14. joulukuuta 2019

15v + 11v synttärit

Meillä pidetään edelleenkin sukulaisten ja kummien kesken kaikille pojille synttäreitä. Esikoisella ja kuopuksella on synttärit peräkkäin, joten heillä on aina yhteiset juhlat. Yhteisen päivän löytäminen ei ole aina helppoa, tällä kertaa marraskuun synttäripoikia juhlittiin vasta 1.12.

Olemme alkaneet pitämään perhejuhlia maalaismummolassa. Koska siellä ei enää asu ketään vakituisesti, niin se pysyy helpommin siistinä. Siellä ei ole kukaan levittelemässä likapyykkiään, koulukirjojaan, piirrustuksiaan tai juoksentelemassa kurakengillä pitkin poikin. Kun lähtiessä tiskaa ja vie roskat, ei tarvitse muuta kuin silloin tällöin vähän huitaista imurilla.

Juhlapäiväksi osui aurinkoinen päivä ja maassa oli hieman lunta. Olipa kiva ajella läpi valkean maalaismaiseman!

Talvinen maalaismummolan piha

Ensimmäiseksi tarjoilimme lounaan. Tällä kertaa jouduin oikaisemaan tarjoiluiden hankinnassa ja ostin lohikeiton kotimme lähellä olevasta venesataman kahvilasta ja kakun Kakkugalleriasta. Iso kattilallinen keittoa kulki tukevasti maitolavassa ja perillä ei tarvinnut muuta kuin lämmittää keitto.

Olen miettinyt, että tarvitsisin anopin perintölautasiin sopivat pikkulautase

Osa juhlaväestä

Tuli rätisi kodikkaasti takassa

Työkaverini Sirpa opetti minulle uuden juoman: kuohuviiniglögin. Olemme muutamaan kertaan kilistelleet joulukuussa glögiskumpalla ja se maistuu yllättävän hyvältä! Juoman onnistuu yksinkertaisesti laittamassa lasin pohjalle reilu tujaus Marlin glögitiivistettä ja päälle kuohuviinia. Aikuisten kesken kilistelimme glögiskumpalla synttäripoikien kunniaksi.

Glögikuohuviini

Synttärikakkuna Kakkugallerian mustaherukka-suklaakakku.

Juhlien ohjelmanumeroista vastasi poikien suloinen melkein 4v serkkupoika. Kaikki halukkaat pääsivät mukaan metsäretkelle, valasseikkailuun ja ties vaikka minne. Aikuiset tosin tylsästi keskittyivät lähinnä kuulumisten vaihtamiseen ;) 

Juhlat menivät varsin sujuvasti ja ilman mitään kommelluksia ja samalla kiva piipahtaa mökillä. 

Serkukset

Kivaa viikonloppua! 

Minulla on viikonloppuna kahden naisen pikkujoulut Tampereella - ihanaa! Soitin apelleni ja kerroin tulevani kaverilleni Tampereelle yöksi ja pyysin patjaa lainaan. Appi kysyi, että kuinka aion kuljettaa patjan. Vastasin, että kantamalla :D Appi oli hieman hämmentynyt, kunnes kerroin, että ystäväni keittiön ikkunasta näkyy apen keittiön ikkuna. Sisäpihan kautta kantomatka on hyvin lyhyt. Toivottavasti ei sada ;)

6 kommenttia:

  1. Huippua. Olen katunut, että lopetimme 10 ikävuoteen, koska oli kiva tapa saada sukulaiset ja kummit koolle. Arkea on paljon, välillä kiva, kun on juhliakin.

    Todella kaunis pöytäliina ja astiat.

    Onnea teidän pojille. 💙💙

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Synttärit ovat tosiaan kiva tapa saada sukulaisia yhteen, mutta voihan sitä järjestää kakkukahveja tai lounastapaamisia muutenkin. Tosin olen kyllä huomannut sellaisen, että helposti jää nuo muuten vaan juhlat vähäisiksi. Arki vie mennessään.

      Astiat ovat anopin keräämät ja aina maalaismummolassa, kun katan ne pöytään, tulee anoppi mieleen.

      Kiitos onnitteluista ja mukavaa alkavaa uutta viikkoa!

      Poista
  2. Onnea pojille vielä hurjasti! Ihanat synttärit bileet teillä ollut ja
    herkullisen näköiset tarjoilut. Synttäreitä minunkin lapsuudessa vietettiin
    kyllä isovanhempien ja kummien kanssa varmaan melkein 15v saakka.

    Minäkin kiinnitin huomiota kauniisiin astioihin. Itselläni on isoäitini jäämistöstä tuota Arabian Pirtti-sarjaa. Olen kuullut jonkun kutsuvan sitä myös Mökki-sarjaksi.Tuotannossa vuosina 1951-1959. Suunnittelija Granlund Svea. Itseltäni puuttuvat ruokalautaset, joita yritän aina metsästellä kirppiksiltä. Tätä sarjaa vain näkyy hyvin harvoin myynnissä.

    Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjo :)

      Piti oikein googlata Pirtti. Minulla on aikoinaan ollut samaa sarjaa sinisenä ja sen nimi on Uhtua. Iski nostalgiamuistot opiskelija-asunnosta saman tien. Oi niitä aikoja :)

      Kivaa loppuviikkoa ja joulun odotusta!

      Poista
  3. Onnea pojille myöhästyneesti <3

    VastaaPoista