkun ja Elenan toisena pääsiäispäivänä. Kuukauden kohokohtiin kuuluvat kaksi erinomaista lounasta. Ystäväni Lauran kanssa herkuttelimme Lehtovaaran todella hyvällä buffetlounaalla ja Elenan kanssa söimme Espoon Haukilahdessa georgialaista ruokaa lounaaksi. Aivan kuun lopussa avasimme työpaikan naisten uimaseuran kanssa ulkouintikauden Allas Seapoolilla. Se oli hyvin onnistunut aamu uinteineen ja aamiaisineen. Meillä oli talvella töissä YT-neuvottelut ja sovimme etukäteen uimaseuran naisten kanssa, että kävi miten kävi työpaikan suhteen, niin YT:eiden jälkeen juhlitaan. Lopulta juhlakuvioiden aikataulujen kanssa kävi niin, että Tallinnan risteilylle suoriuduimme ainoastaan Sirpa ja minä. Meillä oli kiva ja aurinkoinen päivä. Näimme georgialaisen Pirosmanin näyttelyn Tallinnassa. Olisimme halunneet tutustua hänen teoksiinsa jo Tbilisissä, mutta emme ehtineet. Huhtikuussa ehdin käydä ystäväni Tiinan luona paljuilemassa.

Ylärivi vasemmalta: Kuopus sylissään pikkuserkku Sveitsistä, Allas Seapool, Altaan aamiainen
Keskirivi vasemmalta: Kukkia Talvipuutarhassa, äiti hoivakodissa hyväntuulisena, keskimmäinen maalamaassa Warhammer miniatyyrejä Games Workshopissa
Alarivi vasemmalta: Lehtovaaran lounas, georgialainen lounas, paljuilua Tiinalla

Ylärivi vasemmalta: Branderburgin portti Berliinissä, aamiainen laivalla, Berliinin kukkaloistoa
Keskirivi vasemmalta: Tropical Island vesipuisto Saksassa, Pirosmanin näyttely Tallinnassa, Berliinin eläintarha
Alarivi vasemmalta: japanilainen puutarha Kadriorgissa Tallinnassa, Berliinin huoneiston upea seinämaalaus, holokaustin muistomerkki Berliinissä

Toukokuu
Toukokuun kohokohta oli viikko, jonka vietin Hra Kepposen serkun ja hänen vaimonsa Elenan luona Sveitsissä. Halusin vierailla heillä vielä, kun Elena oli kotona vauvan kanssa. Elena on sellainen ihminen, jonka kanssa minulla synkkasi heti tavatessamme, vaikka meillä on ikäeroa lähemmäs 15 vuotta ja erilainen kulttuuritausta. Viikkoon mahtui mukavaa yhdessä oloa sekä minulle nähtävyysretkiä. Sveitsin pikkukaupungit olivat syötävän söpöjä ja Alppimaisemat huikeita! Keskimmäisen Mikkelin kummien kanssa kävimme katsomassa UIT:n revyyn ja joimme synttärikahvit 12-vuotiaan kunniaksi. Toukokuussa oli muuten yllättävän kivoja ilmoja ja pystyin viemään äitiäni ulkoilemaan hoivakodin pihalle. Toukokuussa alkoi tuntua, että valo ja lämpö tuovat elämään iloa ja energiaa.

Ylärivi vasemmalta: Kuuluisa Chapel bridge Sveitsin Luzernissa, Alppimaisemaa matkalta Luzerniin, UIT:n revyy Herkkua kuin heinänteko
Keskirivi vasemmalta: kaksi kuvaa Interlakenista Sveitsistä, Näkymiä Stochornin huipulta
Alarivi vasemmalta: Beatushotellin kylpylän ulkoalla, Stochornilta näkymää, Äiti hoivakodin pihalla

Kesäkuu
Olin kesäkuussa pomoni sijaisena 4 viikkoa ja jouduin hyppäämään moneen aivan tuntemattomaan hommaan. Jouduin paiskimaan töitä todella pitkiä päiviä jatkuvan hiostuksen alla. Kesäkuun alussa kävin ystäväni Marjon kanssa Krapin kesäteatterissä ja tykkäsin siitä paljon. Hra Kepposen kanssa kävimme ihastelemassa Haagan alppiruusupuistoa ja se oli jälleen upea. Juhannusta vietimme lähisuvun kanssa Evitskogin maalaismummolassa kakuilla herkutellen. Kuun lopussa osallistuimme ystäväni Tiinan pojan rippijuhliin ja seuraavana päivänä vielä anopin muistojuhliin. Anoppi olisi täyttänyt silloin 70 vuotta. Tuona viikonloppuna oman äitini luona vierailu jäi viimeiseksi tapaamiseksemme.

