24. heinäkuuta 2019

Heinäkuun kivat asiat

Järkytyksen ja surun keskellä olen yrittänyt jatkaa elämää. Minulla on ollut sellaisia menoja ja tapaamisia, jotka on sovittu puolikin vuotta etukäteen. Olen pitänyt niistä kiinni mahdollisuuksien mukaan.

Yksi tälläinen tapaaminen oli ystäväni Sirkun vierailu luokseni. Sirkkuun olen tutustunut somen välityksellä ja olemme jo vuosien aikana tavanneet kerran kesässä. Tapasimme yleensä Sirkun Pohjanmaan kodin ja appiukon erämaamökin välimaastossa. Apen myytyä mökin, jouduimme uudistamaan tapaamisrituaalia ja tänä kesänä oli vuorossa Helsinki-vierailu. Viime kesänä tein ihanan Etelä-Pohjanmaan retken Sirkun luokse.

Sirkun vierailun aikana ehdimme näkemään "perinteisiä" helsinkiläisiä vierailukohteita. Kävimme drinkeillä Löylyssä, kävimme ihmettelemässä menoa ja hieman tanssimassa Mummotunnelissa, syömässä snägärillä (eli siis grillikioskilla) Kauppatorilla. Kauppatorilla on aivan mahtava snägäri, jolla on katettu teltta ja poroburgeri oli yllättävän hyvä snägärituotteeksi. Grillikiskan suosikkituote on kuulemma makkaraperunat. Lisäksi kävimme uiassa Allas Seapoolissa sekä Kiasmassa.

 Mummotunnelista snägärin kautta puolilta öin kotiin. Olin liikkeellä autolla, niin kovin kauaa ei jaksa katsella Mummotunnelin menoa ;) Olisi ollut vientiä :D


Kiasmassa

Löylyssä

Helsinki-vierailuun kuului myös epätavallisempia "nähtävyyksiä". Kävi ihailemassa merellistä Helsinkiä Kallvikissa, joka on yksi suosikkipaikkojani koko kaupungissa. Luonto on siellä todella kaunis. Eksoottisin Itä-Helsinki kohteemme saattoi olla Puhoksen ulko-ostari. Puhos on ollut purku-uhan alla ainakin vuosikymmenen ja "perusmyymälät" ovat hylänneet Puhoksen. Tilalle on tullut maahanmuuttajien kauppoja, halal-lihaa, etnisiä ravintoloita ja Puhoksen vetonaula eli Alanya-kauppa. Noissa ruokakaupoissa on hauska vierailla, koska kauppojen valikoimat poikkeavat Prismasta aika lailla ja tälläkin kertaa myynnissä oli muutamia täysin uusia hedelmiä. Vähän sama fiilis kuin vuosikymmeniä sitten, kun ensimmäiset aasialaiset kaupat tulivat Helsinkiin ja ne olivat täynnä uusia yrttejä. Kauppojen asiakkaita ja henkilökuntaa katsoessa voisi melkein luulla olevansa ulkomailla. Kävimme ostamassa Alanyasta baklavaa jälkkäriksi. Kysyimme miesmyyjältä, että mikä on hänen suosikkibaklavansa ja ostimme niitä useampia lajitelmaamme. Baklavat meille pakannut naismyyjä laittoi yhden baklavan meille kaupanpäälliseksi, koska emme tulleet valinneeksi hänen suosikkibaklavaansa. Palvelu on siis ystävällistä ja sitä saa vähintään välttävällä suomen kielellä. Harmi, että unohdin kuvata baklavat. Tosin voinhan aina käydä ostamassa uusia, ihan vaan blogia varten :D

Kierroksemme "huipentui" Kontulan muraleille.




Toinen heinäkuun piristysruiske oli pidennetty lounasretki työkaveiden kanssa. Ajoimme lounastamaan Kirkkonummen BistrOmatiin. Lounas oli jälleen erinomainen!

Haukiwallenberg

Joku versio pannacotasta, en muista mikä, mutta hyvää oli

Lounaan jälkeen kävimme tutustumassa työkaverini "hevostilaan". Tilalla on viisi hevosta ja niille kasvatetaan ruokaa talon pelloilla. Emännän hevoset eivät olleet suurin kiinnostuksemme kohde vaan kolleegamme pubi. Heillä on pari isoa ulkorakennusta ja toiseen isäntä on rakentanut itselleen pubin. Taitaa olla alueen ainoa pubi. Kolleegani on innokas oluen valmistaja ja kaikki kehuvat hänen oluitaan, minä en oluen päälle ymmärrä lainkaan. Saimmekin muutamista oluista pienet maistiaiset pubissa.



