3. kesäkuuta 2019

Sveitsin Alppimaisemia

Toukokuussa olin viikon Hra Kepposen serkun luona. Hän muutti jo useita vuosia sitten työn perässä Sveitsiin Bernin kanttoniin. Yhteys serkkuun katkesi tuossa kohtaa, mutta se alkoi uudestaan häiden kautta. Heti häissä tuntui siltä, että minulla ja Elenalla synkkasi hyvin, ikä- ja kulttuurieroista huolimatta. Some on mahdollistanut yhteydenpidon kahden eri maan välillä ja olemme toki tavanneet aina, kun pariskunta tulee Suomeen vierailulle. Nyt kun Elena on vielä vauvan kanssa kotona, niin päätin toteuttaa haaveen vierailla heillä.

Viikko meni todella nopeasti. Aika usein nukuin aamulla vähän pidempään, sitten juotiin Elenan kanssa aamukahvit jutellen aivan kaikesta, aamupäivisin leikitin vauvaa tai tyrkin häntä vaunuissa. Kun vauveliini meni päikkäreille, niin minä lähdin retkeilemään. Aivan lähialueen retkille lähdimme kolmistaan.

Säät olivat ajankohtaan nähden tavallista huonommat. Oli hyvin pilvistä, tuulista ja useina päivinä myös tihkusateista. Alhaalla roikkuvat pilvet torppasivat suunnitelmani käydä Jungfraujochilla, jossa sijaitsee Euroopan korkeimmalla oleva juna-asema. Välillä tosin aurinkokin pilkisteli. Naureskelin itsekseni, että oli varmaan hyvä, että sää ei ollut täydellinen. Muuten olisin saattanut jäädä toiseksikin viikoksi tuijottelemaan jumalaisen kauniita maisemia.

Viikon aurinkoisimpana päivänä menin gondolihissillä Stochornin huipulle ihailemaan maisemia. Se oli samalla minulle arviokäynti, että kuinka paljon pilviä on taivaalla tuollaisena puolipilvisenä päivänä.

Alhaalla laaksossa oli keväistä ja niin vaaleanvihreää

Gondolihissikyyti tapahtuu kahdella eri hissillä. Toiveikkaana ajattelin, että ensimmäisen hissin tasanteelta pääsisin vähän kävelemään. Lunta oli niin paljon jäljellä, että olisi pitänyt olla icebug-kengät mukana, jossa olisi voinut mennä kävelylle.

Ensimmäinen nousu menossa

Toinen nousu ja kuten näkyy niin kovasti lumista on vieläIkkunaselfie :)


Minulla kului aikaa vuorireissulla paljon. Toinen terasseista oli niin mukavasti tuulen suojassa, että siinä oli kiva vaan seisoskella ihailemassa näkymiä. Sen lisäksi istuin ravintolassa ikkunapöydässä lounaalla. Tässä kohtaa pitää todeta, että gondolilippu maksoi 58CHF eli noin 52€ ja lounaspasta maksoi 24CHF eli 21€. Ruoka kaupassa, lihaa ja kalaa lukuunottamatta, on lähempänä Suomen hintoja kun nuo huvitukset. Ravintola-annokset olivat sellaista kokoluokkaa, että mitään alkupaloja ei todellakaan tarvitse eikä välttämättä edes jälkiruokakaan mahdu annoksen jälkeen.

 Maukkaassa lounaspastassa oli kanapullia ja tomaattikastiketta ja siihen kuului pieni alkusalaatti

Piti kuvata, kuinka hurjia railoja kallioon sulamisvedet ajansaatossa uurtavat

Alppeja ei olisi sen kummemmin tarvinnut lähteä katsomaan, koska ne näkyvät suoraan Elenan pienelle pihalle. Siinä oli aika kiva istua aamulatte kourassa ihailemassa näkymiä. Alpit näkyvät taustalla melkein jokaisessa Bernin kanttonin kaupungissa, onhan kanttoni keskellä Alppeja.

Alppilaakso matkalla Lucerneen

Alpit Thunjärveltä nähtynä

Alpit Lucernen taustalla

Nautiskelin aivan täysillä Sveitsin kauneudesta, sekä Alpeista että ihanista vanhoista rakennuksista. Niin ja tietysti myös vesistöistä. 

Kivaa uutta viikkoa!

12 kommenttia:

 1. Ihan uskomattomia maisemia! Ja että joku saa vielä asua tuollaisissa maisemissa!

  Hauska ikkunaselfie. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla Alppien keskellä maisemat ovat aivan mahtavat. Voisin ottaa yhden vuoristomaiseman tuosta olkkarin ikkunasta :)

   Poista
 2. Varmasti oli mahtava reissu. Jylhiä maisemia voisi jäädä ihailemaan pitempäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat olivat mahtavia ja vanhojen talojen ystävälle riitti ihasteltavaa :)

   Poista
 3. Syvä huokaus, mielettömän kaunista ja jokin vetää nyt koko ajan vuorten äärille. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuoristonäkymät ovat niin kauniita. Ehkäpä vuorten kutsu on jokin enne, että pääset niiden luokse.

   Poista
 4. Aivan upeita kuvia upeista maisemista! Olisipa kiva päästä joskus käymään Alpeilla. Aurinkoista loppuviikkoa❤❤❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sveitsin luonto on kyllä todella kaunis.

   Kivaa viikonloppua!

   Poista
 5. Hienoja kuvia! Sinulla on ollut upea matka!
  Ollaan kerran käyty Sveitsissä Luzernissa. Yövyttiin siellä yksi yö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Minäkin kävin Luzernissa ja se on ihana!

   Kivaa viikonloppua!

   Poista
 6. Sveitsi ❤ Olen mennyt vain junalla maan halki mutta missään en junasta nousut pois ja astunut itse maanperälle. Upeita vuoria ja tuo luonnonkauneus on ihan mielettömän ihanaa. Serkkuni on asunut jo vuosia Sveitsissä joten pitäisikö lähteä sukuloimaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sveitsin luonto on todella kaunista. Törkeästä hintatasosta huolimatta suosittelen käymään! Ei muuta kuin sukuloimaan. Sähän voisit mennä sun serkulle ja mä Hra Kepposen serkulle ja sitten voitais treffata puolivälissä :D

   Poista