Kesäkuussa teimme Jonnan kanssa viikonloppumatkan Valko-Venäjälle Minskiin. Lähdimme hakemaan neukkufiilistä ja sitä kyllä riitti Minskissä.

Ylärivi vasemmalta: Marjon kanssa Krapin kesäteatterissa, Keskimmäinen ja pieni serkkupoika mökillä, Hra Kepponen Haagan alppiruusupuistossa
Keskirivi vasemmalta: Haagan alppiruusupuisto, uimahommia maalaismummolassa, viimeinen tapaaminen äidin kanssa
Alarivi vasemmalta: Juhannuskakut, Anopin 70v kakut ja Rippijuhlien kakut

Ylärivi vasemmalta: Mirin linna, Nesvizhin linna, Punainen kirkko Minskin keskustassa
Keskirivi vasemmalta: Nesvizhin linnan sisäpiha, Minsk, Yksi Minskin metroasemista
Alarivi vasemmalta: Random snap Minsk, Mirin linnan juhlasali ja neukkuhotellimme respa

Heinäkuu
Äitini menehtyi heinäkuun alussa. Lyhensin lomaani hoidettavien asioiden vuoksi, yritin lomailla, olla lasten kanssa ja tavata ystäviäni. Heinäkuu oli kaoottinen.

Heinäkuun lopussa lähdin ystäväni Jonnan kanssa Azoreille. Azoreiden luonto on kertakaikkiaan hämmästyttävä. Jonnan kanssa on helppo reissata vaikka missä tunnelmissa. Välillä ihmeteltiin luontoa, välillä nauraa räkätettiin, välillä puhuttiin kuolemasta ja välillä oltiin vaan ihan hiljaa.
Ylärivi vasemmalta: Tampereella kesäteatterissa Annan ja Leenan kanssa, Sirkun kanssa Löylyssä, Tiinan kanssa Mustion linnan puistossa
Keskirivi vasemmalta: Yritimme viettää synttäreitäni, Sirkun kanssa Kiasmassa, Hoidin ja kesytin naapurin uusia gerbiilejä
Alarivi vasemmalta: Maalaismummola, Ravintolaruokaa Tampereella Annan ja Leenan kanssa, Vierailimme työkaverini omassa pubissa.



Elokuu
Elokuun alussa saatoin äitini hänen viimeiselle matkalleen. Olin jälleen pomoni sijaisena 2 viikkoa ja se oli raskas pätkä pian hautajaisten jälkeen. En tehnyt juuri mitään kummempaa elokuussa, voimat eivät meinanneet riittää edes perusarkeen. Tietysti podin ties kuinka monennen flunssankin. Kävimme maalaismummolassa mökkeilemässä viikonloppuisin. Koska uimasäätä riitti hyvin elokuussa kävimme uimaseuran kanssa uimassa ja saunomassa maalaismummolassa. Kärsin elokuussa vatsavaivoista, niin kovia kipuja minulla ei ole ollutkaan vuosiin. Tässä kohtaa osa ystävistä ja mieskin alkoivat jo vähän huolestua, että romahtaako kroppani stressin vuoksi pahemminkin. Pitkään poissaollut migreenikin palasi syksyn riesaksi.


