28. heinäkuuta 2019

Kesäpäivä Tampereella

Vietin ihanan ja helteisen päivän Tampereella ystävieni Annan ja Leenan kanssa. Ohjelmassa oli kulttuuria ja ruokaa. Lähes joka stopilla Tampereella löysimme jotain syötävää- ainakin jätskit. Aloitimme päivän kulttuuritarjonnan Tamperetalon Andy Warhol näyttelyllä.
Andy Warholin hienous ei minulle vieläkään auennut. Näyttelykin jätti vähän kylmäksi, mutta tulihan käytyä. Tokihan Warhol on ollut kolmen vuosikymmenen ajan suuri vaikuttaja New Yorkissa.

Näyttelyn jälkeen tapasimme Leenan ja pikaisen lounaan jälkeen jatkoimme kohti Pyynikin kesäteatteria. Siitä on kauan, kun olen viimeksi käynyt Pyynikillä ja olin jo täysin unohtanut, kuinka kaunista siellä on. Pitäisi mennä aivan erikseen ihailemaan aluetta.

Pyynikin kesäteatteri esitti musiikkinäytelmää Nuotin vierestä. Se ei ollut mikään täysosuma, ensimmäinen näytös ei meinannut päästä käyntiin millään eikä pääsolistin laulukaan ollut parhaassa vireessä. Toinen näytös sai vauhtia ja laulutkin kulkivat paremmin. Me Annan kanssa olimme kuitenkin ihan myytyjä Pyynikin kesäteatterille, koska koimme ensimmäistä kertaa molemmat pyörivän katsomon. Pirkanmaalaiselle Leenalle pyörivä katsomo oli jo ihan vanha juttu.

Pyörivästä katsomosta moikka!

Teatterin jälkeen menimme syömään Guru's kitchen and bar ravintolaan. Pitkällisen pähkäilyn jälkeen päädyimme tilaamaan jaettavaksi useita pieniä mezeannoksia. Ruoka oli todella hyvää! Suosikkini oli pinaattifilokääröt, bataattilohkot ja kanansiivet. Jälkiruoka oli aivan taivaallinen.
Illalla kuuntelimme Ratinan Tammerfesteiltä kantautuvaa musiikkia ja ihastelimme kesäistä Tamperetta, joka kuhisi elämää 💚

16 kommenttia:

 1. Tampere on ihana kaupunki. Lapsena olen käynyt Pyynikillä, mutta olisi kiva päästä sinne vielä uudestaan. Kesäteatterit on muutenkin tosi kivoja. Sinulla on ollut ihana kesäpäivä ystävien kanssa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään myös paljon Tampereesta. Se toimii sekä kesällä että talvella.

   Poista
 2. Kiva kesäpäivä kera ystävien! Tampere on kiva kaupunki, nyt kyllä vältän siellä käyntiä keskustan remontin vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäpäivä oli tosi onnistunut 👍 Aika myllerrys on käynnissä Tampereen keskustassa, mutta ihan mukavasti siellä pärjäilee kaivantojen keskellä.

   Poista
 3. Varmasti ihan huippupäivä! Miekin haluaisin kokea pyörivän katsomon. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin Pyynikille teatteriin pyörimään 👍 Pikaisen googlailun perusteella Pyynikki saattaa olla ainoa laatuaan

   Poista
 4. Pyynikin kesäteatteri on ihana. Ja Tampere muutenkin. Jos olisi pakko asua kaupungissa,*eikä muilla asioilla olisi merkitystä,) valitsisin Tampereen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyynikki on todella kaunis ja luonnonkauneus tuo oman lisänsä kesäteatteriin. Minä voisin asua mielelläni monessakin eri kaupungissa Suomessa, jos vaan olisi työtä. Rantakaupunki jossa olisi talvella lunta olisi ihana.

   Poista
 5. Tampere on vaan niin ihana. <3 Ehdottomasti yksi lempikaupungeistani.

  VastaaPoista
 6. En kestä noita herkkuja! Teillä ollut mahtava päivä, iloisista ilmeistäkin sen näkee.

  Kivaa uutta viikkoa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kiva päivä Tampereella.
   Kivaa elokuun alkua!

   Poista
 7. Tampere on niin ihana kaupunki, ollaan sinne viikonloppuna menossa. Ihastuttiin viime kesänä kaupunkiin jotenkin ihan uudelleen ja oli likipitäen itsestään selvää että sinne tehdään tänäkin vuonna reisu. Mahtavan oloinen päivä teillä ollut siellä.

  Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampere on kiva kaupunki ja siellä on tekemistä sekä aikuisille että lapsille. Toivottavasti teilläkin oli onnistunut Tampereen reissu.

   Poista
 8. Kiva reissu ollut teillä! Kyllä tuollaiset irtioto arjesta tekee aina hyvää ❤❤❤ Kesäteatteri on vähän sellainen juttu, että siellä on yleensä aina ihan mukavaa, vaikkei esitys olisikaan ihan nappiosuma :) Mukavaa loppuviikkoa ja alkavaa elokuuta ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampereen reissu oli oikein onnistunut. Olet aivan oikeassa, että kesäteatterissa on kiva juttu, vaikka esitys ei olisikaan ihan napakymppi. Ehkä se on se loma- ja kesäfiilis, joka kannattelee kesäteatteria.

   Kivaa elokuuta!

   Poista