21. maaliskuuta 2019

Suomen hauskin aamiaispaikka

Postauksen otsikko tulee suoraan meidän keskimmäiseltä, joka muistelee vielä vuosi vierailun jälkeen kyseistä paikkaa Suomen hauskimpana aamiaispaikkana. Harmillisesti tämä paikka sijaitsee sen verran kaukana, että säännölliseen vierailuun ei ole mahdollisuutta.

No, mikäs se paikka sitten onkaan? Se on Hostel Cafe Koti Rovaniemellä.

Noin vuosi sitten matkustimme yöjunalla Rovaniemelle ja etsin meille aamiaispaikkaa. Toki ABC:t ja vastaavat tarjoavat ihan kelvollista aamiaista, mutta toivoin löytäväni jonkun paikan, jossa olisi hyvän aamiaisen lisäksi ihan omanlainen fiiliksensä. Kivan fiiliksen tarjosi entisen pankin tiloissa toimiva Cafe Koti, jonka yhteydessä toimii myös hostel.

Mikä vetosi meidän keskimmäiseen? Viime vuonna poika oli siis vielä 10v (tosin melkein 11v) ja hän rakastui sisustuksen leikkisyyteen! Me emme ole sisustusperhe juuri lainkaan. En ehdi laittamaan kotia enkä siis harrasta sisustamista. Siksi oli aika yllättävää, että sisustus kolahti poikaani niin vahvasti. Sisustuksessa oli kolme asiaa ylitse muiden: leveät ikkunalaudat tyynyineen, katosta roikkuvat korituolit ja tilan valoisuus, jota korosti kirkas kevättalven aamuaurinko.

Leveät ikkunalaudat oli otettu istumakäyttöön. Ikkunalaudalla oli reilusti erilaisia tyynyjä ja näppäriä tarjotinpöytiä. Suuret ikkunat antavat hienosti valoa tilaan. Lapsista tietenkin parasta oli se, että ikkunalaudalla pystyi aamiaisen lomassa pötköttelemään :) Pötkötellessä oli kuulemma vähän sellainen olo kuin olisikin ollut etelän auringon alla Rovaniemen sijasta.

Aamiaista ja pötköttelyä ihanassa aamuauringossa

Kun pojat olivat syöneet aamiaisensa, he siirtyivät odottelemaan aikuisia korituoleihin. Kuka voisikaan vastustaa korituoleja, joissa voi keinutella? Keskimmäisen sisustusfantasiaan kuuluu korituoli! Sellainen pitäisi saada viimeistään ensimmäiseen omaan kotiin.



Nämä leikkisät sisustusratkaisut ja huumaavaa kevätvalo tekivät siis lähtemättömän vaikutuksen 10-vuotiaaseen. Pidin paikasta paljon ja tietenkin erityistä plussaa oli se, että pojat viihtyivät korituoleissa ja sain syödä aamiaiseni rauhassa loppuun saakka. Korituolien luona oli myös pientä viihdykettä kuten lukemista ja ainakin Rubikin kuutio.

Omaa silmääni hiveli tilan tyylikäs funkkismainen portaikko. Pidin myös valkoisista pöydistä ja keveistä valkoisista tuolista, joihin oli yhdistetty puuta. Harmillisesti ne pöydät ja tuolit jäivät kuvaamatta. Tilan aikaisempi käyttö pankkina kävi selvästi ilmi alakerran wc-tiloihin mennessä. Sinne käveltiin jyhkeän pankkiholvin oven vierestä.

Komea portaikko

Aamupala oli perushyvä. Siihen kuului paikan päällä leivottua leipää, kasviksia, juustoa, leikkelettä, keitettyjä kananmunia, erinomaista kaurapuuroa, marjoja, hedelmiä, jugurttia, hyvää keittiön omaa granolaa, marjoja, hilloa, kahvia, teetä, mehua ja joku pieni makea. Ihan riittävä valikoima terveellisiä perusjuttuja.  Hinta oli 8,5€ per henkilö.

Jos olet menossa Lappiin ja etsit kivaa aamiaispaikkaa Rovaniemeltä, niin suosittelen Hostel Cafe Kotia.

10 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi kivalta paikalta! Laitan paikan muistiin. Harvassa paikassa voi kyllä pötkötellä aamiaisen lomassa. :-D

    VastaaPoista
  2. Onpa kiva paikka ja niin totta, että leveissä ikkunalaudoissa on sitä jotakin. <3 Muistan aina itsekin nuorena istuvani ikkunalaudalla tehden milloin mitäkin ja välillä tuijottaen ulos.

    kivaa viikon jatkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leveät ikkunalaudat ovat ihania. Jos asuisin vanhassa talossa, niin haluaisin ehdottomasti siinä olevan leveät ikkunalaudat :)

      Kivaa kohta alkavaa viikonloppua!

      Poista
  3. Kuulostaa kyllä todella kivalta paikailta, pitääkin laittaa tämä muistiin! Ikkunalaudat on kyllä ihania, ensimmäisessä omassa kodissa oli sellaiset leveät joilla saattoi istua, siinä tuli vietettyä aikaa enemmänkin siinä ikkunalaudalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käydä, jos satut Rovaniemelle :) Leveät ikkunalaudat ovat ihanat. Minulla ei ole koskaan ollut sellaisia, ehkä joskus tulevaisuudessa. Harmi, kun uusiin asuntoihin ei tehdä enää sellaisia.

      Poista
  4. Siis eikö tuon ikäisiltä lapsilta saa yleensäkin syödä rauhassa? Normaalisti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, ei niin rauhassa kuin me toivoisimme. Meille aamiaiseen kuuluu myös reissusakin Hesarin lukeminen. Siinä ehtii pelkästään syömiseen keskittynyt nuoriso kysyä aika monta kertaa, että milloin lähdetään.

      Poista
  5. Kiitos vinkistä, me käydään lapissa jonkun verran, joten tämä voisi joskus osua reitille! :)
    Kauniita kevätpäiviä sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Taina - ihania kevätpäiviä sinulle! Täällä paistaa tänään aurinko. Jee!

      Poista