Ylärivi: Tiinan kanssa Cafe Torpanrannassa salaatilla
Keskirivi vasemmalta: Hyvä pihlajanmarjavuosi, 2 kuvaa BistrOmat ruuista
Alarivi vasemmalta: Maalaismummolan järvi elokuun illassa, uimaseuran uimareissu maalaismummolaan, Äidin viimeinen matka

Syyskuu
Syyskuussa minulla oli huippu arkiviikko. Vietin sen isäni kanssa maalaismummolassa, josta kävin näpsäkästi työnantajan kurssikeskuksessa. Ajelin läpi kauniin maalaismaiseman, iltaisin saunottiin ja minä jopa uinkin ja söin isäni hyviä ruokia. Suunnittelen samanlaista arkiviikkoa ensi vuodellekin. Tuona viikkona yhtenä yönä lämpötila putosi -1 ja aamulla järvellä oli kaunis ja sakea sumu. Pidimme ystäväni Lauran kanssa rapujuhlat, Hra Kepposen kanssa kävimme tutustumassa Erottaja 2 uusrenesanssipalatsiin
Vasen sarake ylhäältä: Näkymä Erottaja 2 ikkunasta, saman paikan koristeellinen katto
Keskisarake ylhäältä: Ravut, Illallinen työnantajan kurssikeskuksessa, Näkymä kurssikeskuksesta
Oikea sarake: Usva järvellä, Rapujuhlat, usva järvellä


Lokakuu
Lokakuu oli odotettu lomakuukausi. Olin mitoittanut jaksamista ajatuksella "kohta alkaa löhöloma". Koululaisten syyslomalla matkustimme Marbellaan. Tarkoituksena oli levätä ja ladata akkuja. Noh, ei ihan tapahtunut. Esikoinen joutui keuhkokuumeen takia sairaalaan Marbellassa. Parin viikon päästä tuosta keskimmäinen joutui sairaalaan Suomessa keuhkokuumeen takia. Kuopuskin sairasti, mutta selvisi ilman keuhkokuumetta. Taudinaiheuttaja jäi selvittämättä, vahvin veikkaus oli mykoplasma. Sairastelun jälkeen aika tuskaista oli kiriä koulussa pitkä poissaolo kiinni. Kuukauden mieleenpainuneisiin juttuihin kuuluvat Vesalan konsertti ja ensimmäinen ulkoilu kauniissa maisemissa Vuosaaren Huipulla.

Lokakuussa minulle tuli 10 vuotta täyteen bloggaamista. 


Ylärivi vasemmalta: Huoneistohotellimme Marbellassa, Sateenkaari, Auringonlasku Marbellassa
Keskirivi vasemmalta: Marbellan vanhakaupunki, Esikoinen sairaalassa Espanjassa, Uimassa Marbellassa
Alarivi vasemmalta: Keskimmäinen siirretään Lastenklinikalle, Vesalan konsertti, Näkymä Vuosaaren Huipulta

Marraskuu
Vähentynyt valon määrä ja kehnot säävät saavat marraskuun tuntumaan pitkältä ja pimeässä tarpomiselta. Oikeasti marraskuuhuni on mahtunut paljon kivoja juttuja. Isänpäivänä saimme pojilta yhteislahja eli majoittumisen hotelliin. Vielä marraskuussa vietimme mahtavan päivän Hra Kepposen kanssa kahden. Kävimme vihdoin tutustumassa Oodiin, Hokussa lounaalla ja majoituimme Clarioniin ympärivuotisen ulkouima-altaan houkuttelemina. Uimaseuran pikkujouluissa koestettiin uusi poreammeemme. Työkaverini Otilian kanssa kävimme Kämpissä luennolla ja saimme maistiaisia Afternoon teasta ja ihastuin Kämpin peilisaliin.


Ylärivi vasemmalta: Clarionin kattouima-allas, Maistiaisia Kämpin Afternoon teasta, Pakkaspäivä
Keskirivi vasemmalta: Hra Kepposen kanssa Hokussa, Kämpin upea peilisali, Uimaseuran naisten pikkujoulut meillä
Alarivi vasemmalta: Oodissa Hra Kepposen kanssa, Isänpäivä, Uimaseuran pikkujoulut meillä