Laurin pubi

Baarissa on kirjoja, musiikkivehkeet, discovalot ja savukone. Nämä rajussa valon ja varjon kontrastissa näpsityt kuvat eivät tee pubille oikeutta. Todella paikallisten oluiden lisäksi isännältä onnistuu drinkitkin. Kolmeen naiseen joimme yhden Pimm'sin ja siihen tuli jäisiä mansikoita, limeä ja kurkkua ja kaikki tietysti oli baarin valikoimassa. En muistanutkaan, kuinka hyvää Pimm's on.

Pimm's

BistrOmatin lisäksi ehdin käydä Marjon kanssa Fukussa sushilounaalla. Kylläpäs maistui! 


En päässyt aloittamaan kesälomaa suunnitelmien mukaisesti ja kolmen viikon kesälomani, mikä tuntui jo etukäteen niin lyhyeltä, typistyi kahden ja puolen viikon lomaksi. Olen ollut viikon verran lomalla. Jos loma on lyhyt, niin sää on ainakin suosinut lomailua. Ollaan uitu lapsien kanssa tunteja päivittäin ja olen ehtinyt tapaamaan paljon ystäviänikin. Lomatunnelmista lisää myöhemmin.

Kivoja kesäpäiviä!

12 kommenttia:

  1. Mahtavaa, että olet saanut kokea pieniä ilohyppyjä surun keskellä. Valoa ja iloa loman jatkoon <3!

    VastaaPoista
  2. Olen samaa mieltä kuin Taru. Ihanaa, että iloiset asiat vievät välillä ajatukset surusta. Hetki kerrallaan, pienin askelin eteenpäin. Voimia tuleviin päiviin. Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari <3
      Elämä on niin täynnä kaikkea kahden vilkkaan pojan ja yhden murahtelevan teinin kanssa, että päivittäinen action vie ajatukset mukanaan ja suru pääsee iskemään hetkittäin.

      Poista
  3. Mukavaa oli nähdä sushi-lounaalla ja nauttia hetki hyvän ruoan äärellä juttelen. Voimia ja jaksamista surussani <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjo <3 Oli kiva nähdä!
      Kivaa loman jatkoa sinulle!

      Poista
  4. Ihana lukea, että on pieniä ilonhetkiä myös <3
    Aurinkoista viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu <3
      Käytiin miehen kanssa siellä Odysseus-larpin avoimissa ovissa. Mies tykkäsi kovasti - kiitos vinkistä :)

      Poista
  5. Ihania piristysruiskeita surun keskelle. <3

    Minä en ollut tajunnut, että Mummotunneli on Mummotunnelin ihan virallinen nimi, ennen kuin eilen kävelin paikan ohi ja satuin bongaamaan kyltin. Pitäisköhän mennä; josko mullakin ois kysyntää. Jaa mutta tuli tuo ukkeli just kotiin. :-D

    No nyt on asiameininkiä, kun on oikein oma pubi! :-) Mitähän mie voisin perustaa... Vaikka hotellin tai kylpylän - tai ehkä kumminkin kuntosalin. ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en tiennyt, että Mummotunneli on nykyisin paikan virallinen nimi. Jouduimme ihan investoimaan sisäänpääsymaksuun ja siitä hyvästä saimme komeat mummotunnelileimat käteen :D :D

      Oma kylpylä olisi ihana :) Minulle kuntosali olisi vähän kuin hukkaneliöitä, sinulle taas voisi iskeä liian kova into treenaamiseen.

      Poista
  6. Aivan ihania kohteita! Alkoi kiehtomaan tuo hevostilan oma pubi. Pitäisiköhän alkaa myydä miehelle ideaa, että tekisi anoppilan vanhalle navetanvintille salapubin :D

    Helsinki on minusta aivan ihana kesäkaupunki! On mahtavia oleskelupaikkoja ja olen ihan rakastunut esim. Oodiin ja koko Töölönlahden alueeseen nyt, kun se on niin siistin ja kivan näköinen. Ja samoin kauppatorin huudit on mun suosiossa :)

    Aurinkoa ja iloa sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma pubi navetan vintillä olisi aivan loistava! Työkaveri sanoi, että he istuvat vaimonsa kanssa useinkin iltaa omassa pubissa, saavat olla rauhassa lapsilta ;)

      Helsinki on minustakin kiva ja kaunis kesäkaupunki.

      Poista