Joulukuu
Joulusuursiivouksen sijasta olin tänä vuonnakin hepsankeikka. Olen nauttinut joulutunnelmasta tapahtumien, tuoksujen ja herkkujen muodossa. Joulukuu potkaistiin käyntiin juhlimalla lähisuvun kesken esikoisen ja kuopuksen marraskuisia synttäreitä. Sinä päivänä aurinko paistoi ja maassa oli pieni kerros lunta. Pieni puuhailu pysyi hyvin yllä puuhakalenterin muodossa, sieltä tuli kuopukselle helppoja jouluherkkutehtäviä. Joulubuffeessa kävin Haikon kartanossa ystäväni Jonnan ja Amerikan vieraan Bethin kanssa, samalla näimme pienen Lucia-kulkueen. Varsinainen jouluilottelu oli Tampereella Leenan luona. Kävimme teatterissa, syömässä ja Tallipihalla. Täytyy vielä todeta, että Suklaapuoti on hyvä! Kävin muuten työpaikan "järjestä-ja-maksa-itse"-pikkujouluissa. Halusin nähdä Teatterin VIP alueen. Ei tehnyt vaikutusta :) Joulun vietimme lähipiirin kesken maalaismummolassa.


Ylärivi vasemmalta: Esikoinen 15v Talvipuutarhassa, Lucia-kulkue Haikon kartanossa, Poikabändi-musikaali Tampereella
Keskirivi vasemmalta: Aurinkoinen päivä synttäreiden juhlintaan, Itsenäisyyspäivän piknik Talvipuutarhassa esikoisen synttäreiden kunniaksi, Puuhakalenterihommia
Alarivi vasemmalta: Jouluaaton illallinen, Firman pikkujouluissa, Esikoisen ja kuopuksen synttärit

Uutta vuotta otamme vastaan kotona oman perheen kesken. Ohjelmaksi pojat ovat kaavailleet lautapeliä ja poreammeessa istumista. Tekisi mieli panostaa vähän enemmän vaivaa ruokaan, mutta saattaa olla, että pöydässä on jotain todella helppoa. Uudenvuodenpäivänä saamme Sveitsin serkun ja Elenan meille kylään.

Tätä vuotta on leimannut korkea stressikerroin, suru, myöskin epävarmuus tulevasta ja välillä lastenkasvatuksen osalta ajoittainen neuvottomuus. Voimavaroina on ollut kyky avoimeen keskusteluun minun ja Hra Kepposen välillä sekä minun ja ystävieni välillä. Etenkin kun olen ensimmäistä kertaa teiniyden tuomien haasteiden edessä, olen saanut luottamusta tulevaisuuteen työkaverini Sirpan kanssa käymistä keskusteluista. Ystäväni ovat onnekkaammassa asemassa sen suhteen, että heidän teininsä jaksavat tavoitella koulussa hyviä arvosanoja. Töiden osalta olen tuntenut huonoa omaatuntoa siitä, että olen käynyt normaalia hitaammilla kierroksilla ja minulle on kertynyt lyhyitä sairauspoissaoloja. Onneksi oma esimieheni on osoittautunut empaattiseksi. Puolileikilläni sanoin, että olen alkanut kuvaamaan näitä perheeni tapahtumia, jotta voin tarvittaessa toimittaa todistusaineistoa töihin. Onneksi perheen talous on pysynyt toistaiseksi vakaalla pohjalla. Tässä tilanteessa taloushuolet olisivat saattaneet katkaista kamelin selän. Kuten aluksi totesin, niin kaikesta huolimatta on tähän vuoteen mahtunut paljon hyviäkin hetkiä. Rentoa yhdessäoloa perheen kanssa, ystävien tapaamista, matkoja, pieniä juhlia ja onnistuneita kokoontumisia pienellä tai suuremmalla porukalla yhteisen ruokapöydän ääreen.

Ensi vuodelle toivon vähemmän dramaattisia tapahtumia, rentoutta, enemmän energiaa, teineille kykyä ajatella tätä päivää pidemmälle (2020 teinejä on sitten virallisesti perheessämme 2kpl) sekä ennen kaikkea terveyttä.

Kiitos kuluneesta vuodesta ja onnellista vuotta 2020.

29 kommenttia:

  1. Hienoa, että olet ottanut väsyneenäkin kiinni pienistä arjen ja matkojen hetkistä.
    Olkoon vuosi 2020 parempi kuin 2019, sydämestäni toivon niin!
    Valoisaa uutta vuotta 2020 ja kiitos kuluneesta vuodesta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! Onnellista vuotta 2020! Minulla on sinun vuodellesi toive, jonka lähetin joulupukillekin

      Poista
  2. Olkoon vuosi 2020 valoisampi, iloisempi ja energisempi!

    Teinit kasvavat omassa tahdissaan, ne voivat olla aika rassaavia, mutta "kylsesiit" kuten näillä nurkilla tavataan sanoa.

    <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onnellista vuotta 2020 sinulle ja perheellesi!

      Minusta meidän lapset kasvavat jotenkin joka suuntaan poukkoillen ja välillä aika konfliktihakuisesti. Joudutaan samasta asiasta vääntämään rautalangasta kerta toisensa jälkeen, että tälle asialle joudun vanhempana asettamaan rajan. Ja sitten kestämään kiukun ja estämään rajan ylitykset. Esikoisen kadottoma koulumotivaatio harmittaa, mutta onhan hänellä vielä aikaa löytää se, ennenkuin peruskoulu päättyy.

      Poista
  3. Johan on ollut vuosi. Toivon tulevaan vuoteesi vähemmän murhetta ja paljon kaikkia kivoja juttuja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Hyvää uutta vuotta sinulle ja läheisillesi! Missä vietät sitä?

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Aikamoinen suma surua ja kaikkea mutta kypsää osui yhteen vuoteen :(

      Poista
  5. Tämä vuosikatsaus oli tosi mahtava katsaus vuoteesi. On kyllä ollut raskasta ja surullista. Siitä olen pahoillani. Mutta kuten Taru sanoi, niin hienoa, että osaat keksiä iloja ja kivoja puuhia sinne tänne. Siinä olet mun idoli kyllä! Siinä ja monessa muussakin kyllä :)

    Olkoon ensi vuosi helpompi!

    jk. keskimmäisen lukio :( Mä oon ehkä uupuneempi sen seuraamisesta kuin mistään muusta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä muistatko, mutta olen joskus ihan opettelemalla opetellut järjestämään elämääni pientä piristystä. Kun palasin kotiäitivuosien jälkeen töihin, tuntui että elämässäni ei ollut mitään muuta kuin työtöitä ja kotitöitä. Nykyisin pitää jarrutella, ettei kalenteriin kerry liiaksi kivoja menoja. Pääkaupunkiseudun huvi- ja kulttirotarjonta on niin laaja, että aika pienellä budjetillakin pystyy näkemään ja kokemaan kaikenlaista.

      Meillä tehdään jo varasuunnitelmia siihen, että jos esikoisen keskiarvo romahtaa vielä lisää, niin mihin mennä, jos tie lukioon nouseekin pystyyn. Alakoulusta poika pääsi 8,9 keskiarvolla ja viime keväänä keskiarvo oli jo numeron alhaisempi. Nyt ei olla saatu mitään väliarviota, mutta koearvosanat ovat olleet muutamasta aineesta ainakin laskussa.

      Poista
  6. Hyvää uutta vuotta, tuokoon se valoa ja iloa sinulle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja hyvää uutta vuotta sinulle ja läheisillesi!

      Poista
  7. Hyvää uutta vuotta 2020 ♥ ja uutta vuosikymmentä myös!
    Sinun kulunut vuotesi koetteli todella monella eri tasolla
    enkä toivo, että kokiset toista tuollaista vuotta. Surua,
    huolta, epävarmuutta, vaikeita tilanteita ei voi välttää
    mutta epäreilua, että kaikki rysähtää päälle yhtä aikaa.
    Onneksi sinulla ollut välissä pieniä irtiottoja ja kivoja
    matkoja edes hetkellisesti tasapainottamassa tätä kaaosta.
    Toivottavasti mekin saamme tehty yhteisen reissun nyt alkavalla
    vuodella ja rentoutumaan yhdessä hetkeksi.
    Kiitos vielä Minnien hoidosta elokuussa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja hyvää uutta vuotta sinulle, läheisillesi ja tietenkin suloiselle alfanaaraalle Minnielle!

      Surullisen ja ikävien tapahtuminen vyöry oli aikamoinen viime vuonna. Todellakin toivon kevyempää vuotta.

      Meidän täytyy aloittaa reissusuunnittelu pian. Minulla on jo lähtenyt reissumopo keulimaan ensi vuoden osalta. Soittelin loppusyksystä ystävälleni, että en pystykään lähtemään pitkään suunnitellulle reissulle. En vaan kestä niin pitkää lentomatkaa, kun en saa nukuttua koneessa. Kaveri alkoi vielä webbisurffaamaan, että olenko varmasti löytänyt sen nopeimman reitin. Heti tuli vastaan tarjous: kaksi yhden hinnalla bisnekseen. Kaveri sai yllättävän helposti ylipuhuttua minut. Kaveri on myös puhunut, että pitäisi päästä snorklaamaan. Joten aletaan suunnittelemaan ennenkuin olen lomaton ja rahaton :D

      Voidaan ottaa Minnie uudestaankin hoitoon, jos vaan sattuu meille sopivaan ajankohtaan. Etenkin kesällä hoitokoira on ihana. Marraskuun pimeydessä ja räntäsateessa ulkoilutus ei niinkään houkuttele :)

      Poista
  8. Vuoteen mahtuu niin paljon kaikkea...niin iloisia kuin niitä vähemmän iloisiakin asioita.. Toivotaan että tämä alkanut vuosi toisi vain ja ainoastaan hyviä asioita mukanaan! Oikein ihanaa ja onnellista uutta vuotta💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin - onnellista vuotta 2020 sinulle ja läheisille!

      Poista
  9. Vuoteesi on mahtunut paljon kaikenlaista, suruakin. Ei ole ihme jos sairastuukin herkemmin- itselläni on ainakin käynyt stressaavissa elämäntilanteissa juuri niin. Ihana kuitenkin kuulla että esimies ymmärtää, se on niin tärkeää ♥
    Ja ompa teillä ollut mukavia yhteisiä reissuja, ne voimaannuttavat kivasti.

    Onnellista tätä vuotta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikamoinen suma surua ja tympeitä juttuja osui yhteen vuoteen. Jotenkin tuntuu, että usein asiat tulevat yhtenä ryppäänä.

      Onnellista vuotta 2020 sinulle ja läheisillesi!

      Poista
  10. Johan on ollut vuosi teillä! Niin paljon suruakin on mahtunut teidän vuoteen. Toivotaan, että alkanut vuosi on rauhallisempi❤ Teinien kasvatuksen suhteen en osaa neuvoa muuta kuin sen, mitä meidän teinit aina sanoo: "äiti relaa vähän". Se on ärsyttävää, mutta siinä piilee viisaus, asioilla on tapana järjestyä, vaikkakaan ei aina juuri toivomallamme tavalla. Toivotan sinulle oikein hyvää alkanutta vuotta❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja onnellista vuotta 2020 sinulle ja perheellesi!

      Ehkä se on niin, että teinien pitää saada tehdä itse omat säätönsä ja pikku erehdyksensä, siinä ei auta vaikka äiti arvaisi etukäteen mikä ei ole fiksua ;)

      Poista
  11. Teillä on tosiaankin ollut raskas vuosi. Miksi ihmeessä kaikki huolet, surut ja murheet aina kasaantuvatkin samaan aikaan? Hienoa, että olette kuitenkin saaneet talouden pysymään kunnossa ja vuoteen on mahtunut kuitenkin myös niitä hyviä hetkiä.

    Hyvää ja parempaa uutta, alkanutta vuotta sinulle, Rva Kepponen ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on muuten totta, että usein asiat tapahtuvat ryppäissä. Sekä hyvät että huonot. Toivottavasti vuosi 2020 oli rauhallinen.

      Kiitos ja hyvää vuotta 2020 sinulle ja perheellesi!

      Poista
  12. Vuosi teillä ollut kohtuuttoman raskas. Toivottavasti tämä vuosi menisi ihan omalla painollaan, normaali arki tuntuu luxukselta kaikkien vastoinkäymisten jälkeen. Oikein sydämellistä uutta vuotta Rva Kepponen koko teidän perheelle ja parempaa sellaista. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toiveissa on tapahtumaköyhä vuosi 2020 ;) Saisi ikävät tapahtumat loistaa poissaolollaan.

      Kiitos ja onnelista vuotta sinulle, perheellesi ja lemmikkikatraalle!

      Poista
  13. Uusi vuosi ja uudet tuulet. Teiniaika tulee ja menee. Sekin kuuluu asiaan, ettei mikään kiinnosta. Kuitenkin on tärkeintä, että kasvaa ihmisiä, jotka osaavat käyttäytyä, olla ihminen ihmiselle, tervehtiä, solmia kengännauhat ja pyytää anteeksi. Niillä pärjää pitkälle. Eipä loppujen lopuksi todistuksilla ole kovinkaan suurta merkitystä. Jos jotain haluaa, sen saa. Ja kaikista ei koskaan tule mitään uraohjuksia. Talonrakentajia, putkimiehiä yms tarvitaan aina. Kohta teiniaika on ohi ja sinäkin voit sanoa olevadi kolmen pojan kasvattama.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan lohdullinen kommentti teiniajasta :) Kiitos. Se on aivan totta, että jos motivaatiota lukemiseen ei löydy, niin sitten kannattaa miettiä jotain käytännön ammattia. Hyvää putki- tai sähkömiestä tarvitaan aina.

      Onnellista vuotta 2020!

      Poista
  14. Huh, onpa ollut vuosi. Itsellä kanssa oli pari vuotta takaperin turhan raskaat ajat, ja sen jälkeen olenkin aina toivonut mahdollisimman vähän mitään muutoksia tai myllerryksiä. Ihan tavallinen arki on just hyvä!

    Se on kyllä totinen tosi, että kun elämä koettelee, saa olla onnellinen esim. sellaisesta asiasta kuin taloudellinen toimeentulo. Niukkojakin aikoja itse kokeneena on pakko todeta, että rahalla paitsi pystyy ratkomaan monenmoisia pulmia, on myös mahdollista ostaa kepeyttä ja huojennusta arkeen kuten vaikkapa matkoja tai ravintola-aterioita. Elämän vastoinkäymiset PLUS rahahuolet ovat tosiaan rankka yhdistelmä.

    Tsemppiä myös teinin kanssa ja ennen muuta sekä hänelle että teille vanhemmille myönteisiä, voimauttavia fiiliksiä, mihin sitten tie viekään. Meilläkin on täällä yhteishaku alkamassa ja ysiluokkalainen on kanssa saanut pusertaa tänä vuonna aika tavalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika paljon surua ja kaikenlaista kökköä osui yhteen vuoteen. Minäkin olisin tyytyväinen, jos 2020 olisi sellainen ihan tavallinen vuosi.

      Se on juurikin noin, että rahalla voi ratkoa pulmia ja ostaa elämään pientä keveyttä. Jos on hurjasti vastoinkäymisiä ja rahahuolia, niin se on rankka yhdistelmä.

      Meidän teini on kasilla, joten hänellä on vielä aikaa kasvaa sen verran yli koulu- ja opiskeluvastaisuudesta, että pystyisi tekemään keskiarvolleen jotain ennenkuin yhteishaku ysillä alkaa. Olen tähän saakka aina ajatellut, että esikoinen on enemmän sellainen lukijatyyppi kuin käytännöllinen tekijä. Ehkä tulkintani on väärä. Ei se koulu onneksi vielä ainakaan niin huonosti mene, etteikö johonkin pääsisi jatkamaan. Kyllä putki/sähkömiehelle tai kokille töitä löytyy.

      Poista
    2. Todellakin!

      Kasiluokka ei ole teiniaivoille mikään helppo ajanjakso. Ja kuitenkin juuri silloin pitäisi kyetä keskittymään koulutyöhönkin. Onneksi aikaa vielä on. Meillä ainakin tapahtui iso kypsyminen ja vastuuntuntoisuuden kasvu kasin ja ysin välisenä kesänä.

      Poista